TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerJuleferie i Latinamerika

Juleferie i Latinamerika

11.07.2018  |  opdateret: 12.01.2023
Vis alle indlæg

carribisk jul

Vil du bruge julen under varmere himmelstrøg?

Hold jul i Latinamerika og kom hjem med oplevelser for livet.

Hvilket latinamerikansk rejsemål skal jeg besøge i julen?

Latinamerika har sommer, når vi har vinter, hvilket gør mange af de latinamerikanske destinationer oplagte juleferiedestinationer.

Forvent masser af varme, mange solskinstimer og flere interessante juletraditioner.

Herunder kan du læse om nogle af vores favoritdestinationer i december og måske få idéer til din rejse i julemåneden? 

Colombia i december

kafferegion colombia

Colombias tørsæsonen ligger fra december til april, hvilket gør julemåneden et oplagt tidspunkt at besøge det sydamerikanske land.

De mange solrige dage gør december perfekt til at udforske Colombias mange højdepunkter, herunder den frodige kafferegion, den charmerende kolonitidsby Cartagena og Medellín – byen med det evige forår.

Colombia er faktisk også kendt for sine julelys. Byen Medellín kan prale af at have Colombias mest berømte julebelysninger. Faktisk er julebelysningen blandt verdens bedste, og i 2016 bestod udsmykningen af 31. millioner lys!

Afslut juleferien på en af Colombias smukke strande ud til den caribiske kyst. Her kan du nyde juledagene i strandkanten med en drink i hånden, mens du kigger udover det krystalklare vand.

2 bud på juleferie i Colombia:

Costa Rica i december

aber i manuel antonio

Costa Rica er kendt for at have godt vejr året rundt, også i december!

Tørsæsonen starter i december og fortsætter indtil april, om end der stadig er sandsynlighed for regn, især ved den caribiske kyst, der generelt oplever regn hele året. Til gengæld byder stillehavskysten i december på dejligt vejr, med meget lidt eller slet ingen regn.

December er altså en skøn måned at opleve Costa Ricas skatkammer af natur- og dyreoplevelser: Tortuguero Nationalpark, Monteverde Tågeregnskov, Manuel Antonio nationalpark –  Costa Rica bugner af frodige parker med et rigt dyreliv. Tag med på en af vores individuelle rundrejser eller, hvis du har mod på det, kan du opleve Costa Rica i bil – for Costa Rica er også en fantastisk kør-selv-destination.

Giv dig selv den perfekte afslutning på juleferien på Playa Samara på Nicoya-halvøen eller måske på stranden ved Manuel Antonio.

3 bud på juleferie i Costa Rica:

Argentina i december

solopgang i buenos aires

December er en af de bedste måneder at besøge Argentina.

I den nordlige del af landet er det varmt, og Buenos Aires, der liger i nordøst, er et fascinerende bekendtskab i julen. Hovedstaden syder nemlig af sommer, og byen er et oplagt sted at forkæle alle dine sanser med argentinsk mad og vin, kultur og tango.

I den sydlige del af landet kan det blive koldt i vores sommer, men i december er temperaturerne behagelige. Besøg smukke Patagonien og oplev de fantastiske landskaber ved f.eks. Los Glaciares Nationalpark og Perito Moreno-gletsjeren.

Ligesom i Argentina, er december måned også en god måned at besøge Chile. Kombiner Argentinas smukke naturoplevelser med mere fænomenal natur i Chiles Torres del Paine Nationalpark og den spændende hovedstad Santiago de Chile.

4 bud på juleferie i Argentina:

Cuba i december

gade i cuba

Cuba er en fantastisk destination til juleferien, hvis du er til masser af kultur, charmerende byer, smuk natur og afslapning på fantastiske strande.

Cubas tørsæson ligger mellem november og april, og i december kan du forvente behagelige temperaturer med masser af solskinstimer, blå himmel og ganske lidt regn.

Charmerende Havana, den smukke Viñales-dal og den spanske kolonitidsby Trinidad. Det er blot nogle af de oplevelser, der venter dig i Cuba. Oplev højdepunkterne på en klassisk rundrejse eller på en kør-selv-rejse. Cuba er nemlig, ligesom Costa Rica, en fantastisk kør-selv destination.

Afslut din juleferie på én af Cubas mange lækre strande, f.eks. på øen Cayo Santa Maria, en nyopdaget perle, der ligger ud for Cubas nordlige kyst.

5 bud på juleferie i Cuba:

Asien eller Afrika?

Vil du hellere til Asien eller Afrika?

I Afrika kan du komme på safari i storslåede nationalparker, opleve den storslåede Garden Route – en verdenskendt kystrute i Sydafrika og afslutte med badeferie på de skønneste bounty-øer med kridhvide sandstrande. Læs indlægget om, hvor man skal rejse til i Afrika i december måned.

De fleste forbinder Asien med skønne badeferieøer – og her er december ingen undtagelse. På destinationer som Thailand, Sri Lanka og Vietnam kan du kombinere spændende oplevelser med lækre strandferie på asiatiske strande. Læs indlægget om, hvor man skal rejse i Asien i december måned.

Book tidligt!

jul på strand

December er højsæson på de fleste af vores destinationer. Det kan betyde en højere pris, men også muligheden for at der bliver udsolgt på de hoteller, vi bruger.

Vil du rejse i juleperioden? Så anbefaler vi, at du booker i god tid, så du er sikret en plads på lige præcis den dato, du gerne vil afsted!

Du er meget velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter, hvis du har spørgsmål.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende