• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
16 dage

Peru med Salkantay-trek

Oplev Andesbjergene på en smuk trekkingtur til Salkantay-bjerget med afslutning ved Machu Picchu. Du besøger også Lima, Arequipa, Colca Canyon, Titicaca-søen og inkaernes gamle hovedstad, Cusco.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Latinamerika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Brasilien. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Peru med Salkantay-trek Peru med Salkantay-trek
16 dage

Peru med Salkantay-trek

Oplev Andesbjergene på en smuk trekkingtur til Salkantay-bjerget med afslutning ved Machu Picchu. Du besøger også Lima, Arequipa, Colca Canyon, Titicaca-søen og inkaernes gamle hovedstad, Cusco.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Latinamerika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Brasilien. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Fly fra Danmark til Lima og retur fra Cusco med flyskift undervejs
 • 1 indenrigsflyvning: Lima – Arequipa
 • Transfers fra og til lufthavnene (foregår i mindre internationale grupper)
 • Bus: Arequipa – Colca Canyon – Puno – Cusco
 • 11 overnatninger på gode hoteller inkl. morgenmad
 • Salkantay-trek med 2 nætter i telt og 1 nat på hotel i Aguas Calientes. Transport fra og til Cusco, engelsktalende guide, helpension og guidet rundvisning ved Machu Picchu
 • 6 x frokost (dag 4, 6, 7, 10, 11, 12)
 • 3 x middag (dag 10, 11, 12)
 • Individuel rundrejse; dog foregår alle udflugter i mindre internationale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

Omfattende udflugtspakke:

 • Halvdags-byrundtur i Lima inkl. besøg på Limas kunstmuseum
 • Halvdags-byrundtur i Arequipa inkl. besøg i Santa Catalina-klosteret
 • Guidet udflugt til Colca Canyon med termiske bade, landbrugsterrasser og kondorer
 • Heldagsudflugt på Titicaca-søen med besøg hos Uros-folket og øen Taquile
 • Halvdagsrundtur i Cusco og de omkringliggende inkakomplekser
 • Heldagsudflugt til inkaernes Hellige Dal inkl. den åbne museumsby Ollantaytambo
 • Entréer til nævnte seværdigheder

Rejsen kort fortalt

På denne rejse får du oplevet Perus højdepunkter med besøg i hovedstaden Lima, den smukke hvide by Arequipa, den dybe kløft Colca Canyon, Titicaca-søen og Urosfolket, inkaernes smukke, gamle hovedstad Cusco og en fantastisk trekkingtur rundt om Salkantay-bjerget til det sagnomspundne ruinkompleks Machu Picchu.

Ruten til Salkantay er en fantastisk smuk rute igennem Andesbjergene med udsigt til flere snedækkede bjergtoppe bl.a. Salkantay på 6.271 meter. Det er et godt alternativ til det populære inkatrek, hvis det er udsolgt, men mange vælger også Salkantay-trekket, netop fordi der er færre trekkere på ruten og oplevelsen føles mere unik og autentisk.

Glæd dig til en rejse, hvor du både får oplevet Perus spændende kultur og historie, imødekommende befolkning og bjergtagende natur.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Tag på eventyr i Andesbjergene på et udfordrende 4-dages trek rundt om det snedækkede Salkantay-bjerg, og afslut med besøg ved inkaruinen Machu Picchu
 • Se de vilde lamaer græsse på Andesbjergenes højsletter på vej mod kløften Colca Canyon
 • Mød farverige indianersamfund på en sejltur på den smukke Titicaca-sø
 • Se den spanske kolonimagts levn med overdådige pladser og katedraler i Lima, Arequipa og Cusco

Vores priser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle transfers på destinationen
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Alle overnatninger
Se alle billeder
Billeder
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst i Lima

I dag går turen fra Danmark til Peru med mellemlanding(er) undervejs. Når du ankommer til Limas lufthavn bliver du mødt af en repræsentant fra vores samarbejdspartner i Peru, som transporterer dig til dit hotel. Det tager ca. 1 time at komme fra lufthavnen til hotellet. På denne tur kan du få svar på eventuelle spørgsmål, du måtte have vedrørende din rejse. Efter ankomst på hotellet er resten af dagen til fri disposition.

Overnatning:
Dag 2: Byrundtur i Lima

I dag skal du på en halvdags-byrundtur i Lima for at få et indblik i den peruvianske hovedstad, der blev grundlagt i 1535 af Francisco Pizarro. Du besøger den centrale, flotte og livlige plads Plaza Mayor, der er omringet af fotogene kolonitidsbygninger og prydet med rosenhaver, høje palmer og et springvand med byens skytsengel på toppen. Kolonitidsbygningerne indebærer bl.a. Præsidentpaladset, Ærkebispens Palads og Limas mægtige katedral fra 1555, hvor de jordiske rester af byens grundlægger Pizarro opbevares.

Du besøger San Fransisco-klosteret og den dertilhørende kirke fra 1674, der siges at være byens flotteste barokkirke. I klosteret findes fine mosaikfliser fra Sevilla samt freskomalerier, der blev opdaget da dele af ydermuren blev ødelagt under et jordskælv. Hele komplekset med kloster og kirke er bygget ovenpå katakomberne, der under krigen blev brugt som gravsted. I komplekset findes der bemærkelsesværdigt også et museum for religiøs kunst og et bibliotek med mere end 25.000 bøger.

Herefter går turen videre til San Isidro-distriktet, hvor du finder attraktive parker og den moderne bydel Miraflores. Bydelen består af strande, flotte haver og pladser med hyggelige caféer og restauranter. Byturen afsluttes med et besøg på Limas kunstmuseum, der er kendt for sin omfattende samling af præcolumbiansk brugskunst og smykker.

Resten af eftermiddagen og aftenen er til fri disposition.

Overnatning:
Dag 3: Fly fra Lima til Arequipa – Byrundtur i Arequipa

Du bliver afhentet på dit hotel i Lima om morgenen og kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver til den smukke hvide by Arequipa. Byen ligger 2.400 meter over havet og har en helt speciel atmosfære, da den er omgivet af de snedækkede vulkaner Misti (5.822 m), Chachani (6.057 m) og Pichu-Pichu (5.669 m). Ved ankomst til Arequipas lufthavn bliver du hentet og kørt til dit hotel, hvorefter du skal på byrundtur.

På byrundturen ser du mange fornemme herskabshuse og kolonitidsbygninger fra 1700-tallet, hvor størstedelen har franske vinduer med gitre, udskårne døre og rummelige gårdhaver. Du besøger den centrale, smukke plads Plaza de Armas med gamle glaslygter, springvand, palmer og ikke mindst byens enorme katedral. Byen kaldes også ”Den Hvide By”, da næsten alle bygninger er bygget udelukkende med hvide, vulkanske sten.

Du besøger Arequipas mest berømte attraktion Santa Catalina-klosteret, hvor der engang boede mere end 400 nonner. Klosteret blev grundlagt i 1580 af Maria de Guzmán, en rig enke, og videreudbygget i 1600-tallet, hvor det samtidig udelukkende henvendte sig til den lokale overklasse. Det var nemlig under kolonitiden kutyme, at den anden datter i rige familier skulle være nonne. Disse piger blev allerede bragt til klosteret i treårsalderen og kom derefter aldrig uden for klosterets mure. Det var ikke før 1970, at klosteret blev åbnet, så nonnerne frit kunne modtage besøg, samt komme og gå som de ville. Der lever i dag godt 20 nonner i Santa Catalina-klosteret.

Inden turen går tilbage til dit hotel besøger du Yanahuara-pladsen, hvor du kan få nogle gode billeder af byen med de smukke kegleformede vulkaner i baggrunden.

Overnatning:
Dag 4: Bustur fra Arequipa til Chivay i Colca Canyon

Dagen starter tidligt med afgang mod den fascinerende Colca Canyon. Colca Canyon er 3.191 meter dyb, hvilket er mere end dobbelt så mange meter som den berømte Grand Canyon i USA.

Turen til Colca Canyon går igennem det spektakulære Altiplano-område, et tørt og goldt landskab med brede vidder. På turen passerer du flere små landsbyer og har chancen for at se de lokale hyrder med deres alpakaer og lamaer. Du skal overnatte i byen Chivay, der ligger 3.633 meter over havet. Byen fungerer som indgang til Colca Canyon og ligger smukt med de to vulkaner Sabancaya (5.976 m) og Ampato (6.288 m) som baggrundskulisse.

Ved ankomst til Chivay er det tid til lidt forkælelse efter den lange bustur. Du besøger derfor de varme, termiske bade, hvor du kan slappe af og få blødgjort dine muskler.

Dag 5: Oplevelser i Colca Canyon og bustur til Puno

I dag skal du opleve Colca Canyon helt tæt på fra Cruz del Condor, der er et udsigtspunkt over en af de dybeste dele af kløften. Herfra kan du lade dig fascinere af den storslåede udsigt, og få en fantastisk oplevelse ved blot at stå og kigge ned over kløften. Du kan være heldig at se kondorer, der med sit vingefang på op til 3 meter er en af verdens største flyvende fugle.

Efter denne fascinerende oplevelse skal du ud på en kort gåtur i dalen, inden turen går tilbage til Chivay, hvor du spiser frokost.

Efter frokosten går turen videre til byen Puno, som ligger i 4.000 meters højde ved bredden af verdens største og højst beliggende navigerbare sø, Titicaca. Det var i Puno, at den første inka, Manco Capac, gik op ad Titicacas vande, startede inkaernes imperium og blev den første konge i Cusco. Byen har derfor en vigtig historisk betydning for inkaerne, og er i dag en landbrugsby med opdræt af især lamaer og alpakaer. Du kan derfor med fordel købe uldvarer her.

Overnatning:
Dag 6: Titicaca-søen

Dagen står på en heldagstur til Titicaca-søen. Selvom søen grænser op til både Peru og Bolivia, deles de fredeligt om søen. På hver deres strækning langs søen bor de quechua- og aymara-talende indfødte.

Du besøger Uros-folket og får et indblik i deres dagligdag og spændende kultur. Uros-folket bor på flydende siv-øer i Puno-bugten og overlever på en kombination af jagt og fiskeri. Efter besøget hos dette folk sejler du videre på Titicaca-søen og ankommer til den fredelige ø Taquile. Du tilbringer her tid med de lokale og oplever, hvor forskellige de to øsamfund er. Herefter tager guiden dig med på en gåtur op til øens højeste punkt, hvorfra du kan nyde den betagende udsigt over den enorme sø.

Midt på eftermiddagen går turen tilbage til Puno, hvor du har resten af aftenen til fri disposition.

Overnatning:
Dag 7: Bustur fra Puno til Cusco

I dag går turen videre på en lang, men oplevelsesrig, bustur til Inkarigets formelle hovedstad Cusco. Du bliver hentet på dit hotel i Puno og kørt til busstationen, hvor bussen venter på at køre dig til den smukke historiske by Cusco.

På turen krydser du igen det imponerende Altiplano-landskab, hvor du får chancen for at se vicuñas, der mest af alt minder om lamaen og alpakaen, men som er i familie med kamelen.

Der gøres undervejs flere stop ved gamle ruiner og monumenter, hvor du vil få guidede rundvisninger. Første stop er ved den imponerende pyramide Pukara, der er 3.500 år gammel, og som blev bygget af Pukaras indbyggere. Herefter går turen forbi La Raya-bjergkæden, der med sine 4.319 meter er turens højeste punkt. Herfra går turen ned gennem en flot dal med masser af afgrøder som kartofler og majs. Ved det næste stop oplever du en af inkaernes mest hellige steder, Raqchi, og ruinerne af templet Viracocha. Det sidste stop inden afslutningen på turen er den berømte kolonitidskirke Andahuaylillas. Kirken er bedre kendt under navnet ”Sixtine Chapel of the Americas” pga. sine flotte loftsmalerier.

Ved ankomsten til Cusco bliver du hentet og kørt til dit hotel. Herefter kan du i løbet af aftenen udforske byen og dens indbydende restauranter.

Dag 8: Cusco

Morgenen/formiddagen er til fri disposition til at udforske byen eller til lidt velfortjent afslapning, inden du om eftermiddagen skal på rundtur i og omkring Cusco.

Du besøger byens centrale plads, Plaza de Armas, hvor mange vigtige begivenheder i Cuscos historie har fundet sted, og som i inkatiden blev kaldt Hucaypata eller ”Krigernes Plads”. På denne plads ligger også Cuscos katedral, der blev bygget i kolonitiden oven på et af inkaernes paladser og er en skøn blanding mellem spansk renæssancearkitektur og inkaernes fine stenarbejde. Fra katedralen går turen videre til det, der engang var et af inkarigets vigtigste templer, soltemplet Koricancha. Det tidligere storslåede soltempel er bygget uden mørtel, men hvor hver enkel sten passer perfekt ind i konstruktionen.

Herefter går turen videre til ruinerne nord for Cusco, hvor første stop er Kenko, en inka-helligdom med en fem meter høj stenblok, der siges at ligne en puma. Hele stedet er tilegnet dyrkelsen af Moder Jord, og du finder her vandkanaler udhugget i massiv klippe og et underjordisk rum. Videre på din tur besøger du den mindre fæstning Puka Pukara, hvor du finder trapper, tunneler, tårne og terrasser udhugget i bjergsiden. Denne fæstning siges at have vogtet vejen til og fra inkaernes Hellige Dal. Det næstsidste stop er det hellige badested for inkaernes herskere og kongelige kvinder, Tambomachay, der i dag stadig er i stand til at levere vand.

Sidste stop er militærkomplekset Sacsayhuaman, der er smukt beliggende med en udsigt over Cusco, og som er et spændende eksempel på inkaernes arkitektoniske kunnen. Komplekset er ganske imponerende med dens dobbeltmure bygget af udskårne granitsten, hvor nogle af dem vejer mere end 125 tons.

Turen går tilbage til Cusco, hvor du har aftenen til fri disposition.

Dag 9: Cusco – Udflugt til Den Hellige Dal

Dagen står på udflugt til Urubamba-dalen, inkaernes Hellige Dal. Her besøger du byen Pisac, der er særligt kendt for sine farverige indianermarkeder og de imponerende ruiner over byen. På markederne kan du købe alt lige fra peruvianske uldsweatere og musikinstrumenter til smykker, malerier og vævninger. Ruinerne over byen er bygget med mindre sten end dem i Sacsayhuaman, men med den samme præcision i udhugning og tilpasning. En hel utrolig konstruktion med en lige så utrolig udsigt.

Efter frokosten går turen videre til byen Ollantaytambo, der ligger i hjertet af dalen. Byen fungerer som en åben museumsby, da alle indbyggere fastholder de gamle traditioner og love, som er overleveret fra deres forfædre. Det er en utrolig charmerende landsby, der udover sin museumstilstand også er kendt for komplekset af samme navn, som består af templer, bade og imponerende militære installationer.

Efterfølgende har du resten af dagen til fri disposition i Cusco.

Dag 10: Cusco – Marcoccasa – Soraypampa (3.900 meter)

Glæd dig til at snøre vandreskoene for i dag starter dit Salkantay-trek. Salkantay er et gammelt ord fra quechua, der betyder ”det vilde bjerg”. Og det er også en rå og fuldstændig bjergtagende naturoplevelse, der venter dig i Andesbjergene de næste 4 dage. Trekket afsluttes med et besøg til Machu Picchu, inkaernes sagnomspundne ruinby.

Du bliver hentet på hotellet tidligt denne morgen og kører til byen Marcoccasa, hvor trekket starter. Her møder du resten af din trekkinggruppe og det hold af bærere, hesteførere, kokke og selvfølgelig din guide, som skal hjælpe dig igennem de næste dages trekking i Andesbjergene. Transporttid ca. 3 timer.

I klart vejr er det muligt at få et glimt af La Veronica (5.750 meter), som er et af de højeste bjerge i Urubamba-bjergkæden, samt mange af Vilcabamba-toppene i det fjerne. Du passerer små bjerglandsbyer og områder med tågeregnskov, der er fyldte med sjældne blomster og orkideer. Her er der også mulighed for at se den lille kolibri. Du vandrer videre mod snetoppen af Tucarhuay (5.910 meter). Her begynder skoven og den tætte vegetation at ændre sig, og du kommer til den græsfyldte dal Soraypampa, hvor I spiser frokost og slår lejr for natten.

Efter frokost har du mulighed for at vandre op til den smukke sø Humantay, der ligger i 4.220 meters højde. Turen tager ca. 1 time hver vej.

Middagen bliver serveret i spektakulære omgivelser, og når mørket sænker sig, vil en stjernehimmel uden lige stråle over dig. Sørg for at få en god nattesøvn, da morgendagens trek er turens hårdeste.

Transporttid fra Cusco til Marcoccasa: Ca. 3,5 time
Distance: Ca. 16 km
Vandretid: Ca. 6-8 timer
Sværhedsgrad: Moderat

Dag 11: Soraypampa – Salkantay-passet – Andenes (3.300 meter)

Dagen i dag bliver den hårdeste på trekket. Du starter derfor ud med en nærende morgenmad, så du har energi til at vandre den stejle rute op til Salkantay-passet, som ligger i 4.600 meters højde. Det er trekkets højeste punkt, og det er en udfordrende tur til toppen. Husk at gå i dit eget tempo og tag de pauser du har brug for undervejs. Fra toppen af passet bliver du belønnet med en ubeskrivelig udsigt til bl.a. Salkantay-bjergets smukke snedækkede top i 6.271 meters højde. Efter et velfortjent hvil starter nedstigningen, og du kan igen nyde den skiftende vegetation, der langsomt ændrer sig fra gold til frodig tågeskov.

Efter frokost fortsætter du til Andenes (3.300 meter), hvor der slås lejr for natten. Nyd din sidste nat i telt i Andesbjergenes betagende natur og fantastiske stilhed.

Distance: Ca. 19 km
Vandretid: Ca. 7-8 timer
Sværhedsgrad: Moderat – hård

Dag 12: Andenes – Chaullay – Lucmabamba – Aguas Calientes (2.050 meter)

Når morgenmaden er spist og lejren pakket sammen, vandrer du ned mod byen Lucmabamba. Du går ad gamle inkastier, og på vejen passeres flere kaffe- og frugtplantager.
Efter frokost ved Lucmabamba bliver du samlet op af en bil, der kører dig ned til Urubamba-floden og vandkraftværket, hvorfra du hopper på toget og kører til byen Aguas Calientes. Transporttiden er ca. 2 timer.

Aguas Calientes ligger for foden af Machu Picchu, og her skal du sove i nat.

Når du har tjekket ind på hotellet, har du resten af eftermiddagen og aftenen på egen hånd i den lille by. Det er en god idé at gå tidligt i seng, da du skal tidligt op næste dag.

Distance: Ca. 17 km
Vandretid: Ca. 6-7 timer
Sværhedsgrad: Moderat

Overnatning:
Dag 13: Machu Picchu – Aguas Calientes – Cusco

I dag går turen mod det fantastiske ruinkompleks Machu Picchu, der er et af verdens syv vidundere og en af turens absolutte højdepunkter. Machu Picchu ligger på en stejl grøn bjergryg omgivet af tågeskov, grønne bjergtoppe og længere ude i horisonten, snedækkede bjergtinder. Du tilbringer hele morgenen og formiddagen i dette betagende område, der i 1983 blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Her får du en guidet rundvisning og oplever den intelligente inka-arkitektur med smalle terrasser på de stejle sider af bjerget, samt områder med begravelsespladser, fængsler, små beboelsessteder og templer. Det er et særdeles imponerende ruinkompleks, hvor inkaernes byggemetoder virkelig er blevet udnyttet.

Machu Picchu blev bygget i Inkarigets storhedstid omkring år 1462, men blev forladt igen mindre end 100 år senere, formentlig pga. en skoldkoppeepidemi. Den 24. juli 1911 genopdagede den amerikanske opdagelsesrejsende Hiram Bingham bebyggelsen, der i dag er Perus mest populære seværdighed og et af verdens mest velkendte arkæologiske områder.

Efter den guidede rundvisning har du tid på egen hånd til at udforske området.

Eftermiddagen er til fri disposition tilbage i byen Aguas Calientes. Du kan slappe af og nyde en frokost i en af byens mange restauranter. Trænger du til at få løsnet musklerne efter de seneste dages trek? Så kan du med fordel besøge byens termiske bade – de såkaldte hot springs, der også har givet byen sit navn Aguas Calientes, der betyder varmt vand.

Sidst på eftermiddagen/tidligt om aftenen går turen tilbage til Cusco med tog og bus. Det præcise tidspunkt får du anvist af guiden efter din rundvisning ved Machu Picchu. Ved ankomst til Cusco bliver du kørt til dit hotel.

Transporttid fra Aguas Calientes tilbage til Cusco: Ca. 3,5 time

Dag 14: Cusco på egen hånd

I dag er der ingen udflugter planlagt, og dagen er til fri disposition. Det kan være, du skal ud og have købt de sidste souvenirs eller bare har vil slentre rundt i den smukke historiske by.

Har du lyst til at opleve endnu mere af de magiske Andesbjerge, så kan vi anbefale at tilkøbe en udflugt til det storslåede Rainbow Mountain. Bjerget er blot ét af de mange smukke regnbuefarvede bjerge lidt uden for Cusco, hvis farver skyldes bjergenes kombination af farverige mineraler. Det er en helt unik oplevelse at se et bjerg med så mange flotte farver.

Dag 15: Hjemrejse

I dag går turen hjem med mellemlanding(er) undervejs. Du bliver hentet på dit hotel og kørt til lufthavnen. Tidspunktet afhænger af din flyforbindelse hjem.

Dag 16: Hjemkomst

Du ankommer til Danmark efter en oplevelsesrig ferie.

Tillæg for enkeltværelse 3.500 kr.
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Hvorfor rejse med Lamatours?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af latinamerikanske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.