• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
14 dage

Perus højdepunkter

Højdepunkterne står i kø på denne rejse med besøg til Cusco, inkaruinen Machu Picchu, de smukke Andesbjerge, farverige indianersamfund ved Titicaca-søen og kolonitidsbyerne Lima og Arequipa.

Perus højdepunkter Perus højdepunkter
14 dage

Perus højdepunkter

Højdepunkterne står i kø på denne rejse med besøg til Cusco, inkaruinen Machu Picchu, de smukke Andesbjerge, farverige indianersamfund ved Titicaca-søen og kolonitidsbyerne Lima og Arequipa.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Mærk det historiske vingesus ved mødet med den sagnomspundne inkaruin Machu Picchu
 • Oplev Andesbjergenes magi i Colca Canyon, hvor de imponerende kondorer svæver over himlen
 • Mød farverige indianersamfund ved den smukke Titicaca-sø
 • Glæd dig til mødet med Cusco, der emmer af liv og historiske bygninger og katedraler, både fra inkatiden og den spanske kolonitid

Vores priser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle transfers på destinationen
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Alle overnatninger

Rejsen kort fortalt

Peru er et slaraffenland for kultur- og naturelskere. På denne rejse besøger du de koloniale perler Lima og Arequipa samt det fantastiske Colca Canyon med gamle landbrugsterrasser og kondorer. Ved Titicaca søen kommer du tæt på lokalbefolkningen, hvor du får indblik i deres levemåde og kultur. Du oplever Inkarigets gamle hovedstad Cusco og Den Hellige Dal med besøg til den åbne museumsby Ollantaytambo, hvor indbyggerne holder fast i gamle traditioner og love. Det er også her du kan opleve alpakaer og lamaer. Peru er kendt for sine charmerende markeder og du besøger derfor markedsbyen Pisac. Inden rejsen slutter, besøger du den lille by Aguas Calientes tæt ved turens absolutte højdepunkt, inkabyen Machu Picchu, med de spektakulære inkaruiner. Fra Machu Picchu og dens omgivelser kan du nyde den betagende udsigt til høje bjerge og tågeskov, inden turen går tilbage til hovedstaden Lima og de danske himmelstrøg.

Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Fly fra Danmark til Lima med flyskift undervejs
 • Fly fra Cusco til Danmark med flyskift undervejs
 • 1 indenrigsflyvning: Lima – Arequipa
 • Transfers fra og til lufthavne (foregår i mindre internationale grupper)
 • Bus: Arequipa – Colca Canyon – Puno – Cusco
 • Tog: Cusco – Aguas Calientes t/r
 • 12 overnatninger på gode hoteller inkl. morgenmad
 • 3 x frokost (dag 4, 6, 7)
 • Individuel rundrejse; dog foregår alle udflugter i mindre internationale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

Omfattende udflugtspakke:

 • Halvdagsbyrundtur i Lima inkl. Lima-Art Museum
 • Halvdagsbyrundtur i Arequipa inkl. Santa Catalina klosteret
 • Udflugt til Colca Canyon tur med termiske bade, gamle landbrugsterrasser og kondorer
 • Heldagstur på Titicaca søen med øerne Uros og Taquile
 • Halvdagsbyrundtur i Cusco og de nærliggende omgivelser
 • Heldagstur til Den Hellige Dal
 • Guidet rundvisning ved Machu Picchu
 • Entréer til nævnte seværdigheder
Se alle billeder
Billeder
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst i Lima

I dag er der afrejse fra Danmark og turen går til Peru med mellemlanding(er) undervejs. Du ankommer i Lima lufthavn, hvor du bliver mødt af en repræsentant fra vores samarbejdspartner i Peru, som vil bringe dig til dit hotel. Turen fra lufthavnen til hotellet tager ca. 40 min. og undervejs vil du få svar på spørgsmål du eventuelt måtte have vedrørende din rejse. Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 2: Byrundtur i Lima

Du skal i dag på en halvdags byrundtur i den peruvianske hovedstad, som blev grundlagt i 1535 af Francisco Pizarro. Du besøger byens flotte og livlige centrale plads, Plaza Mayor, prydet med rosenhaver, høje palmer og springvand med byens skytsengel på toppen. Pladsen er omgivet af smukke kolonitidsbygninger bl.a. Præsidentpaladset, Ærkebispens Palads og byens mægtige katedral fra 1555, hvor Pizarros jordiske rester findes. Herefter besøger du San Fransisco klosteret og dets kirke fra 1674, som er byens flotteste barokkirke. Klosteret indeholder nogle fine mosaikfliser fra Sevilla og freskomalerier, der blev opdaget, da et jordskælv ødelagde dele af ydermuren. Bemærkelsesværdigt er dens museum for religiøst kunst, biblioteket med mere end 25.000 bøger og katakomberne under kirken.

Turen fortsætter til San Isidro distriktet med attraktive parker og den moderne bydel Miraflores med strande, flotte haver, pladser samt hyggelige cafeer og restauranter. Inden byrundturen slutter besøger du Limas kunstmuseum, som er kendt for dens omfattende samlinger af præcolombiansk smykker og brugskunst.

Den sene eftermiddag og aften er til fri disposition.

Dag 3: Fly fra Lima til Arequipa

Denne morgen bliver du hentet på hotellet og kørt til Lima lufthavn, hvorfra du flyver til den elegante, koloniale by Arequipa, som er beliggende 2.400 m.o.h. Byen er omgivet af vulkanerne Misti (5822 m), Chachani (6057 m) og Pichu-Pichu (5669 m), som giver byen en helt speciel atmosfære. Ved ankomst til Arequipa lufthavn bliver du hentet og kørt til dit hotel.

Herefter skal du på byrundtur, hvor du ser de mange fornemme herskabshuse og kolonitidsbygninger fra 1700-tallet med udskårne døre, franske vinduer med gitre omkring rummelige gårdhaver. Byen er næsten udelukkende bygget af hvide vulkanske sten og kaldes derfor også ”Den Hvide By”. Du besøger den smukke centrale plads Plaza de Armas med palmer, gamle gaslygter, springvand og byens enorme katedral.

Dernæst besøger du Arequipas mest berømte attraktion, Santa Catalina klosteret, hvor mere end 400 nonner engang boede. Santa Catalina blev grundlagt i 1580 af den rige enke Maria de Guzmán og videreudbygget i 1600-tallet. Stedet henvendte sig udelukkende til den lokale overklasse og under kolonitiden var det sædvane, at rige familiers anden datter skulle være nonne. Pigerne blev bragt til klosteret allerede i tre års alderen og kom aldrig uden for murene. Først i 1970 blev portene åbnet og godt 20 nonner lever der stadig den dag i dag og kan nu frit modtage besøg og forlade Santa Catalina som de vil.

Før du vender tilbage til hotellet besøger du Yanahuara pladsen, hvor der er gode muligheder for at tage billeder af byens vulkanske omgivelser.

Dag 4: Med bus fra Arequipa til Colca Canyon

Du starter tidligt denne morgen med at tjekke ud af dit hotel, hvorefter turen går mod det fascinerende Colca Canyon, som er 3.191 meter dyb, altså mere end dobbelt så dyb som Grand Canyon i USA, og kun overgået med 150 meter af den nærliggende Cotahuasi Canyon.

Du krydser det spektakulære Altiplano, et tørt og goldt landskab med åbne vidder, og passerer flere små landsbyer på vejen, hvor der er mulighed for at se de lokale hyrder med deres lamaer og alpakaer. Efter nogle timers kørsel når du byen Chivay, der fungerer som indgangen til Colca Canyon. Her dominerer de to vulkaner Sabancaya (5.976 m) og Ampato (6.288 m) landskabet rundt om byen.

Efter en lang bustur er det tid til lidt forkælelse og du besøger derfor Chivays varme termiske bade for at blødgøre ømme muskler.

Dag 5: Med bus fra Colca Canyon til Puno

Tidligt denne morgen sætter du kurs mod Mirador Cruz del Condor, et storslået udsigtspunkt over en af de dybeste dele af Colca Canyon. Det er en hel fantastisk oplevelse at stå her og kigge ned og ud over kløften. Hvis du er heldig kan du se kondorer, som er verdens største flyvende fugle med et vingefang på op til 3 meter, svæve på de varme luftstrømme.

Efter denne betagende naturoplevelse skal du på en kort gåtur i dalen, hvor du kan iagttage de gamle landbrugsterrasser, som har været i brug i flere århundreder.

Du vender herefter tilbage til hotellet for at spise frokost og kører så videre til Puno, som er beliggende ved bredden af verdens største og højst beliggende sø, Titicaca, i 4.000 meters højde. Puno havde en vigtig historisk betydning for inkaerne, da det var her, at den først inka, Manco Capac, gik op af Titicacas vande, hvorfra han startede inkaernes imperium og blev den første konge i Cusco. I dag er Puno en landbrugsby med især opdræt af lamaer og alpakaer og derfor kan uldvarer med fordel købes her.

Dag 6: Titicaca søen

I dag skal du på en heldagstur på Titicaca søen, som Bolivia og Peru deles fredeligt om. I dag bebor quechua- og aymara-talende indfødte hver deres strækning langs Titicaca-søen. Du besøger først Uros-folket, som har overlevet på en kombination af jagt og fiskeri og som lever på gyngende siv-øer i Puno-bugten, hvor huse og både er bygget af sivene fra øerne. Her lærer du om deres kultur og får et indblik i deres dagligdag.

Dernæst sejler du videre og ankommer til den fredelige ø Taquile, hvor du ligeledes tilbringer tid med de lokale og her oplever du, at det er to meget forskellige øsamfund. Guiden tager dig herefter med på en gåtur op på det højeste punkt på øen, hvorfra der er en betagende udsigt over den enorme Titicaca sø, som har en længde på 174 km og en bredde på 64 km.

Midt på eftermiddagen bliver du sejlet tilbage til Puno og resten af dagen er til fri disposition.

Dag 7: Med bus fra Puno til Cusco

I dag har du en lang, men oplevelsesrig rejse foran dig. Du bliver hentet på dit hotel og kørt til busstationen, hvor en bus venter på at køre dig til Cusco, som er den formelle hovedstad i Inkariget og i dag en elegant, blomstrende multi-kulturel by.

Du krydser Altiplano, hvor der er mulighed for at se vicuñas, som er i familie med kamelen, men som kan minde om lamaen og alpakaen. Undervejs gøres der flere stop og du vil få guidet rundvisning ved gamle ruiner og monumenter. Det første stop er den 3.500 år gamle og imponerende pyramide Pukara, som blev bygget af Pukaras indbyggere. Dernæst passerer du La Raya, som er det højeste punkt på ruten med sine 4.319 meter. Herfra går det nedad og gennem en flot dal med masser af afgrøder som majs og kartofler. Du når Raqchi, hvor du ser ruinerne af templet Viracocha, som er en af inkaernes mest hellige steder. Sidste stop inden Cusco er den berømte kolonitidskirke Andahuaylillas, bedre kendt under navnet ”Sixtine Chapel of the Americas” grundet dens flotte loftsmalerier og andet flot kunst.

Ved ankomst til Cusco tjekker du ind på dit hotel og om aftenen kan du vælge at udforske byen og dens gode restauranter.

Dag 8: Cusco

Denne morgen/formiddag kan du frit slappe af, indtil du om eftermiddagen skal på byrundtur i og omkring Cusco. Du besøger byens centrale plads, Plaza de Armas, som i inkatiden blev kaldt Hucaypata eller ”Krigernes Plads”, og her har mange vigtige begivenheder i Cuscos historie fundet sted. Det er også her du kan finde katedralen Santo Domingo, bygget mellem 1560 og 1664 på det tidligere Inca Viracochas Palads, som er en fin blanding af spansk renæssancearkitektur og inkaernes fine arbejde med sten. Gaden ved siden af kirken fører til det, der engang var Inkarigets vigtigste kultursted, det tidligere storslåede soltempel Koricancha, som er bygget uden hjælp af mørtel, men hvor hver enkelt sten passer perfekt ind.

Du fortsætter til Kenko, en inka-helligdom med en fem meter høj stenblok, som hævdes at ligne en puma. Dette sted er tilegnet dyrkelsen af Moder Jord og her findes vandkanaler udhugget i massiv klippe og et underjordisk rum. Længere ude af vejen står en mindre fæstning, Puka Pukara, som man mener, har vogtet vejen og inkaernes Hellige Dal. Her findes terrasser udhugget i bjergsiden, trapper, tunneler og tårne. Mod nord findes Tambomachay, et helligt badested for inkaernes herskere og kongelige kvinder. Systemet er et byggeteknisk mesterstykke og det er stadig i stand til at levere vand.

Til sidst besøger du militærkomplekset Sacsayhuaman, som har en smuk beliggenhed med udsigt over Cusco. Sacsayhuaman er et spændende eksempel på inkaernes arkitektoniske kunnen og er ganske imponerende med dens dobbeltmure bygget af udskårne granitsten, hvoraf den største vejer mere end 125 tons. Herefter tager du tilbage til Cusco, hvor aftenen er til fri disposition.

Dag 9: Den Hellige Dal

I dag skal du på udflugt til Urubamba dalen, inkaernes Hellige Dal. Første besøg er Pisac, som især er kendt for sine indianermarkeder, hvor der er mulighed for at købe alt fra peruvianske uldsweatere og musikinstrumenter til malerier, vævninger og smykker. Byen er også kendt for sine imponerende ruiner oven for byen. De er bygget af mindre sten end dem i Sacsayhuaman, men den præcision, hvormed de er udhugget og tilpasset, er helt utrolig – præcis ligesom udsigten.

Efter frokost fortsætter du til Ollantaytambo, en anden charmerende landsby i hjertet af dalen, som anses for en åben museumsby, idet alle indbyggere fastholder gamle traditioner og love, som er overleveret gennem deres forfædre. Byen er kendt for komplekset af samme navn, som består af templer, bade og imponerende militære installationer.

Herefter går turen tilbage til Cusco, hvor resten af dagen er til fri disposition.

Dag 10: Med tog fra Cusco til Aguas Calientes

Denne morgen bliver du hentet på hotellet og kørt til stationen, hvorfra du skal med tog til Aguas Calientes – en tur på ca. 3 timer. Aguas Calientes er en lille by beliggende ved tågeskoven tæt ved ruinkomplekset Machu Picchu. Ved ankomst vil en bus køre dig til dit hotel og resten af dagen er til fri disposition.

Dag 11: Inkabyen Machu Picchu - Cusco

Tidligt denne morgen vil du blive hentet og kørt til et af verdens syv vidundere og turens højdepunkt, det fantastiske ruinkompleks Machu Picchu, som ligger eventyrligt på en grøn stejl højderyg i Urubamba dalen omkranset af tågeskov, grønne bjergtoppe og snedækkede bjergtinder længere ude i horisonten. Her venter dig en guidet rundvisning, hvor du vil opleve de smalle terrasser på stejle sider af bjerget og områder med begravelsespladser, fængsler, små beboelser og templer.

Det siges at være den amerikanske opdagelsesrejsende Hiram Bingham, der den 24. juli 1911 opdagede Machu Picchu, hvilket ikke er helt sandt, men han var i hvert fald grunden til, at verden fik kendskab til dette fantastiske sted. Inkabyen blev bygget omkring år 1462 i Inkarigets storhedstid og blev forladt mindre end 100 år efter formentligt pga. en skoldkoppeepidemi. Machu Picchu blev aldrig opdaget og udplyndret af spanierne og derfor har den særlig stor kulturel betydning og betragtes som hellig. Machu Picchu var hjemsted for præster, højtstående funktionærer, håndværkere, tjenere og jomfruer udvalgt til at vie deres liv til Solguden. Det var en by med gader, akvædukter hvor der stadig løber vand, fontæner og gange, som havde religiøse funktioner.

Efter en guidet rundvisning får du tid til at udforske området på egen hånd.

Du har eftermiddagen på egen hånd i Aguas Calientes, hvor du kan nyde din frokost og evt. besøge de termale bade også kaldet hot springs og slappe af i det naturligt opvarmede vand. Husk badetøj. Det er disse hot springs der har givet byen sit navn Aguas Calientes, som betyder varmt vand.

Dit tog tilbage til Cusco afgår sent om eftermiddagen. Det præcise tidspunkt får du anvist af din guide efter rundvisningen ved Machu Picchu.

Ved ankomst til Cusco bliver du kørt tilbage til dit hotel.

Dag 12: Cusco

Der er ingen udflugter planlagt og dagen er til fri disposition i denne hyggelige by.

Dag 13: Hjemrejse

Du bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver mod Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 14: Hjemkomst

Du ankommer til Danmark efter en oplevelsesrig ferie.

Tillæg for enkeltværelse 3.300 kr.
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for at lære mere.
Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Kontakt rejsekonsulent Tom Søndergaard

Skriv til:
info@lamatours.dk

Ring til:
89 93 43 84

Åbningstider:
Hverdage fra kl. 9 - 16

Hvorfor rejse med Lamatours?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af latinamerikanske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Lamatours.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.