Tlf. 89 93 43 84 | Snak med en Latinamerika-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomeRejser til Syd- og MellemamerikaMexicoI mayaernes fodspor
Mexico | 16 dage:

I mayaernes fodspor

Højdepunkter på denne rejse:

Tempelbyen Teotihuacán, Basilica de Nuestra de Guadalupe kirken, Plaza de las Tres Culturas, Mexico City, Oaxaca, Monte Alban, sejltur i Sumidero kløften, San Cristobal de las Casas, indianerlandsbyerne San Juan de Chamula og Zinacantan, Aguas Azul vandfaldet, Misol-Ha vandfaldet, Palenque, Mérida, Chichen Itza, Playa del Carmen.

Følgende er inkluderet i rejsen:

 • Fly fra Danmark til Mexico City med flyskift undervejs
 • Fly fra Cancun til Danmark med flyskift undervejs
 • Transfers fra og til  lufthavne (foregår i mindre internationale grupper)
 • Førsteklasses bus: Mexico City – Oaxaca
 • 1 overnatning i førsteklasses bus: Oaxaca – Tuxtla Gutiérrez
 • Bus: San Cristobal de las Casas – Palenque
 • Førsteklasses bus: Palenque – Mérida
 • Bus: Mérida – Playa del Carmen
 • 13 overnatninger på gode hoteller inkl. morgenmad
 • 1 x frokost (dag 13)
 • Individuel rundrejse; dog foregår alle udflugter i mindre internationale grupper med lokale engelsktalende guider (undtagen dag 7 og 9)
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere
 • Der er afgang dagligt

Følgende udflugtspakke er inkluderet:

 • Heldagsudflugt til tempelbyen Teotihuacán, Guadalupe kirken og De 3 kultures Plads
 • Byrundtur i Mexico City inkl. Det Antropologiske Museum
 • Byrundtur i Oaxaca
 • Udflugt til det arkæologiske mayaområde Monte Alban
 • Sejltur i Sumidero kløften
 • Udflugt til indianerlandsbyerne Chamula og Zinacantan
 • Udflugt til Agua Azul samt Misol-Ha vandfaldene
 • Udflugt til mayakomplekset Palenque
 • Udflugt til et af Verdens nye vidundere Chichen Itza
 • Entréer til nævnte seværdigheder
Tillæg for enkeltværelse 5.300 kr.
Rabat gives ved 6 personer eller mere
Vælg denne rejse fordi...

Mexico har en utrolig spændende kultur og historie, som kan dateres flere hundrede år tilbage f.Kr. Det er et land som stadigt bærer stort præg af de tidligere mayacivilisationer samt det tidligere spanske herredømme. Du vil på denne rejse gå i mayaernes fodspor, hvor du oplever UNESCOs verdensarv og et af Verdens syv nye vidundere. Du mærker stemningen i den pulserende hovedstad og får indblik i det tidligere spanske herredømme med besøg til forskellige charmerende koloniale byer. Du oplever også den maleriske natur med besøg til smukke turkise vandfald og en sejltur i Sumidero kløften. Du slutter af i den dejlige badeby Playa del Carmen med krystalklart vand og kridhvide sandstrande.

Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse og ankomst til Mexico City
Dag 1: Afrejse og ankomst til Mexico City

I dag er der afrejse fra Danmark og turen går til Mexico med mellemlanding undervejs. I Mexico City lufthavn vil du blive mødt af en chauffør, som vil køre dig til dit hotel.

Overnatning Hotel Regente City

Dag 2: Teotihuacán, Basilica og De 3 kulturers plads
Dag 2: Teotihuacán, Basilica og De 3 kulturers plads

I dag skal du besøge et af Latinamerikas største ruinkomplekser, tempelbyen Teotihuacán, som betyder Stedet hvor mennesker blev guder. Du går langs den 3 km lange Avenida de los Muertos (Dødens Avenue), hvor du ser de enorme templer og pyramider, som kan dateres tilbage til 200 år f.Kr., men som er bygget over en lang periode. Her kan nævnes Quetzalcoatl-templet, hvor flere end 200 ofrede krigsfanger er fundet, Quetzalpapalotl-paladset, Månepyramiden (60 m) og Solpyramiden (70 m,) som er bygget i centrum af byen ovenpå en 100 m lang hule, hvor det siges at menneskeheden blev skabt.

Herefter besøger du Basilica de Nuestra de Guadalupe kirken, som har plads til 10.000 og som hvert år besøges af 20 millioner pilgrimme. Kirken er opkaldt efter Jomfruen af Guadalupe, som er Mexicos og hele Mellemamerikas skytshelgeninde.

Til sidst besøger du Plaza de las Tres Culturas, De 3 kultures Plads, som symboliserer Mexicos tre historiske perioder. Her ses resterne af de præcolumbianske aztekiske ruiner, en spansk kirke fra kolonitiden samt de mexicanske mestizers moderne bygning, som huser udenrigsministeriet.

Overnatning Hotel Regente City

Dag 3: Mexico City
Dag 3: Mexico City

I dag skal du på byrundtur i Mexico City, som er en af verdens største byer. Den er omgivet af vulkaner og ligger i 2240 meters højde og er således en af verdens højst beliggende hovedstæder. Du besøger byens koloniale centrum, hvor du kommer forbi den centrale plads Zocalo. Her besøger du nationalpaladset med den kendte maler Diego Riveras fantastiske vægmalerier, som viser Mexicos historie, Templo Mayor som er ruinerne fra aztekernes tidligere hovedstad Tenochtitlan samt Mexicos største katedral, som er et imponerende bygningsværk bygget af sten fra aztekernes templer. Herfra fortsætter du til Alameda parken med landets nationalscene Palacio de Bellas Artes, hvor der opføres opera, ballet, skuespil og koncerter. Du fortsætter ad den smukke La Reforma Avenue til Chapultepec parken. Her ligger det imponerende antropologiske museum, hvor du får et indblik i landets historie og mange kulturer.

Overnatning Hotel Regente City

Dag 4: Mexico City – Oaxaca
Dag 4: Mexico City – Oaxaca

I dag kører du til den kolonialske perle Oaxaca – en bustur på ca. 6,5 time.

Overnatning Hotel Oaxaca Real

Dag 5: Byrundtur i Oaxaca
Dag 5: Byrundtur i Oaxaca

I dag skal du på byrundtur. Du besøger byens centrale plads Zocalo, som har en utrolig hyggelig atmosfære med de mange Marimba bands. Et par gader derfra finder du Mexicos mest berømte barokkirke Santa Domingo. Ved siden af ligger museet med samme navn, som huser mange af fundene fra det store arkæologiske område Monte Alban.

Overnatning Hotel Oaxaca Real

Dag 6: Monte Alban – Oaxaca - Tuxtla Gutierrez
Dag 6: Monte Alban – Oaxaca - Tuxtla Gutierrez

Du skal i dag på en halvdags udflugt til det arkæologiske område Monte Alban, som ligger på en bjergtop 400 meter over byen Oaxaca. Monte Alban blev opført over en periode på 2000 år, påbegyndt omkring år 900 f.Kr. af det zapotetiske folk. Her findes baner, hvor det mesoamerikanske boldspil blev spillet, pyramider samt gravsteder for herskerne. Guiden vil fortælle dig om stedet og forklare mysterierne om ”dansernes sten”.
Du er tilbage på hotellet om eftermiddagen.

Om aftenen skal du med bus til Tuxtla Gutierrez – en tur på ca. 10 timer. Du ankommer næste morgen.

Overnatning Natbus i Mexico

Dag 7: Tuxtla Gutierrez - Sumidero kløften – San Cristobal de las Casas
Dag 7: Tuxtla Gutierrez - Sumidero kløften – San Cristobal de las Casas

Bussen ankommer til busstationen i Tuxtla Gutierrez tidligt om morgenen. Du har et par timer til at gå ud og spise morgenmad, inden du bliver hentet og skal på tur til Sumidero kløften.

Du oplever den smukke kløft på en ca. 2 timers speedbådtur, hvor du rigtig kan nyde de dramatiske klippevægge der tårner sig op omkring dig. Du kan være heldig at se både aber, krokodiller og forskellige slags fugle.

Du fortsætter herefter til San Cristobal de las Casas, som ligger i 2100 meters højde. Byen var tidligere kendt som “San Cristobal”, “de las Casas” blev tilføjet til ære for den spanske præst Bartolomé de las Casas, som kæmpede for indianernes rettigheder. Byen er en af de smukkeste og mest charmerende koloniale byer i Mexico. Her vil du mærke og opleve mayakulturen, som er med til at give byen en hel speciel atmosfære.

Det er desværre ikke muligt med engelsktalende guide denne dag (hvilket heller ikke er nødvendigt).

Overnatning Hotel Diego Mazariegos

Dag 8: Udflugt til indianerlandsbyer
Dag 8: Udflugt til indianerlandsbyer

I dag skal du besøge de to indianerlandsbyer San Juan Chamula og Zinacantan. San Juan Chamula bebos af 50.000 oprindelige mayaer, primært Tzotzil og Tzeltals. Det er utrolig vigtigt for mayaerne at bevare deres særpræg og kulturarv, hvilket bl.a. ses ved at de har deres eget sprog og byen har egne regler og eget politi.

Du besøger Chamulas særprægede kirke, som er beliggende ved byens centrale plads. Kirken er et godt eksempel på sammensmeltningen af den oprindelige mayaindianske tro og den katolske tro. Indianerne beder til den mayagud eller helgen, som er relevant for den sygdom eller det ønske, der er baggrund for deres besøg. Der er ingen bænke i kirken, så man knæler og beder på gulvet blandt de mange tændte stearinlys. Luften er tyk af røgelse og langs væggene står træfigurer af deres helgener og Johannes Døberen, som er byens skytsengel.

Zinacantan bebos ligeledes af oprindelige mayaer, primært Tzotzil. Både San Juan de Chamula og Zinacantan er kendt for deres vævningsteknikker og hver landsby har sine egne specielle dragter med nøje udtænkte mønstre og farver. På markederne kommer indianerne i deres farvestrålende dragter for at sælge keramik og tøj lavet af uld og bomuld.

Overnatning Hotel Diego Mazariegos

Dag 9: San Cristobal - Palenque
Dag 9: San Cristobal - Palenque

I dag kører du fra San Cristobal de las Casas til Palenque. På vejen besøger du det flotte vandfald Agua Azul. Der er flere end 500 mindre og større vandfald i højderne 3 til 30 meter. Med det turkisfarvede vand, de intense farver og den konstante brise og brummen er dette sted en af de smukkeste og mest uforglemmelige naturoplevelser i Mexico.

Du besøger herefter det 35 meter høje vandfald Misol-Ha, der er kendt for sin skønhed og som befinder sig midt i den tropiske vegetation og er dækket af mahogni- og sapotetræer. Misol-Ha er dannet af en flods klipperands udfældning, som har formet en bred dam ved faldet, hvor der er mulighed for en dukkert.

Det er desværre ikke muligt med engelsktalende guide denne dag (hvilket heller ikke er nødvendigt).

Overnatning Hotel Maya Tulipanes

Dag 10: Palenque
Dag 10: Palenque

Palenque er omgivet af tropisk regnskov og er kendt for sin skønhed og sin fantastiske beliggenhed med udsigt over det flade Yucatan. Palenque var en af mayaernes største byer og lægger også navn til de nærliggende mayaruiner, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Gemt dybt inde i den tætte regnskov i Mexicos Chiapas-provins finder du disse smukke mayaruiner. Du skal bl.a. se Inskriptionstemplet, som er et begravelsesmonument for kong Pacal den Store. Dette tempel er med 600 hieroglyffer den næst længste mayainskription.

Overnatning Hotel Maya Tulipanes

Dag 11: Palenque – Mérida
Dag 11: Palenque – Mérida

I dag venter en lang transport dag, men du skal køre med førsteklasses bus til Mérida, så det er bare at læne dig tilbage i de bløde sæder og nyde landskabet der suser forbi. Du skal selv gå fra hotellet hen til busstationen i Palenque eller tage en taxa (for egen regning). Ved ankomst i Mérida venter en taxa på dig og kører dig til hotellet.

Køreturen tager ca. 8 timer.

Overnatning Hotel del Gobernador

Dag 12: Mérida
Dag 12: Mérida

Der er ingen udflugter planlagt og du kan vælge at besøge flamingokolonien i Celestun, de flotte mayaruiner ved Uxmal eller udforske byen på egen hånd. Mérida er en hyggelig by grundlagt i 1542 på resterne af den tidligere maya-by Tihó. Den kaldes både ”Den Hvide By” pga. de mange hvidkalkede huse og ”Mexicos Paris” blandt de lokale, da det er den mest europæiske by på Yucatan halvøen. I det sidste århundrede blev byen rig på agavefiber-produktion og byens tidligere rigdom afspejles fortsat i de mange imponerende bygninger.

Overnatning Hotel del Gobernador

Dag 13: Mérida - Chichen Itza – Playa del Carmen
Dag 13: Mérida - Chichen Itza – Playa del Carmen

I dag skal du til Playa del Carmen, men inden du når strandparadiset, besøger du ruinbyen Chichen Itza, som er på UNESCOs verdensarvsliste og er udnævnt til et af Verdens syv nye vidundere. Ruinerne har spor af to forskellige kulturepoker, en maya- og en itza-epoke.

Mayaerne havde højtudviklede evner indenfor både astronomi og arkitektur, hvilket tydeligt ses på ruinerne. Du ser bl.a. den 25 meter høje berømte pyramide El Castillo, som i virkeligheden er mayakalenderen udformet i sten. Hvert år i marts og september får man indtrykket af en ”slange” ved nordtrappen, det er dog blot solens skygge. Du ser også Mexicos største antikke boldbane, der måler mere end 180 x 70 meter, Krigernes Tempel som er berømt for sin chac-mool figur samt Observatoriet som var mayaernes astronomiske observatorium. Derudover skal du se den hellige brønd Cenote Sagrado, som blev brugt til religiøse ritualer. Det var oprindeligt en kilde til vand og som tak ofrede mayaerne til regnguden Chaac. Der er fundet både menneskeknogler og værdifulde offergaver nede i brønden.

Du fortsætter herefter turen til den lækre badeby Playa del Carmen med den kilometer lange hvide sandstrand med palmer og krystal klart vand.

Overnatning Hacienda Paradise

For en tillægspris kan du ændre din strandafslutning fra Playa del Carmen til Tulum. Du kan også vælge at opgradere dit hotel i Playa del Carmen. Se opgraderings- og tilkøbsmulighederne herunder:

Dag 14: Playa del Carmen
Dag 14: Playa del Carmen

Dagen er til fri disposition, hvor du kan nyde Playa del Carmen og slappe af ved den flotte hvide sandstrand. Der er mulighed for at benytte de forskellige vandsportsaktiviteter så som windsurfing og jet-skiing eller du kan snorkle og dykke ved øen Cozumel, hvor det verdensberømte dykkerparadis med grotter og flotte rev ligger. Der går en færge direkte fra stranden ved Playa del Carmen til Cozumel – en sejltur på ca. 30-45 minutter.

Playa del Carmens centrum er Plaza Mayor, som ligger ud til stranden og lige ved færgen til Cozumel. Fra Plaza Mayor løber byens hovedstrøg Avenida 5, hvor der findes et hav af butikker, restauranter og barer. Om aftenen bliver strandene lavet om til barer og der er som regel live musik i form af reggae eller calypso. Man kan næsten ikke forestille sig en bedre måde at starte aftenen på end at sidde og nyde en kold Corona og god musik med udsigt til det Caribiske Hav.

Overnatning Hacienda Paradise

Opgraderings- og tilkøbsmuligheder:

Dag 15: Hjemrejsen starter
Dag 15: Hjemrejsen starter

Det er i dag tid til at sige farvel til Mexico. Du vil blive kørt til Cancun lufthavn, hvorfra hjemrejsen starter.

Dag 16: Hjemkomst
Dag 16: Hjemkomst

Ankomst i Danmark efter en dejlig og spændende rundrejse.

INDHENT TILBUD
Yderligere oplysninger
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
89 93 43 84
info@lamatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

INDHENT TILBUD

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.