• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden

Praktisk information om Peru

Praktisk information om Peru

Praktisk information om Peru

1. Klima

Peru har i modsætning til andre ækvatoriale lande ikke udelukkende tropisk klima. Andesbjergenes indflydelse er årsag til stor variation af klimaet. Landet kan mønstre 3 forskellige klimazoner. Ved kysten ligger den tørreste ørken med moderate temperaturer, lav nedbør og høj fugtighed, bortset fra de varmere og mere våde nordlige stræk. Her er somrene (december-april) varme med op til 35°.
I de kolde Andesbjerge er regn hyppig om sommeren, og temperaturen og fugtigheden reduceres i takt med højden. Regnsæsonen ligger fra november-marts og falder oftest som korte byger.
Amazonas-junglen karakteriseres af stor nedbør og høje temperaturer bortset fra de sydligste dele, der har kolde vintre og sæsonmæssige nedbør. Der er størst sandsynlighed for tørvejr mellem april og oktober.

Vejrstatistik for Lima:

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dagstemp. 26 27 27 25 22 19 18 18 19 20 22 24
Nattemp. 19 19 19 17 16 14 14 14 14 14 15 17
Nedbør mm 1 0 1 0 2 4 5 6 5 2 1 1
Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 26 19 1
FEB 27 19 0
MAR 27 19 1
APR 25 17 0
MAJ 22 16 2
JUN 19 14 4
JUL 18 14 5
AUG 18 14 6
SEP 19 14 5
OKT 20 14 2
NOV 22 15 1
DEC 24 17 1

Vejrstatistik for Cusco:

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dagstemp. 20 21 21 22 21 21 21 21 22 22 23 21
Nattemp. 7 7 7 4 2 1 -1 1 4 6 6    7
Nedbør mm 163 150 109 51 15 5 5 10 25 66 76 137
Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 20 7 163
FEB 21 7 150
MAR 21 7 109
APR 22 4 51
MAJ 21 2 15
JUN 21 1 5
JUL 21 -1 5
AUG 21 1 10
SEP 22 4 25
OKT 22 6 66
NOV 23 6 76
DEC 21 7 137
2. Rejseform

Udflugter og transfers foregår i mindre internationale grupper med engelsktalende guider.

3. Hvornår rejser man til Peru?

Det er bedst at rejse til Peru i perioden fra april til oktober. Regnsæsonen ligger i højderne (Puno og Cusco) fra november til marts. De tørreste måneder er i vores sommerperiode (juni – august). Vejret er fint i Lima året rundt.

4. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos lamatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.
Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

5. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

6. Pas/Visum

Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomst.

Som dansk statsborger kræves der ikke visum til Peru for ophold under 90 dage.

Skal du rejse via USA gælder følgende for danske statsborgere:

For at rejse via USA skal du ansøge om en ESTA indrejsetilladelse (Electronic System for Travel Authorization). Uden ESTA får du ikke lov til at rejse via USA. Ansøg om indrejsetilladelsen i god tid senest 72 timer inden afrejse til USA. ESTA koster 14 USD pr. person og alle rejsende uanset alder skal ansøge om det. Du kan ansøge via følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. Indrejsetilladelsen er elektronisk forbundet med dit pas og er gyldig i 2 år eller til dit pas udløber (hvad end der er tidligst). Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din ESTA indrejsetilladelse, hvis systemet eksempelvis er nede ved ankomst, men dette er ikke et krav.

Får du nyt pas, skal du ansøge om en ny ESTA indrejsetilladelse.

Har du rejst i Iran, Irak, Sudan eller Syrien den 1. marts 2011 eller senere skal du søge visum på Den Amerikanske Ambassade. Du kan ikke søge ESTA. Det samme gælder hvis du dobbelt statsborgerskab i Iran, Irak, Sudan eller Syrien.

Skal du rejse via Canada gælder følgende for danske statsborgere:

For at rejse via Canada skal du ansøge om en eTA indrejsetilladelse (Electronic Travel Authorization). Uden eTA får du ikke lov at rejse via Canada. Ansøg om indrejsetilladelsen i god tid. eTA koster 7 CAD pr. person og alle rejsende uanset alder skal ansøge om det. Du kan ansøge via følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. Indrejsetilladelsen er elektronisk forbundet med dit pas og er gyldig i 5 år eller til dit pas udløber (hvad end der er tidligst). Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din eTA-indrejsetilladelse, hvis systemet eksempelvis er nede ved ankomst, men dette er ikke et krav.

Får du nyt pas, skal du ansøge om en ny eTA indrejsetilladelse.

Reglerne om visum kan tjekkes på udenrigsministeriets hjemmeside.

7. Vaccinationer

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær især opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet syd- eller mellemamerikansk land, hvor der er gul feber.

Nogle lande har krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. Så husk at medbringe dit vaccinationsbevis i disse tilfælde.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Lamatours.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

8. Nyttig information om besøg til inkakomplekset Machu Picchu

Den mest berømte inkaruin i Peru er uden tvivl Machu Picchu. Ruinkomplekset bliver besøgt af mange turister hvert år (op til 5.000 om dagen), og derfor foregår indgangen i 9 hold på bestemte tidspunkter af dagen, for at undgå for lange køer og unødig ventetid.

Dagen før du skal op til Machu Picchu vil din guide informere dig om dit indgangstidspunkt. Vi benytter os af morgenindgangstiderne mellem kl. 06.00-08.00, medmindre de er udsolgt. Har du vandret ad inkastien til Machu Picchu, ankommer du også om morgenen gennem Solporten til Machu Picchu-inkakomplekset.

Siden januar 2019 må du opholde dig maks. 4 timer på ruinkomplekset. Din guidede rundvisning tager ca. 2 timer, og derefter har du ca. 2 timer til at gå på opdagelse på egen hånd.

Skal du bestige Huayna Picchu-bjerget (tilkøbstur), foregår det før din rundvisning ved Machu Picchu. Ønsker du at bestige Huayna Picchu-bjerget, skal det bestilles samtidig med din rejse (bestilles der senere, bliver prisen dobbelt så høj). Bemærk, at der er et begrænset antal tilladelser til bestigningen af Huayna Picchu – kun 400 om dagen.

Entré og indgangstider til Machu Picchu reguleres af Perus Kulturministerium (Ministerio de Cultura de Perú), og reglerne kan ændres uden varsel.

Du skal altid medbringe dit pas, når du skal besøge Machu Picchu.
Bemærk, at hvis du har fået nyt pas inden afrejse til Peru, men du har bestilt rejsen hos os med en kopi af dit gamle pas, er det vigtigt, at du medbringer både det nye pas og det gamle pas (eller en kopi af det gamle pas) til Machu Picchu.

Transport til/fra Machu Picchu:

Transporten mellem Cusco og Aguas Calientes foregår med minibus og tog. Alt afhængigt af årstiden kører du i minibus fra Cusco til enten Ollantaytambo eller Poroy og herfra med tog til Aguas Calientes. Det samme gælder på returrejsen. Turen fra Cusco til Aguas Calientes tager ca. 5-6 timer.
Du får oplyst afgangstider af din guide dagen før.

Bemærk, at der i toget er en begrænsning på 5 kg håndbagage pr. person, og din taske må ikke være større end 157 cm (højde + længe + bredde). Har du været på Inka- eller Salkantay-trekket, må du gerne have et par kilo bagage mere med. Dog må taskens størrelse ikke overgå 157 cm.

Transport mellem Aguas Calientes og Machu Picchu foregår med bus. Der er afgang med busserne hvert 10. minut fra kl. 5.30 om morgenen.

9. Sprog

I Peru tales der spansk, men de er meget hjælpsomme og elsker at få en chance for at bruge de engelske gloser, de nu måtte kende. På landet kan engelsk være en mangelvare, og derfor benytter vi tosprogede (engelsk/spansk) guider. Man kan afslutte mange sætninger med ”por favor”, som betyder ”vær så venlig”. ”Gracias” – ”tak” – baner også vejen for mange venlige smil.

10. Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Peru varierer om det er sommer- eller vintertid i Danmark.
Ved sommertid: – 7 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 5 i Peru.
Ved vintertid: – 6 timer.

11. Valuta

Møntfoden i Peru hedder Sol (PEN). På http://www.valutakurser.dk/ kan du altid se den nøjagtige kurs. Det anbefales at medbringe både kreditkort og amerikanske dollars (USD) i kontanter. Kreditkort kan bruges på mange hoteller, restauranter og butikker og der er masser af hæveautomater (ATM) i alle større byer og lufthavnene. Du kan veksle amerikanske dollars (USD) på vekselkontorerne i lufthavnene og de større byer. Hotellerne tilbyder også ofte at veksle fra dollars til Sol, men til en dårligere kurs.

12. Elektricitet

Peru har 220 volt. Afhængigt af hvor i landet du befinder dig, kan stikkontakterne variere. Vi anbefaler derfor, at du medbringer en multiadapter, så du er sikker på at kunne få opladet dit kamera, din telefon eller din bærbare computer.

13. Prisniveau

Generelt er det billigere i Peru end i Danmark. Det er billigere at spise ude, dog findes der mad og drikkevarer på alle prisniveauer. Kommer man udenfor storbyerne, vil det også være billigere.

14. Drikkepenge

Drikkepenge giver man gerne til hotelpersonale, på restauranter og til guider og chauffører på turene. Så hav gerne lidt små sedler eller mønter klar.

På trekkingture er det kutyme at give drikkepenge til guide og evt. kok og bærere som tak for hjælpen. Nedenfor kan du se et vejledende beløbsniveau.

Bemærk, at beløbene nedenfor ikke er per deltager på trekket, men et samlet beløb fra hele gruppen. Vi anbefaler, at gruppen går sammen om drikkepengene og afleverer dem samlet.

Drikkepenge på 4-dages inka-trekket:
Efter middagen på dag 3 af trekket laver kokken og bærerne en lille afskedsceremoni, da de ikke går med op til Machu Picchu næste morgen. Efter denne ceremoni gives drikkepengene til kok og bærere.

 • 80 soles pr. bærer. Der er et forskelligt antal bærere med afhængig af gruppens størrelse. Dette beløb gives den sidste aften, da bærerne ikke går med op til Machu Picchu næste morgen.
 • 100 soles til kokken. Dette beløb gives den sidste aften, da kokken ikke går med op til Machu Picchu næste morgen.
 • 120 soles til guiden. Dette beløb kan gives efter rundvisningen ved Machu Picchu den sidste dag.

Drikkepenge på 4-dages Salkantay-trekket:
Efter middagen på dag 2 af trekket laver kokken og bærerne en lille afskedsceremoni, da de ikke er med de to sidste dage af trekket. Efter denne ceremoni gives drikkepengene til kok og bærere.

 • 60 soles pr. bærer. Der er et forskelligt antal bærere med afhængig af gruppens størrelse. Dette beløb gives på dag 2 efter aftensmaden, da bærerne ikke er med de to sidste dage af trekket.
 • 80 soles til kokken. Dette beløb gives på dag 2 efter aftensmaden, da kokken ikke er med de to sidste dage af trekket.
 • 120 soles til guiden. Dette beløb kan gives efter rundvisningen ved Machu Picchu den sidste dag.

Drikkepenge på 2-dages inka-trekket:
60 soles til guiden. Dette beløb kan gives efter rundvisningen ved Machu Picchu den sidste dag.

15. Telefon og internet

Den internationale landekode for Peru er +51. Det kan være dyrt at ringe hjem fra Peru, tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald.
Der findes internetcaféer i de fleste større byer.

16. Sikkerhed

Overalt i verden, hvor der er fattigdom, gælder det om at være diskret. Det er uklogt at efterlade værdier eller fremvise dem åbenlyst. Vi arbejder kun med uddannede, erfarne og certificerede guider, der altid er villige til at råde dig omkring sikkerhed, og som ved nøjagtig, hvor man kan færdes sikkert. Følg altid guidens vejledning, og der vil ikke være nogen fare.

17. Mad og drikke

Peruvianerne er kendt for at lave god mad, der ofte er tilberedt med peber og hvidløg. Samtidig er der en stor variation af fremragende grøntsager. Ved kysten kan man finde gode restauranter med fisk og skaldyr, mens man længere inde i landet kan smage en gammel inka delikatesse, stegt marsvin. Alle retter bliver som regel serveret med kartofler eller ris. Den mest berømte drik i Peru er Pisco Sour, som er lokal spiritus, der er lavet på limejuice, æggehvide og sukker. Ellers kan man få udmærket peruviansk øl samt den kendte sodavand Inka Kola, som nærmest er en citronvand og ikke en cola.

18. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

 

19. Højdesyge

Det er svært at forudse, hvem der bliver ramt af højdesyge. Det er ikke et spørgsmål, om man er i god fysisk form eller ej. Det kan ramme alle. Det er dog muligt at tage nogle forholdsregler for højdesyge, men der er desværre ingen garanti for, at det ikke rammer alligevel. Det er muligt at forebygge højdesyge med medicin (spørg på apoteket eller egen læge), drikke rigeligt med væske (vand), undgå alkohol og spis let.
Sandsynligheden for højdesyge er større jo højere man kommer op og hvor hurtigt man kommer op i højden. Det er vigtigt med pauser, og at man tager den med ro. Symptomerne på højdesyge er svimmelhed, hovedpine og opkast. Hvis disse symptomer fortsætter, er der desværre kun en ting, der hjælper, og det er at gå længere ned. Det er derfor bedst, at man langsomt vænner sig til højden, så derfor er rækkefølgen af en Peru rundrejse vigtig.

20. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

21. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

22. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Flyselskabet vil tildele dig en plads ombord på flyet ved check-in. Hvis du har specifikke ønsker, så kan du på flyselskabets hjemmeside foretage en sædereservation. De fleste flyselskaber har et punkt i deres menu, der hedder ”manage my booking”. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber kræver betaling for en sædereservation, så du skal have dit kreditkort klar, når du går i gang. Det varierer, hvornår flyselskaberne åbner for sædereservation, men som hovedregel kan du booke sæder fra bookingtidspunkt til 48 timer før afgang.

Mange flyselskaber tilbyder desuden også opgradering med ekstra benplads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside, imod betaling.

Vi gør desuden opmærksom på, at flyselskabet har fuld rådighed over alle sæder på flyet og at de derfor altid har ret til at foretage ændringer på reservationen.
Laver du ikke en sædereservation inden afrejse, så vil flyselskabet tildele dig en plads ved check-in.

23. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Peru, derfor kan det variere, hvor meget og hvor mange kg du må medbringe i både indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en vindjakke med i håndbagagen.

OBS! Når du besøger Machu Picchu, er der begrænsninger for, hvor mange kg du må medbringe på toget mellem Cusco og Aguas Calientes. Du bør derfor blot medbringe en mindre taske for opholdet til Machu Picchu. Resten af din bagage opbevares på hotellet i Cusco.

24. Transfers til og fra lufthavne

Ved ankomst til de forskellige lufthavne i Peru bliver du hentet af vores lokale repræsentant, som vil stå med et skilt med jeres navne på i ankomsthallen. Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen. I vil få oplyst afhentningstidspunkt ved ankomst til Peru.

25. Vejledende pakkeliste til Inka- og Salkantay trekkene

Bemærk:
På 4-dages inka-trekket vil der være bærere med til at bære campingudstyr, mad og op til 6 kg af din personlige bagage pr. deltager.
På Salkantay trekket er der heste med på de første 2 dage til at bære campingudstyr, mad og op til 6 kg af din personlige bagage pr. deltager. På 3. dagen tager du afsked med heste og hesteførere og din bagage bliver fragtet ned til toget, hvor du får den igen inden du kører det sidste stykke til Aguas Calientes.
Hestene på dette trek kan bruges til ekstra støtte på 2. dagen, hvor det hårde pas i 4.600 meter skal krydses.

På begge treks skal du selv bære din dagsrygsæk med skiftetøj, regntøj, vand, snacks og kamera.

 • En rygsæk (op til 30 liter er en rimelig størrelse)
 • Gode vandrestøvler
 • Sandaler eller andet bekvemt fodtøj til at gå rundt i om aftenen i lejren
 • Vind- og vandtæt jakke (fx. af Goretex)
 • Vandflaske
 • Vandrensningstabletter
 • Kamera (vandtæt etui er en god ide)
 • Ekstra batterier til kamera
 • Originalt pas, rejseforsikringsbevis/kort og vouchers
 • Myggebalsam
 • Solbriller
 • Solcreme
 • Hat
 • Pandelampe
 • Badetøj
 • Kikkert

Sovepose kan lejes mod 8 USD per dag. Det anbefales derfor, at man selv medbringer en lagenpose. Man kan også medbringe sin egen sovepose.

2-dages inka-trekket:
Skal du på vores rejse med 2-dages inka-trek, skal du selv bære dine personlige ejendele i din dagsrygsæk, så pak let. Medbring gode vandresko, vind- og vandtæt jakke, originalt pas, solcreme, solhat, solbriller, vandflaske og snacks samt en toilettaske, et ekstra sæt tøj og evt. badetøj, hvis du ønsker at bade i de varme kilder i Aguas Calientes.

26. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.