TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartikler5 spændende seværdigheder i Havanna

5 spændende seværdigheder i Havanna

25.03.2019
Vis alle indlæg

Havanna By

Drømmer du om at komme til Cuba, f.eks. på sommerferie? Så tager din rejse dig helt sikkert forbi Havanna.

Havanna er en af Cubas ældste byer, og her finder du oplevelser ud over det sædvanlige.

Smukke kolonitidsbygninger, velsmagende drinks og farvestrålende dollargrin er blot et lille udpluk af hvad der venter dig i Cubas hovedstad.

Vi giver her 5 bud på nogle af de enestående oplevelser, du kan få i Havanna.

Havannas gamle bydel

Old Havanna

Havannas historie går helt tilbage til 1519, hvor spanierne kom til øen og slog sig ned på Cubas nordlige kyst. I dag har byen bevaret meget af sin oprindelige udformning og atmosfære. Dette ses især på de store plazas – torve, smalle brostensbelagte gader og smukke kolonitidsbygninger, som står i alverdens farver.

Netop på grund af byens tydelige historie, ligger Havannas gamle bydel på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

På dit besøg kan du opleve Plaza de Armas, Havannas ældste plads. Her kan du gå på opdagelse blandt de mange boder og caféer på og omkring pladsen, eller se nærmere på de smukke kolonitidsbygninger. Ved pladsen finder du Palacio del Conde de Santovenia, et gammel barok-palads, der i dag er lavet om til et luksuriøst 5-stjernet hotel. Du kan også besøge et af pladsens museer, hvor du kan blive klogere på byens og landets interessante historie.

Vil du sætte ekstra krymmel på dit besøg til Havannas gamle bydel, anbefaler vi en køretur i en af de smukke, gamle amerikaneriler, som pryder gadebilledet. Mange steder finder du private taxier, som kan vise dig rundt i byen fra bagsædet af et af de ikoniske dollargrin.

Mojitos, cigarer og salsa

Havanna Drinks

Hvis der er tre ting, som Cuba især er kendt for, må det være salsadans, gode cigarer og velsmagende mojitos. Under dit besøg i Havanna kan du opleve alle tre!

Hop med på en salsaundervisning og lær nogle af de passionerede cubanske trin. Her er der masser af begyndere, og du behøver ikke være en specielt god danser for at have masser af sjov på dansegulvet.

På barerne El Floridita og La Bodeguita kan du smage på nogle af landets fantastiske drinks – heriblandt Mojitoen! Det siges, at denne friske drink faktisk blev opfundet i La Bodeguitas lokaler for mange år siden. Begge barer blev ofte besøgt af den amerikanske forfatter Ernest Hemingway, der havde en forkærlighed for La bodeguitas mojitos og El Floriditas daquiries.

Er du på jagt efter en god cigar, så læg turen forbi Real Fábrica de Tabacos Partagás, hvor du kan købe disse håndrullede cubanske specialiteter. Du kan lære meget mere om produktionen på en rundtur på fabrikken, som har produceret cigarer i mere end 160 år.

Bo hos de lokale

Havanna Casa Particulares

Havanna er blot ét af de steder i Cuba, hvor du kan bo i et casa particular. Et casa particular, eller blot casa, er en form for indlogering, hvor du bor hos private familier.

Ofte finder man casas i ganske store hjem, hvor flere af husets værelser er indrettet med henblik på at blive lejet ud til besøgende. Du har derfor stadig masser af privatliv på dit eget værelse, som mange steder er placeret i en separat sektion af huset eller i en separat bygning. Skal man sammenligne med noget herhjemme, minder et casa lidt om en bed and breakfast.

Et ophold i et casa particular er en fantastisk måde at komme helt tæt på den cubanske livsstil og opleve den cubanske gæstfrihed. Og så er det tilmed en del hyggeligere at bo her end de statsejede hoteller, som findes i landet. Derudover er det er billigere, du får serveret lækker mad, får mere personlig service og oplever en mere autentisk side af livet for Cubas befolkning.

En verden af farverige shows

Havanna Club

Når mørket falder på, vågner den festlige side af Havanna.

Der findes et væld af shows i den cubanske hovedstad, som er værd at besøge. Du kan tage på bar og nyde synet af de mange, lokale salsadansere, og hvis stemningen fanger dig, er det oplagt selv at tage sig en svingom på gulvet. På mange barer er der også gode muligheder for at høre livemusik mens du nyder din drink.

Et af de helt særlige shows i Havana er uden tvivl det berømte Tropicana Cabaret show.

Tropicana åbnede dørene tilbage i 1939 og er en af de få institutioner, som overlevede den cubanske revolution, der sluttede i 1959. Tropicana er en udendørs-kabaret fuld af skønne rytmer, farver og drinks. Showet varer 2 timer og viser helt op til 200 artister, som udfører diverse cubanske danse iført imponerende kostumer – Et cubansk show i ægte Las Vegas-stil.
Prisen for billetten inkluderer drinks under showet, og du får en fantastisk aften fyldt med dans, musik og sang.

Malecón – Havannas smukke kystboulevard

Malecon, Havana, Cuba

Langs Havannas nordlige kyst strækker der sig en sekssporet vej, der adskiller Havanna by fra havet.

Strækningen hedder El Malecón og begynder ved Morro-fyrtårnet i det gamle Havanna og løber 8 kilometer langs kysten til bydelen El Vedado, som betegnes som Havannas nyere bydel.

Du kan opleve denne smukke kystrute fra bagsædet af en af de smukke, klassiske amerikanerbiler eller gå de 8 km på den brede havpromenade langs vejen. Begge dele garanterer dig nogle smukke udsigter, men til fods har du bedre mulighed for at tage nogle helt unikke billeder af byen.

El Malecón blev oprindeligt bygget som en havmur, der skulle beskytte byen fra havets kræfter. Besøger du El Malecón på dage, hvor det blæser fra nord, ser du præcis hvorfor! Her vælter de høje bølger op over muren og skaber et fantastisk vandshow. På disse dage er vejen lukket for biler, og du kan derfor begive dig ud på den brede vej på afstand fra de vilde bølgesprøjt.

Oplev Havanna på disse rejser:

Skal man beskrive Havanna med ét ord, må det det være sprudlende! Her står oplevelserne i kø og venter blot på dig.

Tag med og oplev alt hvad Havanna har at byde på!

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende