• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideRejser til Syd- og MellemamerikaPeruBallestas, Nazca & inkakultur
16 dage

Ballestas, Nazca & inkakultur

Tag med på en spændende rejse til Peru, hvor du oplever de mytiske Nazca-linjer, dyrelivet ved øerne Ballestas, Colca Canyons dybe kløft, indianersamfund på Titicaca-søen og inkaruinen Machu Picchu.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Latinamerika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Brasilien. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Ballestas, Nazca & inkakultur Ballestas, Nazca & inkakultur
16 dage

Ballestas, Nazca & inkakultur

Tag med på en spændende rejse til Peru, hvor du oplever de mytiske Nazca-linjer, dyrelivet ved øerne Ballestas, Colca Canyons dybe kløft, indianersamfund på Titicaca-søen og inkaruinen Machu Picchu.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Latinamerika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Brasilien. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Fly fra Danmark til Lima med flyskift undervejs
 • Fly fra Cusco til Danmark med flyskift undervejs
 • Transfers fra og til lufthavne (foregår i mindre internationale grupper)
 • Bus: Lima – Paracas – Nazca – Arequipa – Colca Canyon – Puno – Cusco
 • Tog: Cusco – Aguas Calientes t/r
 • 14 overnatninger på gode hoteller inkl. morgenmad
 • 3 x frokost (dag 6, 8, 9)
 • Individuel rundrejse; dog foregår alle udflugter i mindre internationale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere
 • Mulighed for daglig afgang

Omfattende udflugtspakke:

 • Halvdagsbyrundtur i Lima inkl. Lima Art-museet
 • Sejltur ved Islas Ballestas
 • Flyvetur over Nazca-linjerne
 • Halvdagsbyrundtur i Arequipa inkl. Santa Catalina klosteret
 • Udflugt til Colca Canyon tur med termiske bade, gamle landbrugsterrasser og kondorer
 • Heldagsudflugt til Titicaca søen med øerne Uros og Taquile
 • Halvdagsbyrundtur i Cusco og de nærliggende omgivelser
 • Heldagsudflugt til Den Hellige Dal
 • Guidet rundvisning ved Machu Picchu
 • Entréer til nævnte seværdigheder

Rejsen kort fortalt

Peru er et fantastisk spændende rejseland. Du starter i hovedstaden Lima og fortsætter til mini-Galapagos, Islas Ballestas, hvor du kan opleve buede klippeformationer, blåfodede suler, pingviner og søløver. Det er også ud fra øgruppen, at du kan opleve La Candelabre ved Paracas-halvøen. Et af turens højdepunkter er Nazca linjerne, som kun kan ses fra luften. Du besøger ”Den Hvide By” Arequipa og den dybe dal Colca Canyon. På verdens største sø Titicaca møder du lokalbefolkningerne og lærer om deres kultur og dagligdag. Rejsen går videre til Inkarigets gamle, elegante hovedstad Cusco og Den Hellige Dal med besøg til museumsbyen Ollantaytambo samt byen Pisac, kendt for dens indianermarkeder og imponerende ruiner. Et andet højdepunkt er det verdensberømte ruinkompleks Machu Picchu, hvorfra du kan nyde den fortryllende udsigt til høje bjerge og tågeskov inden turen går tilbage til Cusco, hvor hjemrejsen starter.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Kom på en scenisk flyvetur, hvor du oplever de mystiske Nazca-linjer fra oven
 • Mød enestående dyreliv som søløver, pingviner og blåfodede suler ved øerne Islas Ballestas
 • Glæd dig til mødet med inkaernes historie og fantastiske bygningsværker i Cusco og selvfølgelig Machu Picchu
 • Nyd den fantastiske natur i Andesbjergene, og se den smukke kondor i Colca Canyon

Vores priser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle transfers på destinationen
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Alle overnatninger
Se alle billeder
Billeder
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst i Lima

I dag er der afrejse fra Danmark og turen går til Peru med mellemlanding(er) undervejs. Du ankommer i Lima lufthavn, hvor du bliver mødt af en repræsentant fra vores samarbejdspartner i Peru, som vil bringe dig til dit hotel. Turen fra lufthavnen til hotellet tager ca. 1 time. og undervejs vil du få svar på spørgsmål du eventuelt måtte have vedrørende din rejse. Resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning:
Dag 2: Byrundtur i Lima

Du skal i dag på en halvdags byrundtur i den peruvianske hovedstad, som blev grundlagt i 1535 af Francisco Pizarro. Du besøger byens flotte og livlige centrale plads, Plaza Mayor, prydet med rosenhaver, høje palmer og springvand med byens skytsengel på toppen. Pladsen er omgivet af smukke kolonitidsbygninger bl.a. Præsidentpaladset, Ærkebispens Palads og byens mægtige katedral fra 1555, hvor Pizarros jordiske rester findes. Herefter besøger du San Fransisco klosteret og dets kirke fra 1674, som er byens flotteste barokkirke. Klosteret indeholder nogle fine mosaikfliser fra Sevilla og freskomalerier, der blev opdaget, da et jordskælv ødelagde dele af ydermuren. Bemærkelsesværdigt er dens museum for religiøst kunst, biblioteket med mere end 25.000 bøger og katakomberne under kirken.

Turen fortsætter til San Isidro distriktet med attraktive parker og den moderne bydel Miraflores med strande, flotte haver, pladser samt hyggelige cafeer og restauranter. Inden byrundturen slutter besøger du Limas kunstmuseum, som er kendt for dens omfattende samlinger af præcolombiansk smykker og brugskunst.

Den sene eftermiddag og aften er til fri disposition.

Sørg for at gå tidligt i seng, da der er tidlig afgang næste morgen.

Overnatning:
Dag 3: Lima – Ballestas - Nazca

Meget tidligt denne morgen bliver du hentet på hotellet og kørt til busstationen i Lima. Herfra går turen sydpå til Paracas, hvor du skal opleve dyrelivet på øerne, Islas Ballestas. Turen fra Lima tager ca. 4 timer, så du kan rolig læne dig tilbage i sædet og tage en lille lur.

Islas Ballestas har et enestående dyreliv og har derfor fået kælenavnet mini-Galapagos. Øgruppen består hovedsageligt af klipper, som er eroderet af havet, hvilket har dannet smukke klippeformationer.
Øgruppen er landets vigtigste fugle- og marinereservat og har en rig bestand af havfugle herunder skarver, havmåger og den blåfodede sule som også findes på Galapagos. Ved øerne kan du også opleve søløver, som af og til svømmer tæt på bådene og Humboldt pingviner, som er båret hertil fra Antarktis af den magtfulde Humboldt strøm. Det er ikke tilladt at gå i land på øerne, da de er fredet, men sejlturen gør det muligt at opleve dyrene på nært hold.
På sejlturen ser du også ”La Candelabre” ved Paracas–halvøens nordligste punkt. La Candelabre er en enorm tegning i det tørre ørkensand, som forestiller en tre-armet lysestage eller en kaktus, som var et symbol på magt i chavín-kulturen. Man ved ikke hvem, der har lavet tegningen og hvilket formål den har haft.

Efter turen til Islas Ballestas hopper du igen på bussen og kører mod Nazca, hvor du ankommer sent om eftermiddagen og bliver kørt til dit hotel. Køreturen til Nazca tager også ca. 4 timer.

Dag 4: Nazca – flyvetur over Nazca-linjerne - Arequipa

Den lille by Nazca ligger som en frodig grøn oase omgivet af ørken og høje klitter.
Byen er kommet på det internationale landkort pga. sine mystiske tegninger af dyr og geometriske figurer i ørkensandet. Figurerne har været der i mere end 2000 år og bliver ikke udvisket af vejr og vind pga. den minimale nedbør i området.

Der er mange teorier om hvilket formål linjerne har haft, men arkæologer og andre forskere er endnu ikke blevet helt enige om deres funktion.

Figurerne opleves bedst fra oven og derfor skal du på en lille flyvetur henover de imponerende linjer, så du rigtig kan få et indtryk af hvor omfattende de er. Glæd dig til at opleve nogle af de mest berømte figurer der bl.a. forstiller en astronaut, et gigantisk firben, en kolibri, en abe, en edderkop og en kondor med et vingefang på 130 meter.

Efter dette specielle syn vender du tilbage til landjorden, og bliver kørt til busstationen. Herfra har du har en lang køretur foran dig på ca. 9 timer til den smukke koloniale by Arequipa. Byen ligger i 2.400 meters højde og er omgivet af vulkanerne Misti (5.822 m), Chachani (6.057 m) og Pichu-Pichu (5.669 m), som giver en helt fantastisk kulisse.
Ved ankomst til Arequipa busstation bliver du hentet og kørt til dit hotel.

Bemærk: Flyvning over Nazca-linjerne kan blive aflyst af de peruvianske myndigheder, hvis vejr- og vindforhold ikke er optimale. Det sker dog sjældent.

Overnatning:
Dag 5: Byrundtur i Arequipa

Denne morgen skal du på byrundtur. Arequipa er næsten udelukkende bygget af hvide vulkanske sten og kaldes derfor også ”Den Hvide By”. På turen ser du de mange fornemme herskabshuse og kolonitidsbygninger fra 1700-tallet med udskårne døre, franske vinduer med gitre omkring rummelige gårdhaver. Du besøger den smukke centrale plads Plaza de Armas med palmer, gamle gaslygter, springvand og byens enorme katedral.

Herefter besøger du Arequipas mest berømte attraktion, Santa Catalina klosteret, hvor mere end 400 nonner engang boede. Santa Catalina blev grundlagt i 1580 af den rige enke Maria de Guzmán og videreudbygget i 1600-tallet. Stedet henvendte sig udelukkende til den lokale overklasse og under kolonitiden var det sædvane, at rige familiers anden datter skulle være nonne. Pigerne blev bragt til klosteret allerede i tre års alderen og kom aldrig uden for murene. Først i 1970 blev portene åbnet og godt 20 nonner lever der stadig den dag i dag og kan nu frit modtage besøg og forlade Santa Catalina som de vil.

Før du vender tilbage til hotellet besøger du Yanahuara pladsen, hvor der er gode muligheder for at tage billeder af byens vulkanske omgivelser.

Overnatning:
Dag 6: Med bus fra Arequipa til Colca Canyon

Du starter tidligt denne morgen med at tjekke ud af dit hotel, hvorefter turen går mod det fascinerende Colca Canyon, som er 3.191 meter dyb, altså mere end dobbelt så dyb som Grand Canyon i USA, og kun overgået med 150 meter af den nærliggende Cotahuasi Canyon.

Du krydser det spektakulære Altiplano og passerer flere små landsbyer på vejen, hvor der er mulighed for at se de lokale hyrder med deres lamaer og alpakaer. Efter nogle timers kørsel når du byen Chivay, der fungerer som indgangen til Colca Canyon. Her dominerer de to vulkaner Sabancaya (5.976 m) og Ampato (6.288 m) landskabet rundt om byen.

Efter en lang bustur er det tid til lidt forkælelse og du besøger derfor Chivays varme termiske bade for at blødgøre ømme muskler.

Dag 7: Med bus fra Colca Canyon til Puno

Tidligt denne morgen sætter du kurs mod Mirador Cruz del Condor, et storslået udsigtspunkt over en af de dybeste dele af Colca Canyon. Det er en hel fantastisk oplevelse at stå her og kigge ned og ud over kløften. Hvis du er heldig kan du se kondorer, som er verdens største flyvende fugle med et vingefang på op til 3 meter, svæve på de varme luftstrømme.

Efter denne betagende naturoplevelse skal du på en kort gåtur i dalen, hvor du kan iagttage de gamle landbrugsterrasser, som har været i brug i flere århundreder.

Du vender herefter tilbage til Chivay for at spise frokost og kører så videre til Puno, som er beliggende ved bredden af verdens største og højst beliggende sø, Titicaca, i 4.000 meters højde. Puno havde en vigtig historisk betydning for inkaerne, da det var her, at den første inka, Manco Capac, gik op af Titicacas vande, hvorfra han startede inkaernes imperium og blev den første konge i Cusco. I dag er Puno en landbrugsby med især opdræt af lamaer og alpakaer og derfor kan uldvarer med fordel købes her.

Overnatning:
Dag 8: Titicaca søen

I dag skal du på en heldagstur på Titicaca søen, som Bolivia og Peru deles fredeligt om. I dag bebor quechua- og aymara-talende indfødte hver deres strækning langs Titicaca-søen. Du besøger først Uros-folket, som har overlevet på en kombination af jagt og fiskeri og som lever på gyngende siv-øer i Puno-bugten, hvor huse og både er bygget af sivene fra øerne. Her lærer du om deres kultur og får et indblik i deres dagligdag.

Dernæst sejler du videre og ankommer til den fredelige ø Taquile, hvor du ligeledes tilbringer tid med de lokale og her oplever du, at det er to meget forskellige øsamfund. Guiden tager dig herefter med på en gåtur op på det højeste punkt på øen, hvorfra der er en betagende udsigt over den enorme Titicaca sø, som har en længde på 174 km og en bredde på 64 km.

Midt på eftermiddagen bliver du sejlet tilbage til Puno og resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning:
Dag 9: Med bus fra Puno til Cusco

I dag har du en lang, men oplevelsesrig rejse foran dig. Du bliver hentet på dit hotel og kørt til busstationen, hvor en bus venter på at køre dig til Cusco, som er den formelle hovedstad i Inkariget og i dag en elegant, blomstrende multi-kulturel by.

Du krydser Altiplano, hvor der er mulighed for at se vicuñas, som er i familie med kamelen, men som kan minde om lamaen og alpakaen. Undervejs gøres der flere stop og du vil få en guidet rundvisning ved gamle ruiner og monumenter. Det første stop er den 3.500 år gamle og imponerende trappe-pyramide Pukara, som blev bygget af Pukaras indbyggere. Dernæst passerer du La Raya, som er det højeste punkt på ruten med sine 4.319 m. Herfra går det nedad og gennem en flot dal med masser af afgrøder som majs og kartofler. Du når Raqchi, hvor du ser ruinerne af templet Viracocha, som er en af inkaernes mest hellige steder. Sidste stop inden Cusco er den berømte kolonitidskirke Andahuaylillas, bedre kendt under navnet ”Sixtine Chapel of the Americas” grundet dens flotte loftsmalerier og andet flot kunst.

Ved ankomst til Cusco tjekker du ind på dit hotel og om aftenen kan du vælge at udforske byen og dens gode restauranter.

Dag 10: Cusco

Denne morgen/formiddag kan du frit slappe af, indtil du om eftermiddagen skal på byrundtur i og omkring Cusco. Du besøger byens centrale plads, Plaza de Armas, som i inkatiden blev kaldt Hucaypata eller ”Krigernes Plads”, og her har mange vigtige begivenheder i Cuscos historie fundet sted. Det er også her, du kan finde Cuscos katedral, der er bygget med sten fra inkakomplekset Sacsayhuamán oven på inkapaladset Viracochas Palads i kolonitiden. Katedralen er dermed en fin blanding af spansk renæssancearkitektur og inkaernes mesterlige arbejde med sten. Gaden ved siden af katedralen fører til Santo Domingo-kirken, som er bygget oven på det, der engang var et af inkarigets vigtigste templer, Koricancha. Det tidligere storslåede soltempel udgør kirkens fundament og er bygget uden hjælp af mørtel, hvor hver enkelt sten i stedet passer perfekt ind.

Du fortsætter til Kenko, en inka-helligdom med en fem meter høj stenblok, som hævdes at ligne en puma. Dette sted er tilegnet dyrkelsen af Moder Jord og her findes vandkanaler udhugget i massiv klippe og et underjordisk rum. Længere ude af vejen står en mindre fæstning, Puka Pukara, som man mener, har vogtet vejen og inkaernes Hellige Dal. Her findes terrasser udhugget i bjergsiden, trapper, tunneler og tårne. Mod nord findes Tambomachay, et helligt badested for inkaernes herskere og kongelige kvinder. Systemet er et byggeteknisk mesterstykke og det er stadig i stand til at levere vand.

Til sidst besøger du militærkomplekset Sacsayhuaman, som har en smuk beliggenhed med udsigt over Cusco. Sacsayhuaman er et spændende eksempel på inkaernes arkitektoniske kunnen og er ganske imponerende med dens dobbeltmure bygget af udskårne granitsten, hvoraf den største vejer mere end 125 tons. Herefter tager du tilbage til Cusco, hvor aftenen er til fri disposition.

Dag 11: Den Hellige Dal

I dag skal du på udflugt til Urubamba dalen, inkaernes Hellige Dal. Første besøg er Pisac, som især er kendt for sine indianermarkeder, hvor der er mulighed for at købe alt fra peruvianske uldsweatere og musikinstrumenter til malerier, vævninger og smykker. Byen er også kendt for sine imponerende ruiner oven for byen. De er bygget af mindre sten end dem i Sacsayhuaman, men den præcision, hvormed de er udhugget og tilpasset, er helt utrolig – præcis ligesom udsigten.

Efter frokost fortsætter du til Ollantaytambo, en anden charmerende landsby i hjertet af dalen, som anses for en åben museumsby, idet alle indbyggere fastholder gamle traditioner og love, som er overleveret gennem deres forfædre. Byen er kendt for komplekset af samme navn, som består af templer, bade og imponerende militære installationer.

Herefter går turen tilbage til Cusco, hvor resten af dagen er til fri disposition.

Dag 12: Med tog fra Cusco til Aguas Calientes

Denne morgen bliver du hentet på hotellet og kørt til stationen, hvorfra du skal med tog til Aguas Calientes – en tur på ca. 3 timer. Aguas Calientes er en lille by beliggende ved tågeskoven tæt ved ruinkomplekset Machu Picchu. Ved ankomst vil en bus køre dig til dit hotel og resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning:
Dag 13: Inkabyen Machu Picchu

Tidligt denne morgen vil du blive hentet og kørt til et af verdens syv vidundere og turens højdepunkt, det fantastiske ruinkompleks Machu Picchu, som ligger eventyrligt på en grøn stejl højderyg i Urubamba dalen omkranset af tågeskov, grønne bjergtoppe og snedækkede bjergtinder længere ude i horisonten. Her venter dig en guidet rundvisning, hvor du vil opleve de smalle terrasser på stejle sider af bjerget og områder med begravelsespladser, fængsler, små beboelser og templer.

Det siges at være den amerikanske opdagelsesrejsende Hiram Bingham, der den 24. juli 1911 opdagede Machu Picchu, hvilket ikke er helt sandt, men han var i hvert fald grunden til, at verden fik kendskab til dette fantastiske sted. Inkabyen blev bygget omkring år 1462 i Inkarigets storhedstid og blev forladt mindre end 100 år efter formentligt pga. en skoldkoppeepidemi. Machu Picchu blev aldrig opdaget og udplyndret af spanierne og derfor har den særlig stor kulturel betydning og betragtes som hellig. Machu Picchu var hjemsted for præster, højtstående funktionærer, håndværkere, tjenere og jomfruer udvalgt til at vie deres liv til Solguden. Det var en by med gader, akvædukter, hvor der stadig løber vand, fontæner og gange, som havde religiøse funktioner.

Efter en guidet rundvisning får du tid til at udforske området på egen hånd.

Du har eftermiddagen på egen hånd i Aguas Calientes, hvor du kan nyde din frokost og evt. besøge de termale bade også kaldet hot springs og slappe af i det naturligt opvarmede vand. Husk badetøj. Det er disse hot springs der har givet byen sit navn Aguas Calientes, som betyder varmt vand.

Dit tog tilbage til Cusco afgår sent om eftermiddagen. Det præcise tidspunkt får du anvist af din guide efter rundvisningen ved Machu Picchu.

Ved ankomst til Cusco bliver du kørt tilbage til dit hotel.

Dag 14: Cusco på egen hånd

I dag er der ingen udflugter planlagt, og dagen er til fri disposition. Det kan være, du skal ud og have købt de sidste souvenirs eller bare har vil slentre rundt i den smukke historiske by.

Har du lyst til at opleve endnu mere af de magiske Andesbjerge, så kan vi anbefale at tilkøbe en udflugt til det storslåede Rainbow Mountain. Bjerget er blot ét af de mange smukke regnbuefarvede bjerge lidt uden for Cusco, hvis farver skyldes bjergenes kombination af farverige mineraler. Det er en helt unik oplevelse at se et bjerg med så mange flotte farver.

Dag 15: Hjemrejse

Du bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver mod Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 16: Hjemkomst

Du ankommer i Danmark efter en oplevelsesrig ferie.

Tillæg for enkeltværelse (ved to eller flere rejsende) 3.600 kr.
Tillæg for enkeltværelse (ved en rejsende) 6.200 kr.
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Hvorfor rejse med Lamatours?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af latinamerikanske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.