TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHvornår er det bedst at besøge Mexico?

Hvornår er det bedst at besøge Mexico?

04.11.2018  |  opdateret: 20.01.2023
Vis alle indlæg

En rundrejse i Mexico byder på fascinerede mayaruiner, fortryllende sandstrande og gudeskøn natur.

Men hvornår er det bedst at besøge Mexico?

Læs med i vores guide nedenfor og få indblik i Mexicos klima, tørsæson, regnsæson og orkansæson.

NB: Guiden herunder er vejledende.

Mexicos klima

Basilica of Guadalupe

I Mexico er der mange fantastiske oplevelser i vente, som du kan opleve hele året rundt.

Men afhængigt af hvor i landet du rejser til og hvad du gerne vil opleve, kan det være en god idé at overveje, hvilken tid på året der er bedst for dig at besøge Mexico.

Mexico er et stort land med store højdeforskelle. Det betyder, at der er forskelle på vejret mellem Mexicos kyster og lavland og Mexico City og højlandet.

  • Mexicos kyster og lavlandet har et behageligt tropisk klima med dagtemperaturer mellem 24 og 33 grader. Året rundt vil du opleve lune aftener og nætter i denne del af landet.
  • I Mexico City og højlandet er der et subtropisk klima med dagtemperaturer, som svinger fra 21 til 27 grader. Om aftenen og natten kan det blive en del køligere i disse landsdele, specielt i vintermånederne.

Mexicos tørsæson

Tulum

Mexicos tørsæson varer fra november til april.

I tørsæsonen kan du forvente et solrigt klima og meget lidt nedbør. Månederne kendetegnes ved behagelige temperaturer og et tørt og lunt klima, der ikke er for varmt.

Mens den gennemsnitlige dagtemperatur ved Mexicos lavtliggende kyststrækninger ligger mellem 28 og 30 grader i tørsæsonen, er det noget koldere i højlandet og Mexico City, hvor dagtemperaturerne gennemsnitligt svinger fra 21 til 27 grader.

Den behagelige tørsæson er et populært tidspunkt at tage til Mexico. Derfor kan det være en god idé at booke din rejse tidligere end normalt, så du ikke risikerer prisstigninger eller helt udsolgte rejser.

Besøg Mexico i november-april, hvis du vil opleve et tørt og solrigt klima med behagelige dagtemperaturer. Mange synes, at tørsæsonen er Mexicos bedste besøgstidspunkt, og derfor er perioden populær og har mange besøgende.

Mexicos regnsæson

Palenque

Mexicos regnsæson varer fra maj til oktober.

Der falder mest regn i perioden fra juni til september. Regnen falder typisk et par timer om eftermiddagen og er med til at friske luften op.

Mængden af nedbør afhænger desuden af, hvor i landet du befinder dig. Her får de tropiske kyster generelt mere nedbør end højlandet.

Regnsæsonen udgør desuden den varmeste tid på året i Mexico. Dagtemperaturerne ved kysten ligger gennemsnitligt på 30 til 33 grader, mens temperaturen svinger fra 23 til 27 grader i Mexico City og højlandet.

Mexicos regnsæson betegnes også som landets lavsæson, hvor du kan forvente færre besøgende end resten af året. Regnsæsonen er derfor et godt tidspunkt at besøge landet på, hvis du vil have en mere autentisk rejseoplevelse.

Mexicos orkansæson

Mexicos officielle orkansæson varer fra juni til november og ligger derfor i store dele af regnsæsonen.

Der er størst risiko for orkaner mellem august og september. Selvom du vælger at rejse i denne periode, er der kun en meget lille risiko for, at orkansæsonen får en indflydelse på din ferie.

Derfor kan du sagtens rejse til Mexico i orkansæsonen, selvom der af og til kan forekomme tropiske storme ved landets caribiske kyst.

Besøg Mexico i maj-oktober, hvis du vil opleve varme temperaturer, dog med risiko for regn. En af fordelene ved at rejse i denne periode er, at der er færre besøgende i Mexico på dette tidspunkt af året, og derfor kan du forvente en roligere atmosfære end i landets højsæson.

Vil du med til Mexico?

Lige meget, hvornår på året du besøger Mexico, er du sikret en oplevelse for livet.

Kom med på en spændende rejse og oplev de gyldne sandstrande, der emmer af afslapning i eksotiske omgivelser. Udforsk millionbyen Mexico City og smag på det verdensberømte mexicanske køkken på et af byens mange markeder eller mærk landets tidlige historie i et af de fascinerende ruinkomplekser.

Se vores rejser til Mexico herunder:

Vil du vide mere om Mexico, kan du finde inspiration i de udvalgte rejser herover eller tage kontakt til vores rejsekonsulenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Bemærk, at ovenstående guide er vejledende og anbefalinger kan løbende ændre sig.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende