• Tilfredse gæster siden 2006
  • Dedikerede rejseeksperter
  • Gennemtestede kvalitetsrejser
  • Omhyggeligt udvalgte guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistance på rejsen
  • Medlem af Rejsegarantifonden

Praktisk information om Ecuador

Praktisk information om Ecuador

Praktisk information om Ecuador

1. Klima

Ecuador ligger på ækvator i det tropiske klimabælte og er et relativt lille land, sammenlignet med de andre sydamerikanske lande. Trods landets størrelse og placering er der dog store regionale forskelle i Ecuadors klima. Det skyldes, at landskabet varierer meget på grund af de høje Andesbjerge, den frodige Amazonas-regnskov, den varme kystlinje og Galapagosøerne i Stillehavet.

Andesbjergene:
I Quito og Andesbjergene kan du i perioden juni til september forvente lune og solrige dage. I perioden fra oktober til maj falder der mere regn i bjergene. Ofte er der sol om morgenen, og hen på eftermiddagen kommer skyerne og regnen ind over bjergene.

Vejrstatistik for Quito: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 21 20 20 20 20 20 21 21 21 21 21 21
Gennemsnitlig min. temp. 10 11 10 10 10 10 10 9 9 10 10 10
Nedbør mm 104 120 155 179 122 52 38 31 59 112 128 111


Amazonas:
Amazonas-regnskoven er altid varm og luftfugtig. Du skal forvente kraftige regnskyl året rundt, så husk at medbringe regntøj.

Vejrstatistik for Tena: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 31 31 30 30 29 29 29 29 30 31 31 31
Gennemsnitlig min. temp. 23 23 23 23 23 22 22 22 22 23 23 23
Nedbør mm 112 130 153 174 160 133 99 85 104 135 137 125


Ecuadors stillehavskyst:
I Ecuadors lavtliggende kystområder ved Stillehavet er vejret typisk varmt. Perioden fra januar til april er den varmeste og vådeste sæson med kraftige regnbyger. Mellem maj og december falder temperaturen ved kysten et par grader, og det regner sjældent.

Vejrstatistik for Guayaquil: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 31 31 32 32 31 30 29 30 30 30 31 32
Gennemsnitlig min. temp. 24 24 24 24 23 22 21 21 21 21 22 23
Nedbør mm 167 266 227 142 51 23 10 1 1 4 16 41


Galapagosøerne:

På Galapagosøerne er den våde og varme sæson fra januar til juni. Denne periode regnes for at være højsæsonen. Vejret er som regel solrigt med korte, kraftige regnbyger om eftermiddagen. Der er ikke så meget vind, og havet er varmt og roligt i denne periode.

Den kolde og tørre sæson er fra juli til december. Her falder specielt vandtemperaturen en smule, og en våddragt kan være nødvendig, hvis du skal ud at snorkle. Vejret er solrigt og stadig varmt, men havet er mere uroligt.

Der er dog ikke noget dårligt tidspunkt at besøge Galapagosøerne på. Dyrelivet er spændende året rundt, og hver måned kan du opleve et helt fantastisk dyreliv.

Vejrstatistik for Galapagos: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 29 30 31 30 29 28 26 26 26 26 27 28
Gennemsnitlig min. temp. 23 23 23 23 23 22 21 20 20 20 21 22
Nedbør mm 83 107 106 95 42 33 19 10 8 11 13 52
2. Rejseform

Udflugter og ankomsttransfers foregår i mindre, internationale grupper med engelsktalende guider.

3. Hvornår rejser man til Ecuador?

Ecuador kan besøges året rundt. Der er flest besøgende i Ecuador i perioden juni til september og igen fra december til januar, hvor mange amerikanere og europæere holder ferie.
Højsæsonen på Galapagosøerne er fra januar til juni – i den varme og våde sæson.

Det relativt lille land har dog store regionale forskelle i klimaet. Se, hvordan vejret er i de områder, du planlægger at besøge på din rejse rundt i Ecuador under vores “Klima”-punkt.

4. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Lamatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.

Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

5. Obligatorisk rejseforsikring

Ved ankomst til Galapagos skal rejsende kunne forevise et certifikat eller forsikringsbevis som angiver forsikringsforhold. Rejsesygeforsikringen skal være gyldig under hele opholdet.

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

6. Sprog

I Ecuador tales der spansk, men de er meget hjælpsomme og elsker at få en chance for at bruge de engelske gloser, de nu måtte kende. På landet kan engelsk være en mangelvare, og derfor benytter vi tosprogede (engelsk/spansk) guider. Man kan afslutte mange sætninger med ”por favor”, som betyder ”vær så venlig”. ”Gracias” – ”tak” – baner også vejen for mange venlige smil.

7. Vaccinationer

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær især opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet syd- eller mellemamerikansk land, hvor der er gul feber.

Nogle lande har krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. Så husk at medbringe dit vaccinationsbevis i disse tilfælde.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Lamatours.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

8. Visum

Som dansk statsborger kræves der ikke visum for ophold under 90 dage. Som med anden international rejseaktivitet skal du være i besiddelse af et gyldigt, dansk pas. Kravet til passets gyldighedsperiode kan variere, men som hovedregel skal passet være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Da disse regler kan ændre sig fra tid til anden, opfordrer vi til et besøg på Udenrigsministeriets hjemmeside.

I er selvfølgelig også altid velkomne til at spørge os.

Skal du rejse via USA gælder følgende for danske statsborgere:

For at rejse via USA skal du ansøge om en ESTA indrejsetilladelse (Electronic System for Travel Authorization). Uden ESTA får du ikke lov til at rejse via USA. Ansøg om indrejsetilladelsen i god tid senest 72 timer inden afrejse til USA. ESTA koster 14 USD pr. person og alle rejsende uanset alder skal ansøge om det. Du kan ansøge via følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. Indrejsetilladelsen er elektronisk forbundet med dit pas og er gyldig i 2 år eller til dit pas udløber (hvad end der er tidligst). Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din ESTA indrejsetilladelse, hvis systemet eksempelvis er nede ved ankomst, men dette er ikke et krav.

Får du nyt pas, skal du ansøge om en ny ESTA indrejsetilladelse.

Har du rejst i Iran, Irak, Sudan eller Syrien den 1. marts 2011 eller senere skal du søge visum på Den Amerikanske Ambassade. Du kan ikke søge ESTA. Det samme gælder hvis du dobbelt statsborgerskab i Iran, Irak, Sudan eller Syrien.

Skal du rejse via Canada gælder følgende for danske statsborgere:

For at rejse via Canada skal du ansøge om en eTA indrejsetilladelse (Electronic Travel Authorization). Uden eTA får du ikke lov at rejse via Canada. Ansøg om indrejsetilladelsen i god tid. eTA koster 7 CAD pr. person og alle rejsende uanset alder skal ansøge om det. Du kan ansøge via følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. Indrejsetilladelsen er elektronisk forbundet med dit pas og er gyldig i 5 år eller til dit pas udløber (hvad end der er tidligst). Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din eTA-indrejsetilladelse, hvis systemet eksempelvis er nede ved ankomst, men dette er ikke et krav.

Får du nyt pas, skal du ansøge om en ny eTA indrejsetilladelse.

9. Valuta

Valutaen i Ecuador er amerikanske dollars. På www.bankinfo.dk/valutaomregner.asp kan du altid se den nøjagtige kurs. Hæveautomater, de såkaldte ATM, findes næsten overalt. De gængse kreditkort kan bruges på hoteller, mange restauranter og butikker. Igen gælder det dog, at jo længere man kommer ud på landet, desto sværere kan det være at bruge kreditkort. Dog kan drikkepenge kun betales kontant på Galapagos-krydstogtsbådene.

10. Prisniveau

Generelt er prisniveauet i Ecuador lavere end i Danmark.

Det er billigere at spise ude; dog findes der mad og drikkevarer i alle prisklasser. I Quito kan du f.eks. få dagens ret og et glas saft for ca. 3 USD på de lokale frokostrestauranter. Men spiser du på de finere restauranter, ligger prisniveauet fra 8-10 USD og opefter for en hovedret.

Vi kan anbefale kartoffelsuppen Locro de Papa, som er en ecuadoriansk specialitet. Den finder du på næsten alle menukort, og den koster ca. 3-4 USD.

På Galapagosøerne er prisniveauet højere end på fastlandet.

11. Drikkepenge

Nedenstående er en guideline til drikkepenge i Ecuador, og du bestemmer altid selv, om du har lyst til at følge den. Drikkepenge er frivilligt og skal kun gives, hvis du har fået en god service.

I Ecuador er det kutyme at give drikkepenge til hotelpersonale og på restauranter. Bemærk, at nogle restauranter allerede har lagt 10 % oven i regningen, og i det tilfælde behøver du ikke at give ekstra. På ture er det kutyme, at hver gæst giver guiden ca. 5-10 USD og chaufføren ca. 3-5 USD pr. dag.

Skal du besøge Amazonas, er niveauet på ca. 8-10 USD til guiden og ca. 3-5 USD til personalet (samlet) pr. person pr. dag. Drikkepenge til guiden gives direkte til guiden efter den sidste udflugt, og drikkepenge til personalet lægges i en drikkepengeboks ved receptionen.

Skal du på et cruise ved Galapagosøerne, er drikkepengeniveauet lidt højere. Her anbefales det at give guiden ca. 10-15 USD pr. person pr. dag og besætningen ca. 5-10 USD pr. person pr. dag. Der bliver udleveret 2 kuverter dagen før afrejse: Én kuvert til drikkepenge til guiden, som afleveres personligt, og én kuvert til drikkepenge til resten af besætningen. Denne kuvert afleveres i en drikkepengeboks.

12. Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Ecuador varierer om det er sommer- eller vintertid i Danmark.

Ved sommertid: Ecuador: – 7 timer. Galapagos: – 8 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 5 i Ecuador og 4 på Galapagos.

Ved vintertid: Ecuador: – 6 timer. Galapagos -7 timer.

13. Elektricitet

Ecuador har 110 volt og to benede flade stik. Sørg derfor at have en adapter med.

14. Telefon og internet

Den internationale landekode for Ecuador er +593. Det kan være dyrt at ringe hjem fra Ecuador. Tjek evt. dækning og priser for opkald med dit eget mobilselskab.

Der er wi-fi på alle hoteller, enten i receptionen eller på værelserne. Wi-fi-signalet uden for de større byer og på Galapagosøerne kan dog være ustabilt.

15. Sikkerhed

Overalt i verden, hvor der er fattigdom, gælder det om at være diskret. Det er uklogt at efterlade værdier eller fremvise dem åbenlyst. Vi arbejder kun med uddannede, erfarne og certificerede guider, der altid er villige til at råde dig omkring sikkerhed, og som ved nøjagtig, hvor man kan færdes sikkert. Følg altid guidens vejledning, og der vil ikke være nogen fare.

16. Mad og drikke

Der bliver serveret masser af fisk og skalddyr i Ecuador. Især retten ceviche, som er rå fisk marineret i limesaft er en delikatesse. Mange steder kan man også få marsvin, som har været en delikatesse siden Inkatiden. De mange frugtjuicer er meget velsmagende og friske.

17. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

 

18. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

19. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

20. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Flyselskabet vil tildele dig en plads ombord på flyet ved check-in. Hvis du har specifikke ønsker, så kan du på flyselskabets hjemmeside foretage en sædereservation. De fleste flyselskaber har et punkt i deres menu, der hedder ”manage my booking”. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber kræver betaling for en sædereservation, så du skal have dit kreditkort klar, når du går i gang. Det varierer, hvornår flyselskaberne åbner for sædereservation, men som hovedregel kan du booke sæder fra bookingtidspunkt til 48 timer før afgang.

Mange flyselskaber tilbyder desuden også opgradering med ekstra benplads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside, imod betaling.

Vi gør desuden opmærksom på, at flyselskabet har fuld rådighed over alle sæder på flyet og at de derfor altid har ret til at foretage ændringer på reservationen.
Laver du ikke en sædereservation inden afrejse, så vil flyselskabet tildele dig en plads ved check-in.

21. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Ecuador, derfor kan det variere, hvor meget og hvor mange kg du må medbringe i både indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en vindjakke med i håndbagagen.

22. Transfers til og fra lufthavne

Ved ankomst til lufthavnen i Ecuador og på Galapagos bliver du hentet af vores lokale repræsentant, som vil stå med et skilt med jeres navne på i ankomsthallen. Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen. I vil få oplyst afhentningstidspunkt ved ankomst til Ecuador.

23. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Vores mest populære rejser
Her rejser andre til

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.