Tlf. 89 93 43 84 | Snak med en Latinamerika-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomeRejser til Syd- og MellemamerikaMexicoMexicos højdepunkter med badeferie i Playa del Carmen
15 dage:

Mexicos højdepunkter med badeferie i Playa del Carmen

Højdepunkter på denne rejse:

En byrundtur i Mexicos pulserende hovedstad inkl. et besøg til det imponerende ruinkompleks Teotihuacán, betagende dyre- og naturoplevelser i Sumiderokløften og ved vandfaldene Agua Azul og Misol-Ha. Den smukke kolonitidsarkitektur i San Cristobal og Mérida, besøg i spændende mayalandsbyer, eventyrlige mayaruiner i Palenques jungle og ved Chichen Itza, samt en afslappende badeferie ved Mexicos Caribiske kyst i ferieparadiset Playa del Carmen.

Følgende er inkluderet i rejsen:

 • Fly fra Danmark til Mexico City med flyskift undervejs
 • Fly fra Cancun til Danmark med flyskift undervejs
 • 1 indenrigsflyvning: Mexico City – Tuxtla Gutiérrez
 • Transfers fra og til lufthavne (foregår i mindre internationale grupper)
 • Bus: San Cristobal de las Casas – Palenque
 • Førsteklasses bus: Palenque – Mérida
 • Bus: Mérida – Playa del Carmen
 • 13 overnatninger på gode hoteller inkl. morgenmad
 • 1 x frokost (dag 10)
 • Individuel rundrejse; dog foregår alle udflugter i mindre internationale grupper med lokale engelsktalende guider (undtagen dag 4 og 6)
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere
 • Der er afgang dagligt

Følgende udflugtspakke er inkluderet:

 • Byrundtur i Mexico City inkl. det Antropologiske Museum
 • Heldagsudflugt til tempelbyen Teotihuacán, Guadalupe kirken og De 3 kultures Plads
 • Sejltur i Sumidero kløften
 • Udflugt til indianerlandsbyerne Chamula og Zinacantan
 • Udflugt til Agua Azul og Misol-ha-vandfaldene
 • Udflugt til mayakomplekset Palenque
 • Udflugt til et af verdens nye vidundere Chichen Itza
 • Entréer til nævnte seværdigheder
Tillæg for enkeltværelse 5.000 kr.
Rabat gives ved 6 personer eller mere
Vælg denne rejse fordi...

Mexico har alle ingredienser til en perfekt ferie, lige fra spændende byer og anderledes kultur til fantastiske ruiner, vidunderlig natur og kridhvide sandstrande. Denne rejse starter i den pulserende hovedstad Mexico City, hvor du oplever det bedste af byen med besøg til de traditionelle seværdigheder. Mexico er et land som stadig bærer stort præg af det tidligere spanske herredømme og de tidligere mayacivilisationer. Du besøger derfor landets velbevarede koloniale byer, interessante indianersamfund og de imponerende mayaruiner ved tempelbyen Teotihuacán og ruinbyen Chichen Itza, som er et af verdens syv nye vidundere. Med besøg til smukke turkise vandfald og en sejltur i Sumidero kløften oplever du den maleriske og vidunderlige natur. Du kan herefter vælge hvor aktiv eller afslappet dine dage i ferieparadiset Playa del Carmen skal være.

Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse og ankomst til Mexico City
Dag 1: Afrejse og ankomst til Mexico City

I dag er der afrejse fra Danmark og turen går til Mexico med mellemlanding undervejs. I Mexico City lufthavn vil du blive mødt af en chauffør, som vil køre dig til dit hotel.

Overnatning Hotel Regente City

Dag 2: Byrundtur i Mexico City
Dag 2: Byrundtur i Mexico City

I dag skal du på byrundtur i Mexico City, som er en af verdens største byer. Den ligger i 2240 meters højde og er således en af verdens højst beliggende storbyer og er omgivet af vulkaner. Du skal besøge Mexicos koloniale centrum, hvor du kommer forbi den centrale plads, Zocalo. I nationalpaladset skal du se den kendte Diego Riveras fantastiske vægmalerier, som viser Mexicos historie.

Omkring pladsen ligger også Mexicos største katedral, et imponerende bygningsværk som blev bygget af sten fra aztekernes templer. Herfra fortsætter du til Palacio de Bellas Artes, landets nationalscene, hvor der opføres opera, ballet, skuespil og koncerter. Du fortsætter ad den smukke La Reforma Avenue til Chapultepec parken. Her ligger det imponerende antropologiske museum, hvor du får et indblik i landets historie og mange kulturer.

Overnatning Hotel Regente City

Dag 3: Teotihuacán, Basilica og De 3 kultures plads
Dag 3: Teotihuacán, Basilica og De 3 kultures plads

I dag skal du besøge tempel byen Teotihuacán, som betyder Stedet hvor mennesker blev guder og som er et af Latinamerikas største ruinkomplekser. Når du går ned langs den 3 km lange Avenida de los Muertos (Dødens Avenue) ser du de enorme templer og pyramider, som kan dateres tilbage til 200 år f.Kr., men som er bygget over en lang periode; Quetzalcoatl-templet, hvor flere end 200 ofrede krigsfanger er fundet, Quetzalpapalotl-paladset og de kendte pyramider Månepyramiden (60 m) og Solpyramiden (70 m) som er bygget i centrum af byen over en ca. 100 m lang hule, hvor det siges at menneskeheden blev skabt.

Herefter besøger du Basilica de Nuestra de Guadalupe kirken, som har plads til 10.000 mennesker, og som hvert år besøges af ca. 20 millioner pilgrimme. Kirken har lagt navn til Jomfruen af Guadalupe, som er Mexicos og hele Mellemamerikas skytshelgen.

Til sidst besøger du Plaza de las Tres Culturas, De 3 kultures Plads, som symboliserer Mexicos tre historiske perioder. Her ses resterne af de præcolumbianske aztekiske ruiner, en spansk kirke fra kolonitiden samt de mexicanske mestizers moderne bygning, som huser udenrigsministeriet.

Overnatning Hotel Regente City

Dag 4: Mexico City - Sumidero kløften – San Cristobal de las Casas
Dag 4: Mexico City - Sumidero kløften – San Cristobal de las Casas

Du forlader i dag Mexico City og flyver til Tuxtla. Her bliver du hentet og kørt til Sumidero kløften, hvor du skal på en betagende 2 timers speedbådtur ind i kløften, hvor bjergsiderne tårner sig op på begge sider af dig. Nyd naturen og det spændende dyreliv. Hvis du er heldig kan du opleve aber, krokodiller og forskellige slags fugle.

Herefter fortsætter du i bus til San Cristobal de las Casas, som ligger i ca. 2100 meters højde og er en af de smukkeste byer i Mexico. Den charmerende by var tidligere kendt som kun “San Cristobal”, “de las Casas” blev tilføjet til ære for Bartolomé de las Casas, en spansk præst der kæmpede for indianernes rettigheder. Byen er kendt for sin smukke arkitektur fra kolonitiden. Ved siden af den centrale Plaza 31 de Marzo ligger den smukkeste af byens kirker, nemlig Templo de Santo Domingo.

Derudover er følgende steder bestemt et besøg værd: Templo del Carmen med det karakteristiske tårn, det lokale marked med madvarer og kunstværk samt den danske opdagelsesrejsende og arkæolog Frans Bloms hjem, Na Bolom. Na Bolom er nu lavet til hotel og museum med udstillinger af hans livslange arbejde med studiet af indianerstammer.

Det er desværre ikke muligt med engelsktalende guide denne dag (hvilket heller ikke er nødvendigt).

Overnatning Hotel Diego Mazariegos

Dag 5: Indianerlandsbyerne San Juan de Chamula og Zinacantan
Dag 5: Indianerlandsbyerne San Juan de Chamula og Zinacantan

San Juan de Chamula bebos af 50.000 oprindelige mayaer, primært Tzotzil og Tzeltals. Det er vigtigt for mayaerne at bevare deres særpræg og kulturarv, det ses bl.a. ved at de har deres eget sprog, og byen har eget politi og egne regler. Du skal besøge den særprægede kirke ved byens centrale plads, som absolut er et besøg værd. Kirken er et godt eksempel på sammensmeltningen af den oprindelige mayaindianske tro og den katolske tro. Indianerne beder til den mayagud eller helgen, som er relevant for den sygdom eller det ønske, der er baggrund for deres besøg. Der er ingen bænke i kirken, så man knæler og beder på gulvet blandt de mange tændte stearinlys. Luften er tyk af røgelse og langs væggene står træfigurer af deres helgener og Johannes Døberen, som er byens skytsengel.

Både San Juan de Chamula og Zinacantan er kendt for deres vævningsteknikker og hver landsby har sine egne særlige dragter med nøje udtænkte mønstre og farver. På markederne kommer indianerne i deres farvestrålende dragter for at sælge keramik og tøj lavet af uld og bomuld.

Overnatning Hotel Diego Mazariegos

Dag 6: San Cristobal de las Casas – Palenque
Dag 6: San Cristobal de las Casas – Palenque

I dag skal du til Palenque. På vejen besøger du det flotte vandfald Agua Azul, som er omgivet af tropisk regnskov. Med det turkise vand, de intense farver og den konstante brise og brummen er dette sted en af de smukkeste og uforglemmelige naturoplevelser i Mexico. Der er flere end 500 mindre og større vandfald i højderne 3 til 30 meter. Herefter skal du besøge det 35 meter høje vandfald Misol-Ha, som er kendt for sin skønhed. Dette smukke landskab befinder sig i midten af den tropiske vegetation og er dækket af mahogni og sapotetræer. Du ankommer til Palenque by sidst på dagen.

Det er desværre ikke muligt med engelsktalende guide denne dag (hvilket heller ikke er nødvendigt).

Overnatning Hotel Maya Tulipanes

Dag 7: Palenque
Dag 7: Palenque

Palenque er omgivet af tropisk regnskov og er kendt for sin skønhed og fantastiske beliggenhed med udsigt over det flade Yucatan. Palenque var en af mayaernes største byer og lægger også navn til de nærliggende mayaruiner, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Gemt dybt inde i den tætte regnskov i Mexicos Chiapas-provins finder du disse smukke mayaruiner. Du skal bl.a. se nærmere på Inskriptionstemplet, som er et begravelsesmonument for kong Pacal den Store.

Overnatning Hotel Maya Tulipanes

Dag 8: Palenque - Mérida
Dag 8: Palenque - Mérida

I dag venter en lang transport dag, men du skal køre med førsteklasses bus til Mérida, så det er bare at læne dig tilbage i de bløde sæder og nyde landskabet der suser forbi. Du skal selv gå fra hotellet hen til busstationen i Palenque eller tage en taxa (for egen regning). Ved ankomst i Mérida venter en taxa på dig og kører dig til hotellet.

Køreturen tager ca. 8 timer.

Overnatning Hotel del Gobernador

Dag 9: Mérida
Dag 9: Mérida

Der er ingen udflugter planlagt og du kan udforske byen på egen hånd.

Denne hyggelige by blev grundlagt i 1542 på resterne af den tidligere maya-by Tihó. Mérida kaldes både Den Hvide By pga. de mange hvidkalkede huse og Mexicos Paris blandt de lokale, da det er den mest europæiske by på Yucatan halvøen. Det er også muligt at tage på tur uden for byen, enten ved besøg ved flamingokolonien i Celestun eller de flotte maya ruiner ved Uxmal.

Overnatning Hotel del Gobernador

Dag 10: Mérida – Chichen Itza - Playa del Carmen
Dag 10: Mérida – Chichen Itza - Playa del Carmen

I dag skal du til Playa del Carmen, men inden skal du besøge ruinbyen Chichen Itza, som er på UNESCOs verdensarvsliste og er udnævnt til et af verdens syv nye vidundere. Ruinerne har spor af to forskellige kulturepoker, en maya- og en itza-epoke. Du skal se den berømte pyramide El Castillo, som er 25 meter høj med sine perfektformede trapper.

Turen fortsætter nu til det flotte Playa del Carmen med den kilometer lange hvide strand med palmer og krystalklart vand. Playa del Carmens centrum er Plaza Mayor, som ligger ud til stranden og lige ved færgen til dykkerparadiset Isla Cozumel. Fra Plaza Mayor løber byens hovedstrøg Avenida 5, hvor der findes et hav af butikker, restauranter og barer. Om aftenen bliver strandene lavet om til barer og der er som regel live musik i form af reggae eller calypso. Man kan næsten ikke forestille sig en bedre måde at starte aftenen på end at nyde en kold Corona og god musik med udsigt til det Caribiske Hav.

Overnatning Hacienda Paradise

Opgraderingsmuligheder i Playa del Carmen:

Dag 11-13: Playa del Carmen
Dag 11-13: Playa del Carmen

Dagene er til fri disposition, hvor du kan nyde Playa del Carmen og slappe af ved den flotte hvide sandstrand. Der er mulighed for at benytte de forskellige vandsportsaktiviteter så som windsurfing og jet-skiing eller du kan snorkle/dykke ude ved øen Cozumel, hvor det verdensberømte dykkerparadis med grotter og flotte rev ligger. Det tager kun 45 minutter at sejle derover fra Playa del Carmen og der er flere afgange om dagen.

Overnatning Hacienda Paradise

Opgraderingsmuligheder i Playa del Carmen:

Dag 14: Hjemrejsen starter
Dag 14: Hjemrejsen starter

Det er i dag blevet tid til at sige farvel til Mexico. Du vil blive kørt til Cancun lufthavn, hvor hjemrejsen starter.

Dag 15: Hjemkomst
Dag 15: Hjemkomst

Ankomst i Danmark efter en spændende rejse i Mexico.

INDHENT TILBUD
Yderligere oplysninger
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
89 93 43 84
info@lamatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Hvorfor vælge os?
 • Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
INDHENT TILBUD
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af sydamerikanske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.