TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerSommerferie i Latinamerika

Sommerferie i Latinamerika

16.01.2019  |  opdateret: 12.01.2023
Vis alle indlæg

Varadero

Er det i år, du skal på sommerferie langt væk fra den danske sommer?

De latinamerikanske lande byder på en masse spændende oplevelser. Hvis du er til natur, afslapning, historie, kultur eller gastronomi har denne verdensdel en masse unikke seværdigheder!

Hvilke latinamerikanske lande skal jeg besøge til sommer?

Latinamerika har mange gode bud på destinationer, der er perfekte til en sommerferie.

Vi har udvalgt 5 destinationer, der vil give dig sommerferieoplevelser, du aldrig glemmer.

Peru i juli og august

Machu Picchu

Peru er et rigtig godt bud på storslåede sommeroplevelser: Trekking til Machu Picchu, frodige oplevelser i Amazonas eller storbystemning i Lima er alle oplevelser for livet.

Vejret i Peru varierer alt efter, hvilken del af landet du besøger.

Machu Picchu er ét af de mest kendte steder i Latinamerika – og det kan man godt forstå. Det er et udsøgt vue, der møder dig, når du når til inkaruinbyen, og derfor er UNESCO-seværdigheden en eminent oplevelse for naturelskeren. I juli og august er der tørtid i dette område, og du kan derfor forvente gennemsnitlige dagtemperaturer på 21-22 grader og meget lidt regn. Vær dog opmærksom på, at nætterne kan være kolde i juli.

Er du til natur- og dyreoplevelser er en tur til Amazonas også en god oplevelse i juli og august. Mellem april og november er der størst sandsynlighed for at opleve tørvejr, men fordi Amazonas er en regnskov, skal du forvente meget regn, uanset hvornår du besøger området. I Amazonas kan du opleve dyr som tukaner, papegøjer og kaimaner. Desuden er der smukke tropiske træer og smukke solnedgange.

Hovedstaden, Lima, er mild i juli og august med gennemsnitlige dagtemperatur på 18-22 grader – og derfor et behageligt tidspunkt at besøge byen. Dog kan der forekomme skyer og tåge skabt af vejrfænomenet, La Garúa. Men det tager ikke noget af oplevelser som den smukke barokkirke, San Fransisco, og museet for religiøs kunst, der er fine oplevelser i hovedstaden.

Peru byder altså på fantastiske muligheder i de danske sommermåneder.

3 forslag til sommerferie i Peru:

Mexico i juli og august

Playa del Carmen

Lige meget hvornår du besøger Mexico, er det en formidabel oplevelse. Skønne strande, lækker mad og smukke seværdigheder vil uden tvivl være perfekte krydderier til din sommerferie.

Selvom juli og august ligger i regnsæsonen, falder regnen typisk om eftermiddagen, hvilket gør, at du sagtens kan få nogle skønne dage. Måske kan du tage et velfortjent hvil eller spise lækkert mad, når regnen står på. Ved kysten er de gennemsnitlige dagtemperatur omkring 30-33 grader, mens hovedstaden og højlandet har mellem 23 og 27 grader i dagtimerne.

Oplev nogle af Mexicos mange, store seværdigheder, f.eks. i Mexico City, hvis seværdigheder spænder vidt fra imponerende museer, lækre madoplevelser til smukke kirker. Byen er trods dens størrelse et fantastisk bekendtskab.

Vil du gerne opleve nogle af Mexicos største kulturelle seværdigheder, kan man næsten ikke undgå at nævne en maya- og itzaruinby som Chichen Itza. En af de største oplevelser i Chichen Itza er El Castillo-pyramiden, der på hver af de fire sider har 91 trappetrin op til toppen.

Man kan heller ikke sige Mexico uden at sige strandeventyr – og der er mange at vælge imellem. Tag f.eks. til Playa del Carmen og nyd nogle afslappende dage på den hvide sandstrand med en drik i hånden. Hvis du trænger til at være aktiv, kan du prøve kræfter med vandsportsaktiviteter som jet-skiing og windsurfing eller tage en tur ud til øen, Cozumel – det tager 30 til 45 minutter, og opleve livet under havets overflade.

Mexico er et paradis året rundt, og det mexicanske klima byder på gode oplevelser i alle sæsoner.

3 forslag til sommerferie i Mexico:

Colombia i juli og august

Bogotá

Kunne du tænke dig at holde sommerferie i en af de nyere feriedestinationer? Så er en sommer i Colombias tegn sagen.

Oplevelserne står i kø i det smukke land, heriblandt besøg på kaffefarm, storbydage i Bogotá og kolonitidsstemning i Cartagena.

Colombia har generelt et mildt klima. Temperaturen i Bogotá er – pga. byens placering i højderne – omkring 17-19 året rundt, mens Medellín, der også ligger i Andesregionen, har temperaturer på omkring 26-28 grader. Andesregionen har to perioder, der byder på det tørreste vejr i løbet af året – og én af de perioder er juli og august. Den Caribiske Kyst, hvor bl.a. Cartagena ligger, har en temperatur på omkring 30-32 grader året rundt, men i juli og august er der regntid på Cartagena-egnen, hvor bygerne dog ofte er korte, men kraftige.

Cartagena er en lille perle, der ligger ud mod Det Caribiske Hav. Gå på opdagelse i byens unikke kvarterer, der byder på mange forskelligartede oplevelser. F.eks. kan du opleve den hyggelige stemning i Centro, der er en af de bydele, der ligger bag den 13 kilometer lange bymur.

I Colombias kafferegion får du såvel smagfulde som naturskønne oplevelser. Smag på de lækre, colombianske dråber, mens du nyder en skøn udsigt over kaffeplantagerne. Udover disse skønne oplevelser er det også muligt at opleve papegøjer og kolibrier.

Sidst men ikke mindst er hovedstaden, Bogotá, et fantastisk bekendtskab. En cykeltur i byens gader, specielt på søndage og helligdage, hvor gaderne er bilfri, er en unik oplevelse. Derudover er en tur på Guldmuseet en smuk oplevelse, der giver et indblik i landets historie.

Byt den danske sommer ud med en ferie i Colombia, der uden tvivl vil give minder, der varer hele livet.

2 forslag til sommerferie i Colombia:

Ecuador i juli og august

Galapagos

Hvis du vil opleve det fascinerende Ecuador og de unikke Galapagosøer, er juli og august gode måneder.

Galapagosøernes tørsæson går fra juli til december. Temperaturerne i landet er lidt køligere i denne periode end i regnsæsonen, men det er stadig eminent, hvis natur- og dyreliv står øverst på ønskesedlen.

Besøg Ecuadors hovedstad, Quito, hvor tørtiden byder på sol og skyfrit vejr. Gå på opdagelse i Quitos koloniale centrum, der er på UNESCOs Verdensarvsliste, og fornem historiens vingesus.

Cotopaxi er også et besøg værd. Månederne fra midt juli til start oktober er nemlig de bedste måneder, hvis du vil opleve vulkanen i klart vejr. Vulkanen er et smukt syn, og synet der møder dig ved Limpiopungo-søen i Nationalpark Cotopaxi er ligeså bjergtagende.

Er du til helt unikke dyreoplevelser, er Galapagos et must. Gennemsnitstemperaturen på øerne ligger i tørtiden mellem 24 og 27 om dagen, mens natten byder på 18 til 22 grader. Tørsæsonens koldere vand medfører, at der kommer næringsstoffer og småfisk til Galapagos’ kyster. Det gør, at mange dyr foretrækker at yngle i denne sæson – f.eks. flamingoerne, der begynder i august.

Ecuador og Galapagosøerne byder på mange skønne oplevelser, og juli og august bringer med sikkerhed en masse skønne minder med hjem i bagagen.

5 forslag til sommerferie i Ecuador:

Cuba i juli og august

Trinidad

Vil du gerne opleve den caribiske charme på sit højeste? Så er en ferie til Cuba i juli og august ideel, fordi karnevallerne står for døren.

Selvom de danske sommermåneder ligger i den cubanske regnsæson, skal det bestemt ikke holde dig væk fra det skønne land. Ofte kommer regnen i korte, men intense, perioder, der afløses af varme og tørvejr.

Til gengæld byder landet på nogle vidunderlige og farverige oplevelser, heriblandt karnevallerne i Havana, Santiago de Cuba og Mantanzas. Her kommer den cubanske stemning for alvor frem med hovedingredienser som livsglæde, dans og fest.

Trinidad er også hjem for cubanske rytmer, hvor aftnerne altid byder på musik i gaderne. Men inden de festlige aftner går i gang, kan du tage vandrestøvlerne på og nyde Trinidads charmerende gamle bydel, hvor smukke bygninger, vidunderlige pladser og interessante museer ligger side om side.

Vil du have rigtig strandferie, er Varadero et godt bud. Her kan dagene stå på afslapning, svømmeture eller f.eks. snorkling i det turkisblå vand.

Cuba er en fascinerende destination, der giver hele familien underskønne ferieminder.

3 forslag til sommerferie i Cuba:

Bestil din sommerferie i god tid!

Der er rift om rejserne i sommermånederne, fordi mange har ferie.

Derfor er det en god idé at booke din rejse i god tid.

Er du usikker på, hvilken destination der er den perfekte til din sommerferie, så tøv ikke med at ringe til vores rejsekonsulenter, der meget gerne hjælper dig med at finde den perfekte sommerdestination for dig.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende