• Tilfredse gæster siden 2006
  • Dedikerede rejseeksperter
  • Gennemtestede kvalitetsrejser
  • Omhyggeligt udvalgte guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistance på rejsen
  • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideArtikler & rejseguidesGå på opdagelse i Cartagenas bydele

Gå på opdagelse i Cartagenas bydele

29 August, 2018
Vis alle indlæg

Cartagena

Der er mange forskellige og meget spændende gader og stræder i den smukke by, men hvilke kvarterer skal du besøge for at få de helt store oplevelser?

Kontrasterne er store, og byen rummer alt fra levn fra kolonitiden i centrum til fancy hoteller på stribe ved Bocagrande.

Læs med herunder og find ud af, hvilke bydele du skal opleve i Colombias Cartagena.

Mærk historien i den gamle bydel

gamle bydel i cartagena

En 13 kilometer lang bymur smyger sig omkring den gamle bydel, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Her står det ene farvestrålende og velbevarede kolonitidshus i kø for at overstråle det næste og mellem dem er der eventyrlige, snævre brostensbelagte gader.

Mange af de smukke huse, der giver en helt unik stemning til kvarteret, er i dag omdannet til caféer, restauranter, hoteller eller butikker.

Den gamle bydel rummer to kvarterer; Centro og San Diego.

Charmerende Centro

Caribisk charme så det basker tilsat menneskemylder. Det er Centro i en nøddeskal. Den charmerende bydel byder på fascinerende arkitektur, billedskønne gader og et virvar af dyre hoteller og shoppingmuligheder.

En stor oplevelse i Centro er blot at gå rundt, suge indtrykkene til sig og holde ferie. Men du kan selvfølgelig også se lidt på din tur gennem gaderne. En af de store seværdigheder er San Pedro Claver-kirken, der bjergtager ved sin blotte tilstedeværelse. Slut derefter dagen af med den perfekte udsigt til solnedgangen langs den caribiske kyst med en skøn middag, en drink eller en god kop kaffe.

Selvom der kan være mange besøgende i bydelen, er den et utvetydigt must see på din tur.

Idyl og kunst i San Diego

Et stenkast nordøst fra de dyre hoteller i Centro ligger kvarteret San Diego. Her er der en helt anden og anderledes afslappet vibe end i turistmekkaet.

Slentr en tur ned ad gaderne og sæt dig på en afstressende café og nyd den mere afslappede del af den gamle by.

Efter en stille og rolig start på morgenen, kan du slå et smut forbi Las Bovedas, et tidligere fængsel, der i dag huser et marked med håndlavede brugsting. Her kan du købe souvenirs med hjem til den øvrige familie i en fængselscelle.

Hvis du trænger til en bid mad efter de store indkøb, er Plaza de San Diego et af de bedste steder at spise lækker latinamerikansk cuisine.

Streetart og byliv i Getsemaní

Getsemani gadekunst

Uden for den gamle bys mure finder du et kvarter, der er noget udover det sædvanlige. Getsemaní er kendt som en bydel for de kriminelle, men er i løbet af de senest år som forvandlet.

Noget af det helt særlige ved bydelen er den streetart, der pryder mange husgavle. Kunsten giver kant til kolonitidsarkitekturen, der også stadig er at finde i dette kvarter.

Udover den lidt mere kantede charme i kvarteret, er der også skønne pladser i området. Centrummet for det hippe streetart-kvarter, der også er stedet for musik og kunst, er Plaza Trinidad, hvor du kan købe lidt frisk frugt fra gadesælgerne, hvis du trænger til noget sukker i løbet af dagen. Om aftenen spiller gademusikanterne op til dans – så tag en dans eller nyd pladsen fra en af de mange restauranter eller caféer.

Getsemaní er et område, du skal unde sig selv at opleve.

Bocagrande-stranden i storbyen

Bocagrande-kvarteret ligger på tangen sydvest for Getsemaní-kvarteret og den gamle bydel. Og kvarteret er kontrasternes kontrast til den gamle bydel.

Kolonitidsbygninger er skiftet ud med højhuse og luksuriøse og hippe områder. Så hvis du trænger til at se en lidt anden side af byen, så er dette kvarter stedet.

På en af de varme dage i byen er stedet også perfekt, da du kan få dig en svømmetur – og det med en glamourøs udsigt. Stranden minder på mange måder om Copacabana i Rio de Janeiro, og gadesælgere, solsenge og solparasoller er fast inventar.

Husk solcreme og en god bog, eller tag et ekstra sæt tøj med og betragt de fashionable butikker efter badeturen.

Manga – Rolig idyl i storbyen

Manga er et lidt anonymt kvarter, der ligger syd for Getsemaní. Hvis du gerne vil opleve et roligt kvarter uden centrums travlhed, så gå en tur ned til Manga.

Her kan du se de enorme yachts, der ligger til kaj ved den smukke promenade, spise et lækkert aftensmåltid eller bare nyde stilheden for en stund.

Lidt uden for Manga-kvarteret ligger Bazurto-markedet. Det er en stor oplevelse, men lidt af en mundfuld. Her sælges der alt fra nøgleringe til ananas, og sælgerne kommer fra mange dele af landet. Hvis du gerne vil opleve det lokale marked, så tag af sted, men lad værdierne blive hjemme.

Vil du opleve Cartagenas mange bydele?

cartagena skyline

Der er så mange oplevelser i vente, hvis du beslutter dig for en rejse til Colombia og Cartagena.

Tag et kig på ture til landet, og tøv ikke med at kontakte vores rejsekonsulenter, hvis du har nogle spørgsmål.

Besøg Cartagena på disse ture

Lamatours.dk – Drømmerejser til Latinamerika!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Lamatours.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.