• Tilfredse gæster siden 2006
  • Dedikerede rejseeksperter
  • Gennemtestede kvalitetsrejser
  • Omhyggeligt udvalgte guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistance på rejsen
  • Medlem af Rejsegarantifonden

Praktisk information om Ecuador

Praktisk information om Ecuador

Praktisk information om Ecuador

1. Klima

Vejrstatistik for Quito:

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dagstemp. 21 20 20 20 20 20 21 21 21 21 21 21
Nattemp. 10 10 10 11 11 9 9 9 9 9 9 10
Nedbør mm 142 143 158 174 128 64 30 38 82 132 127 109
Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 21 10 142
FEB 20 10 143
MAR 20 10 158
APR 20 11 174
MAJ 20 11 128
JUN 20 9 64
JUL 21 9 30
AUG 21 9 38
SEP 21 9 82
OKT 21 9 132
NOV 21 9 127
DEC 21 10 109

Vejrstatistik for Galapagos:

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dagstemp. 29 31 31 31 29 27 26 25 25 25 26 28
Nattemp. 19 19 19 20 19 18 17 16 16 16 17 18
Nedbør mm 94 82 84 87 38 40 50 41 51 39 31 54
Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 29 19 94
FEB 31 19 82
MAR 31 19 84
APR 31 20 87
MAJ 29 19 38
JUN 27 18 40
JUL 26 17 50
AUG 25 16 41
SEP 25 16 51
OKT 25 16 39
NOV 26 17 31
DEC 28 18 54
2. Rejseform

Udflugter og transfers foregår i mindre internationale grupper med engelsktalende guider.

3. Hvornår rejser man til Ecuador?

Højsæsonen er fra juni til august og fra december til januar, men Ecuador kan besøges året rundt. Fra september til maj regner det en del i lavlandet og på samme tidspunkt holder det tørt i bjergene. Galapagos øerne er en helårsdestination, da vejret altid er godt og der er minimal nedbør.

4. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Lamatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.

Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

5. Obligatorisk rejseforsikring

Ved ankomst til Galapagos skal rejsende kunne forevise et certifikat eller forsikringsbevis som angiver forsikringsforhold. Rejsesygeforsikringen skal være gyldig under hele opholdet.

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

6. Sprog

I Ecuador tales der spansk, men de er meget hjælpsomme og elsker at få en chance for at bruge de engelske gloser, de nu måtte kende. På landet kan engelsk være en mangelvare, og derfor benytter vi tosprogede (engelsk/spansk) guider. Man kan afslutte mange sætninger med ”por favor”, som betyder ”vær så venlig”. ”Gracias” – ”tak” – baner også vejen for mange venlige smil.

7. Vaccinationer

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær især opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet syd- eller mellemamerikansk land, hvor der er gul feber.

Nogle lande har krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. Så husk at medbringe dit vaccinationsbevis i disse tilfælde.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Lamatours.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

8. Visum

Som dansk statsborger kræves der ikke visum for ophold under 90 dage. Som med anden international rejseaktivitet skal du være i besiddelse af et gyldigt, dansk pas. Kravet til passets gyldighedsperiode kan variere, men som hovedregel skal passet være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Da disse regler kan ændre sig fra tid til anden, opfordrer vi til et besøg på Udenrigsministeriets hjemmeside.

I er selvfølgelig også altid velkomne til at spørge os.

Skal du rejse via USA gælder følgende for danske statsborgere:

For at rejse via USA skal du ansøge om en ESTA indrejsetilladelse (Electronic System for Travel Authorization). Uden ESTA får du ikke lov til at rejse via USA. Ansøg om indrejsetilladelsen i god tid senest 72 timer inden afrejse til USA. ESTA koster 14 USD pr. person og alle rejsende uanset alder skal ansøge om det. Du kan ansøge via følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. Indrejsetilladelsen er elektronisk forbundet med dit pas og er gyldig i 2 år eller til dit pas udløber (hvad end der er tidligst). Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din ESTA indrejsetilladelse, hvis systemet eksempelvis er nede ved ankomst, men dette er ikke et krav.

Får du nyt pas, skal du ansøge om en ny ESTA indrejsetilladelse.

Har du rejst i Iran, Irak, Sudan eller Syrien den 1. marts 2011 eller senere skal du søge visum på Den Amerikanske Ambassade. Du kan ikke søge ESTA. Det samme gælder hvis du dobbelt statsborgerskab i Iran, Irak, Sudan eller Syrien.

Skal du rejse via Canada gælder følgende for danske statsborgere:

For at rejse via Canada skal du ansøge om en eTA indrejsetilladelse (Electronic Travel Authorization). Uden eTA får du ikke lov at rejse via Canada. Ansøg om indrejsetilladelsen i god tid. eTA koster 7 CAD pr. person og alle rejsende uanset alder skal ansøge om det. Du kan ansøge via følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. Indrejsetilladelsen er elektronisk forbundet med dit pas og er gyldig i 5 år eller til dit pas udløber (hvad end der er tidligst). Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din eTA-indrejsetilladelse, hvis systemet eksempelvis er nede ved ankomst, men dette er ikke et krav.

Får du nyt pas, skal du ansøge om en ny eTA indrejsetilladelse.

9. Valuta

Valutaen i Ecuador er amerikanske dollars. På www.bankinfo.dk/valutaomregner.asp kan du altid se den nøjagtige kurs. Medbring kreditkort med PIN-koden godt gemt i hukommelsen og kun dér! Hæveautomater, de såkaldte ATM, findes næsten overalt. De gængse kreditkort kan bruges på hoteller, mange restauranter og butikker. Igen gælder det dog, at jo længere man kommer ud på landet, desto sværere kan det være at bruge kreditkort. Dog kan drikkepenge kun betales kontant på Galapagos-krydstogtsbådene.

10. Prisniveau

Generelt er det billigere i Ecuador end i Danmark. Det er billigere at spise ude, dog findes der mad og drikkevarer på alle prisniveauer. Kommer man udenfor storbyerne, vil det også være billigere.

11. Drikkepenge

Drikkepenge giver man gerne til hotelpersonale, på restauranter og ved andre serviceydelser. Så hav gerne lidt små sedler eller mønter klar.

På Galapagos forventes det, at guide samt personalet på båden modtager drikkepenge ved afslutning af cruiset. Man skal regne med 10-20 USD per person per dag. Proceduren er normalt, at der bliver sendt en kuvert rundt, hvor de oplyser, hvad de anbefaler af drikkepenge og man kan så putte, hvad man synes i den lukkede kuvert.

12. Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Ecuador varierer om det er sommer- eller vintertid i Danmark.

Ved sommertid: Ecuador: – 7 timer. Galapagos: – 8 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 5 i Ecuador og 4 på Galapagos.

Ved vintertid: Ecuador: – 6 timer. Galapagos -7 timer.

13. Elektricitet

Ecuador har 110 volt og to benede flade stik. Sørg derfor at have en adapter med.

14. Telefon og internet

Den internationale landekode for Ecuador er +593. Det kan være dyrt at ringe hjem fra Ecuador, tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald.

Der findes internetcaféer i de fleste større byer.

15. Sikkerhed

Overalt i verden, hvor der er fattigdom, gælder det om at være diskret. Det er uklogt at efterlade værdier eller fremvise dem åbenlyst. Vi arbejder kun med uddannede, erfarne og certificerede rejseledere, der altid er villige til at råde dig omkring sikkerhed, og som ved nøjagtig, hvor man kan færdes sikkert. Følg altid rejselederens vejledning, og der vil ikke være nogen fare.

16. Mad og drikke

Der bliver serveret masser af fisk og skalddyr i Ecuador. Især retten ceviche, som er rå fisk marineret i limesaft er en delikatesse. Mange steder kan man også få marsvin, som har været en delikatesse siden Inkatiden. De mange frugtjuicer er meget velsmagende og friske.

17. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

 

18. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

19. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

20. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Flyselskabet vil tildele dig en plads ombord på flyet ved check-in. Hvis du har specifikke ønsker, så kan du på flyselskabets hjemmeside foretage en sædereservation. De fleste flyselskaber har et punkt i deres menu, der hedder ”manage my booking”. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber kræver betaling for en sædereservation, så du skal have dit kreditkort klar, når du går i gang. Det varierer, hvornår flyselskaberne åbner for sædereservation, men som hovedregel kan du booke sæder fra bookingtidspunkt til 48 timer før afgang.

Mange flyselskaber tilbyder desuden også opgradering med ekstra benplads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside, imod betaling.

Vi gør desuden opmærksom på, at flyselskabet har fuld rådighed over alle sæder på flyet og at de derfor altid har ret til at foretage ændringer på reservationen.
Laver du ikke en sædereservation inden afrejse, så vil flyselskabet tildele dig en plads ved check-in.

21. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Ecuador, derfor kan det variere, hvor meget og hvor mange kg du må medbringe i både indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en vindjakke med i håndbagagen.

22. Transfers til og fra lufthavne

Ved ankomst til lufthavnen i Ecuador og på Galapagos bliver du hentet af vores lokale repræsentant, som vil stå med et skilt med jeres navne på i ankomsthallen. Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen. I vil få oplyst afhentningstidspunkt ved ankomst til Ecuador.

23. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Vores mest populære rejser
Her rejser andre til
Kontakt rejsekonsulent Tom Søndergaard

Skriv til:
info@lamatours.dk

Ring til:
89 93 43 84

Åbningstider:
Hverdage fra kl. 9 - 16

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Lamatours.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.