Tlf. 89 93 43 84 | Snak med en Latinamerika-specialist | Man - Fre 9 - 16
ForsidePraktisk infoPeru

Praktisk information om Peru

1. Klima

Peru har i modsætning til andre ækvatoriale lande ikke udelukkende tropisk klima. Andesbjergenes indflydelse er årsag til stor variation af klimaet. Landet kan mønstre 3 forskellige klimazoner. Ved kysten ligger den tørreste ørken med moderate temperaturer, lav nedbør og høj fugtighed, bortset fra de varmere og mere våde nordlige stræk. Her er somrene (december-april) varme med op til 35°.
I de kolde Andesbjerge er regn hyppig om sommeren, og temperaturen og fugtigheden reduceres i takt med højden. Regnsæsonen ligger fra november-marts og falder oftest som korte byger.
Amazonas-junglen karakteriseres af stor nedbør og høje temperaturer bortset fra de sydligste dele, der har kolde vintre og sæsonmæssige nedbør. Der er størst sandsynlighed for tørvejr mellem april og oktober.

Vejrstatistik for Lima:

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dagstemp. 26 27 27 25 22 19 18 18 19 20 22 24
Nattemp. 19 19 19 17 16 14 14 14 14 14 15 17
Nedbør mm 1 0 1 0 2 4 5 6 5 2 1 1
Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 26 19 1
FEB 27 19 0
MAR 27 19 1
APR 25 17 0
MAJ 22 16 2
JUN 19 14 4
JUL 18 14 5
AUG 18 14 6
SEP 19 14 5
OKT 20 14 2
NOV 22 15 1
DEC 24 17 1

Vejrstatistik for Cusco:

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dagstemp. 20 21 21 22 21 21 21 21 22 22 23 21
Nattemp. 7 7 7 4 2 1 -1 1 4 6 6    7
Nedbør mm 163 150 109 51 15 5 5 10 25 66 76 137
Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 20 7 163
FEB 21 7 150
MAR 21 7 109
APR 22 4 51
MAJ 21 2 15
JUN 21 1 5
JUL 21 -1 5
AUG 21 1 10
SEP 22 4 25
OKT 22 6 66
NOV 23 6 76
DEC 21 7 137
2. Følgende er ikke inkluderet i vores pakkerejsers priser
 • Måltider udover de nævnte
 • Afbestillings- og rejseforsikringer
 • Evt. drikkepenge
3. Rejseform

Udflugter og transfers foregår i mindre internationale grupper med engelsktalende guider.

4. Hvornår rejser man til Peru?

Det er bedst at rejse til Peru i perioden fra april til oktober. Regnsæsonen ligger i højderne (Puno og Cusco) fra november til marts. Der kan derfor efter megen regn forekomme mudderskred på bl.a. Inkastien i februar. De tørreste måneder er i vores sommerperiode (juni – august). Vejret er fint i Lima året rundt.

5. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos lamatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.
Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

6. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

7. Pas/Visum

Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomst.

Som dansk statsborger kræves der ikke visum til Peru for ophold under 90 dage.

Skal du rejse via USA gælder følgende for danske statsborgere:

For at rejse via USA skal du ansøge om en ESTA indrejsetilladelse (Electronic System for Travel Authorization). Uden ESTA får du ikke lov til at rejse via USA. Ansøg om indrejsetilladelsen i god tid senest 72 timer inden afrejse til USA. ESTA koster 14 USD pr. person og alle rejsende uanset alder skal ansøge om det. Du kan ansøge via følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. Indrejsetilladelsen er elektronisk forbundet med dit pas og er gyldig i 2 år eller til dit pas udløber (hvad end der er tidligst). Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din ESTA indrejsetilladelse, hvis systemet eksempelvis er nede ved ankomst, men dette er ikke et krav.

Får du nyt pas, skal du ansøge om en ny ESTA indrejsetilladelse.

Har du rejst i Iran, Irak, Sudan eller Syrien den 1. marts 2011 eller senere skal du søge visum på Den Amerikanske Ambassade. Du kan ikke søge ESTA. Det samme gælder hvis du dobbelt statsborgerskab i Iran, Irak, Sudan eller Syrien.

Skal du rejse via Canada gælder følgende for danske statsborgere:

For at rejse via Canada skal du ansøge om en eTA indrejsetilladelse (Electronic Travel Authorization). Uden eTA får du ikke lov at rejse via Canada. Ansøg om indrejsetilladelsen i god tid. eTA koster 7 CAD pr. person og alle rejsende uanset alder skal ansøge om det. Du kan ansøge via følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. Indrejsetilladelsen er elektronisk forbundet med dit pas og er gyldig i 5 år eller til dit pas udløber (hvad end der er tidligst). Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din eTA-indrejsetilladelse, hvis systemet eksempelvis er nede ved ankomst, men dette er ikke et krav.

Får du nyt pas, skal du ansøge om en ny eTA indrejsetilladelse.

8. Vaccinationer

Vi råder til at kontakte en speciallæge, eller din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Lamatours.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

9. Sprog

I Peru tales der spansk, men de er meget hjælpsomme og elsker at få en chance for at bruge de engelske gloser, de nu måtte kende. På landet kan engelsk være en mangelvare, og derfor benytter vi tosprogede (engelsk/spansk) guider. Man kan afslutte mange sætninger med ”por favor”, som betyder ”vær så venlig”. ”Gracias” – ”tak” – baner også vejen for mange venlige smil.

10. Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Peru varierer om det er sommer- eller vintertid i Danmark.
Ved sommertid: – 7 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 5 i Peru.
Ved vintertid: – 6 timer.

11. Valuta

Møntfoden i Peru hedder Sol. På www.bankinfo.dk/valutaomregner.asp kan du altid se den nøjagtige kurs. Det anbefales, at du medbringer amerikanske dollars i kontanter, som du ved ankomsten kan veksle på et officielt vekselkontor. Medbring kreditkort med PIN-koden godt gemt i hukommelsen og kun dér! Hæveautomater, de såkaldte ATM, findes næsten overalt. De gængse kreditkort kan bruges på hoteller, mange restauranter og butikker. Igen gælder det dog, at jo længere man kommer ud på landet, desto sværere kan det være at bruge kreditkort.

12. Elektricitet

Peru har 220 volt. Normalt er stikkene som i Danmark.

13. Prisniveau

Generelt er det billigere i Peru end i Danmark. Det er billigere at spise ude, dog findes der mad og drikkevarer på alle prisniveauer. Kommer man udenfor storbyerne, vil det også være billigere.

14. Drikkepenge

Drikkepenge giver man gerne til hotelpersonale, på restauranter og til guider og chauffører på turene. Så hav gerne lidt små sedler eller mønter klar.

Drikkepenge på inkatrekket:
Efter middagen laver kokken og bærerne en lille afskedsceremoni, da de ikke går med op til Machu Picchu næste morgen. Her er det kutyme at gruppen giver dem lidt drikkepenge som tak for hjælpen. Nedenfor kan du se et vejledende beløbs-niveau:

80 Soles pr. bærer. Der er et forskelligt antal bærere med afhængig af gruppens størrelse. Dette beløb gives den sidste aften, da bærerne ikke går med op til Machu Picchu næste morgen.
100 Soles til kokken. Dette beløb gives den sidste aften, da kokken ikke går med op til Machu Picchu næste morgen.
120 Soles til guiden. Dette beløb kan gives efter rundvisningen ved Machu Picchu.

Bemærk at beløbene ovenfor ikke er for hver deltager i trekket, men et samlet beløb fra hele gruppen. Vi anbefaler at gruppen går sammen om drikkepengene og afleverer dem samlet.

15. Telefon og internet

Den internationale landekode for Peru er +51. Det kan være dyrt at ringe hjem fra Peru, tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald.
Der findes internetcaféer i de fleste større byer.

16. Sikkerhed

Overalt i verden, hvor der er fattigdom, gælder det om at være diskret. Det er uklogt at efterlade værdier eller fremvise dem åbenlyst. Vi arbejder kun med uddannede, erfarne og certificerede rejseledere, der altid er villige til at råde dig omkring sikkerhed, og som ved nøjagtig, hvor man kan færdes sikkert. Følg altid rejselederens vejledning, og der vil ikke være nogen fare.

17. Mad og drikke

Peruvianerne er kendt for at lave god mad, der ofte er tilberedt med peber og hvidløg. Samtidig er der en stor variation af fremragende grøntsager. Ved kysten kan man finde gode restauranter med fisk og skaldyr, mens man længere inde i landet kan smage en gammel inka delikatesse, stegt marsvin. Alle retter bliver som regel serveret med kartofler eller ris. Den mest berømte drik i Peru er Pisco Sour, som er lokal spiritus, der er lavet på limejuice, æggehvide og sukker. Ellers kan man få udmærket peruviansk øl samt den kendte sodavand Inka Kola, som nærmest er en citronvand og ikke en cola.

18. Højdesyge

Det er svært at forudse, hvem der bliver ramt af højdesyge. Det er ikke et spørgsmål, om man er i god fysisk form eller ej. Det kan ramme alle. Det er dog muligt at tage nogle forholdsregler for højdesyge, men der er desværre ingen garanti for, at det ikke rammer alligevel. Det er muligt at forebygge højdesyge med medicin (spørg på apoteket eller egen læge), drikke rigeligt med væske (vand), undgå alkohol og spis let.
Sandsynligheden for højdesyge er større jo højere man kommer op og hvor hurtigt man kommer op i højden. Det er vigtigt med pauser, og at man tager den med ro. Symptomerne på højdesyge er svimmelhed, hovedpine og opkast. Hvis disse symptomer fortsætter, er der desværre kun en ting, der hjælper, og det er at gå længere ned. Det er derfor bedst, at man langsomt vænner sig til højden, så derfor er rækkefølgen af en Peru rundrejse vigtig.

19. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas.  Hvis du har kommentarer til rejseplanen eller noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

20. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

21. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Vi anbefaler, at du foretager sædereservation på flyet. Mange flyselskaber tilbyder også opgradering af reserverede billetter til pladser med ekstra plads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside. De fleste selskaber har et punkt på menuen, der hedder ”manage my booking”.  Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for sædereservation, så du skal have dit kreditkort/betalingskort klar, når du går i gang.

Desværre er der ikke ens regler for, hvornår der åbnes for sædereservation. Vi anbefaler, at du så tidligt som muligt prøver at foretage en sædereservation, og du vil så der få at vide, hvornår du kan foretage sædereservation, hvis det ikke kan ske med det samme. Det er meget almindeligt, at der først åbnes for sædereservation mellem 72 og 24 timer før afrejse.

22. Kuffert og håndbagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Peru, derfor kan det variere, hvor meget og hvor mange kg du må medbringe i både indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil.

Du og din rejseledsager bør pakke kufferterne sådan, at I begge kan undvære den ene kuffert, hvis man skulle være uheldig at miste den ene. Det oplever I sikkert ikke, men problemet kan opstå. Sker det, kan der gå et par dage før kufferten bliver leveret til det hotel, I bor på.

Sørg for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen: pas, visum, flybillet, forsikringer, kreditkort, penge, recepter, evt. info om din særlige sundhedstilstand plus den livsvigtige medicin, medicin mod allergi eller mod et pludseligt maveonde (evt. Imodium) og smertestillende (Panodil og/eller Ipren). Derudover også kamera, den dyre kikkert osv.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en vindjakke med i håndbagagen.

23. Transfers til og fra lufthavne

Ved ankomst til de forskellige lufthavne i Peru bliver du hentet af vores lokale repræsentant, som vil stå med et skilt med jeres navne på i ankomsthallen. Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen. I vil få oplyst afhentningstidspunkt ved ankomst til Peru.

24. Vejledende pakkeliste til Inka Trek

Bemærk: På trekket vil bærerne bære op til 6 kg bagage pr. deltager.

 • En rygsæk (op til 30 liter er en rimelig størrelse)
 • Gode vandrestøvler
 • Sandaler eller andet bekvemt fodtøj til at gå rundt i om aftenen i lejren
 • Vind- og vandtæt jakke (fx. af Goretex)
 • Vandflaske
 • Vandrensningstabletter
 • Kamera (vandtæt etui er en god ide)
 • Ekstra batterier til kamera
 • Fotokopi af dine rejsedokumenter som pas, flybilletter, rejseforsikring, sygesikringsbevis
 • Myggebalsam
 • Solbriller
 • Solcreme
 • Hat
 • Pandelampe
 • Badetøj
 • Kikkert

Sovepose kan lejes mod 8 USD per dag. Det anbefales derfor, at man selv medbringer en lagenpose.
Man kan også medbringe sin egen sovepose.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
89 93 43 84
info@lamatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Populære rejser: 3
Argentina og Brasilien
Argentina og Brasilien
Oplev bl.a. Buenos Aires, Iguazu vandfaldene og Rio de Janeiro.
 
Perus højdepunkter
Perus højdepunkter
Oplev Cusco med Inka ruiner og det berømte Machu Picchu.
 
Cubas højdepunkter
Cubas højdepunkter
Oplev det bedste af Cuba, bl.a. Havanna, Viñales, Cienfuegos, Trinidad og Santa Clara.
 

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!