• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
17 dage

Yucatán & Guatemala

Oplev Mexico & Guatemalas fantastiske mayaruiner, unik natur med smukke søer og brusende vandfald, farverige kolonitidsbyer og indianersamfund samt badeferie i Playa del Carmen.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Latinamerika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Brasilien. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Yucatán & Guatemala Yucatán & Guatemala
17 dage

Yucatán & Guatemala

Oplev Mexico & Guatemalas fantastiske mayaruiner, unik natur med smukke søer og brusende vandfald, farverige kolonitidsbyer og indianersamfund samt badeferie i Playa del Carmen.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Latinamerika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Brasilien. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Fly fra Danmark til Cancún med flyskift undervejs t/r
 • 1 indenrigsflyvning i Guatemala: Guatemala City – Flores
 • Transfers fra og til lufthavne (foregår i mindre internationale grupper)
 • Bus: Cancún – Mérida
 • Førsteklasses bus: Mérida – Palenque
 • Bus: Palenque – San Cristóbal de las Casas – Panajachel – Antigua // Flores – Chetumal – Playa del Carmen
 • 15 overnatninger på gode hoteller inkl. morgenmad
 • 1 x frokost (dag 2)
 • Individuel rundrejse; dog foregår alle udflugter i mindre internationale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere
 • Mulighed for daglig afgang

Omfattende udflugtspakke:

 • Udflugt til et af verdens nye vidundere Chichen Itza
 • Udflugt til ruinbyerne Uxmal og Kabah
 • Udflugt til mayakomplekset Palenque
 • Udflugt til Agua Azul samt Misol-Há vandfaldene
 • Udflugt til indianerlandsbyerne Chamula og Zinacantán
 • Byrundtur i Santiago de Atitlán inkl. besøg til en af landets ældste kirker
 • Byrundtur i Antigua inkl. besøg til jadestensfabrik
 • Byrundtur i Antigua
 • Udflugt til Tikal Nationalpark med mayapyramider
 • Entréer til nævnte seværdigheder

Rejsen kort fortalt

Yucatan halvøen og Guatemala er især kendt for deres skønhed og imponerende ruiner fra de tidligere mayacivilisationer. Du vil på denne rejse opleve et af Verdens nye vidundere Chichen Itza, ruinbyerne Uxmal og Kabah, ruinkomplekset Palenque og Tikal Nationalpark med de høje mayapyramider. Du kan også se frem til den flotte natur med floder, turkisfarvede vandfald og en af verdens smukkeste søer med udsigt til vulkaner. Yucatan halvøen og Guatemala bærer stadigt stort præg af deres forhistorie og du besøger derfor forskellige charmerende koloniale byer og små interessante indianersamfund, hvor du kan se hvordan efterkommerne af mayaerne har formået at bevare deres særpræg og kulturarv. Til sidst er der afslapning i badebyen Playa del Carmen med hvide sandstrande og krystalklart vand.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Oplev Mexico og Guatemalas fascinerende mayaruiner Chichen Itza, Uxmal, Palenque og Tikal, som alle er på UNESCOs verdensarvsliste
 • Tag en forfriskende svømmetur i det smukke vandfald Agua Azul, som består af mere end 500 større og mindre vandfald med turkisfarvet vand
 • Gå en tur i San Cristóbals hyggelige brostensbelagte gader, og se imponerende katedraler, pladser og farverige kolonitidshuse, der er et levn fra den spanske kolonitid
 • Afslut med badeferie ved Playa del Carmens fantastiske strand, og spis lækker mexicansk mad på én af de mange restauranter i den livlige ferieby

Vores priser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle transfers på destinationen
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Alle overnatninger
Se alle billeder
Billeder
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse og ankomst til Cancún

I dag er der afrejse fra Danmark og turen går til Cancún på Yucatán halvøen med mellemlanding undervejs. I Cancún lufthavn vil du blive mødt af en chauffør, som vil køre dig til dit hotel.

Overnatning:
Dag 2: Cancún – Chichen Itza - Mérida

I dag kører du til Mérida. På vejen besøger du ruinbyen Chichen Itza, som er på UNESCOs verdensarvsliste og er udnævnt til et af Verdens syv nye vidundere. Ruinerne har spor af to forskellige kulturepoker, en maya- og en itza-epoke. Mayaerne havde højtudviklede evner indenfor både astronomi og arkitektur, hvilket tydeligt ses på ruinerne. Du ser bl.a. den 25 meter høje berømte pyramide El Castillo, som i virkeligheden er mayakalenderen udformet i sten. Hvert år i marts og september får man indtrykket af en ”slange” ved nordtrappen, det er dog blot solens skygge. Du ser også Mexicos største antikke boldbane, der måler mere end 180 x 70 meter, Krigernes Tempel som er berømt for sin Chac Mool figur samt Observatoriet som var mayaernes astronomiske observatorium. Derudover skal du se den hellige brønd Cenote Sagrado, som blev brugt til religiøse ritualer. Der er fundet både menneskeknogler og værdifulde offergaver nede i brønden.

Du fortsætter herefter til Mérida – en køretur på ca. 2 timer. Mérida er en hyggelig by grundlagt i 1542 på resterne af den tidligere maya-by Tihó. Den kaldes både ”Den Hvide By” pga. de mange hvidkalkede huse og ”Mexicos Paris” blandt de lokale, da det er den mest europæiske by på Yucatán halvøen. I det sidste århundrede blev byen rig på agavefiber-produktion og byens tidligere rigdom afspejles fortsat i de mange imponerende bygninger.

Overnatning:
Dag 3: Uxmal – Kabah

I dag skal du på heldagsudflugt til nogle af Yucatáns mest berømte arkæologiske steder. Du starter i den gamle mayaruinby Uxmal, som blev grundlagt omkring år 500 og som var den mest magtfulde by i det vestlige Yucatán indtil omkring år 1200. Uxmal betyder ”tredje gang bygget” på mayasprog, men faktisk blev Uxmal bygget ovenpå i alt fem gange, hvilket er en typisk mellemamerikansk tradition. Uxmal er i meget bedre stand end andre mayasteder, fordi byen er usædvanlig godt bygget – meget blev bygget med veludhuggede sten uden brug af cement.

Her vil du opleve nogle af de smukkeste og mest imponerende mayaruiner, som ligger smukt oppe på bakkerne. Her kan nævnes Guvernør Paladset – en lang lav bygning der ligger på en 12 meter højt platform, Troldmandens Pyramide – et flot pyramide tempel, Det Firlængede Nonnekloster – det flotteste af Uxmals firlængede bygninger med omhyggeligt udhuggede facader samt en stor boldbane med inskriptioner, som oplyser, at den blev opført i 901 af Chan Chak K’ak’nal-Ahau. Hvis du er heldig, kan du se øglerne, der lever mellem ruinerne.

Herefter besøger du Kabah, som betyder ”stærk hånd” på mayasprog og som er den anden største mayaruinby i Puuc regionen efter Uxmal. Kabah er især kendt for Codz Poop Paladset med sine mange udskårne Chac masker. Chac-Mool var mayaernes regngud, og når du ser dette tørre område, vil du forstå, hvorfor han var så vigtig.

Du vender tilbage til dit hotel sidst på eftermiddagen.

Overnatning:
Dag 4: Mérida – Palenque

I dag venter en lang transport dag, men du skal køre med førsteklasses bus til Palenque, så det er bare at læne dig tilbage i de bløde sæder og nyde landskabet der suser forbi. I Mérida bliver du hentet på dit hotel og kørt til busstationen. Når du ankommer i Palenque skal du selv gå fra busstationen hen til hoteller eller tage en taxa (for egen regning).

Køreturen tager ca. 8 timer.

Overnatning:
Dag 5: Palenque

Palenque er omgivet af tropisk regnskov og er kendt for sin skønhed og sin fantastiske beliggenhed med udsigt over det flade Yucatán. Palenque var en af mayaernes største byer og lægger også navn til de nærliggende mayaruiner, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Gemt dybt inde i den tætte regnskov i Mexicos Chiapas-provins finder du disse smukke mayaruiner. Du skal bl.a. se Inskriptionstemplet, som er et begravelsesmonument for kong Pacal den Store. Dette tempel er med 600 hieroglyffer den næst længste mayainskription.
Du er tilbage på dit hotel om eftermiddagen.

Overnatning:
Dag 6: Palenque – San Cristóbal de las Casas

I dag kører du fra Palenque til San Cristóbal de las Casas. På vejen skal du besøge det 35 meter høje vandfald Misol-Há, der er kendt for sin skønhed og som befinder sig midt i den tropiske vegetation og er dækket af mahogni- og sapotetræer. Misol-Há er dannet af en flods klipperands udfældning, som har formet en bred dam ved faldet, hvor der er mulighed for en dukkert. Inden du kører videre mod San Cristóbal de las Casas skal du besøge Agua Azul vandfaldet. Der er flere end 500 mindre og større vandfald i højderne 3 til 30 meter. Med det turkisfarvede vand, de intense farver og den konstante brise og brummen er dette sted en af de smukkeste og mest uforglemmelige naturoplevelser i Mexico.

San Cristóbal de las Casas var tidligere kendt som “San Cristóbal”, “de las Casas” blev tilføjet til ære for den spanske præst Bartolomé de las Casas, som kæmpede for indianernes rettigheder. Byen ligger i 2100 meters højde og er en af de smukkeste og mest charmerende koloniale byer i Mexico. Her vil du mærke og opleve mayakulturen, som er med til at give byen en hel speciel atmosfære.

Det er desværre ikke muligt med engelsktalende guide denne dag (hvilket heller ikke er nødvendigt).

Overnatning:
Dag 7: Udflugt til indianerlandsbyer

I dag skal du besøge de to indianerlandsbyer San Juan Chamula og Zinacantán. San Juan Chamula bebos af 50.000 oprindelige mayaer, primært Tzotzil og Tzeltals. Det er utrolig vigtigt for mayaerne at bevare deres særpræg og kulturarv, hvilket bl.a. ses ved at de har deres eget sprog og byen har egne regler og eget politi.

Du besøger Chamulas særprægede kirke, som er beliggende ved byens centrale plads. Kirken er et godt eksempel på sammensmeltningen af den oprindelige mayaindianske tro og den katolske tro. Indianerne beder til den mayagud eller helgen, som er relevant for den sygdom eller det ønske, der er baggrund for deres besøg. Der er ingen bænke i kirken, så man knæler og beder på gulvet blandt de mange tændte stearinlys. Luften er tyk af røgelse og langs væggene står træfigurer af deres helgener og Johannes Døberen, som er byens skytsengel.

Zinacantán bebos ligeledes af oprindelige mayaer, primært Tzotzil. Både San Juan Chamula og Zinacantán er kendt for deres vævningsteknikker og hver landsby har sine egne specielle dragter med nøje udtænkte mønstre og farver. På markederne kommer indianerne i deres farvestrålende dragter for at sælge keramik og tøj lavet af uld og bomuld.

Overnatning:
Dag 8: San Cristóbal de las Casas – Panajachel

I dag sætter du kurs mod Guatemala. Det er en lang køredag på ca. 10 timer, så læn dig godt tilbage i sædet og nyd det varierede landskab du kører forbi. Du ankommer til dit hotel i Panajachel om aftenen.

Panajachel er beliggende ved en af verdens smukkeste søer, Atitlán, som er omkranset af høje vulkaner og 12 mayalandsbyer. Udsigten her er helt fantastisk!

Dag 9: Lago Atitlán

Du skal i dag på en halvdagsudflugt. Du sejler til byen Santiago de Atitlán, som er den største by beliggende ved søens bred – en sejltur på ca. 45 min. Her vil du opleve livet og kulturen samt møde de lokale, som er efterkommere af tz’utujiil mayaerne, i deres farvestrålende klæder. Du besøger bl.a. en af landets ældste kirker, der er en sammensmeltning af den kristne tro og mayakulturen.

Dag 10: Panajachel – Antigua

I dag kører du til Antigua – en tur på ca. 2½ time. Antigua er den tidligere hovedstad i Mellemamerika. Efter et jordskælv, som ødelagde mere end 3.000 bygninger, flyttede man hovedstaden til Guatemala City. Antigua er en hyggelig, charmerende by med brostensbelagte gader og gamle farverige koloniale bygninger. Byen har desuden en fantastisk beliggenhed med udsigt til de omkringliggende vulkaner.

Du skal efter ankomst på en guidet byrundtur, hvor du lærer om den guatemalanske historie under kolonitiden. På turen kommer du forbi byens flotte katedral, Capuchinas klosteret, som er et godt eksempel på den koloniale arkitektur samt San Francisco el Grande kirken, som er en af de bedst bevarede kirker i Antigua. Her ligger Hermano Pedro begravet, som var Central Amerikas første helgen. Fra rådhuset har du en fantastisk udsigt til byens pladser og vulkanen Agua. Du slutter på en jade fabrik, hvor du får et indblik i hvordan mayaerne arbejdede og hvordan det gøres nu.

Overnatning:
Dag 11: Antigua - Flores

Du bliver kørt til lufthavnen i Guatemala City, hvorfra du flyver til Flores i det nordlige Guatemala, som er udgangspunktet til Tikal Nationalpark. Når du ankommer til Flores, vil du blive hentet og kørt til dit hotel.

Dag 12: Tikal Nationalpark

I dag skal du besøge Tikal Nationalpark, som ligger ca. 1 times kørsel fra Flores. Tikal var en af de mest magtfulde kongeriger i mayatiden. Nationalparken er beliggende i junglen omgivet af kapoktræer, cedertræer og mahognitræer. Det er et af de største arkæologiske mayaområder i Guatemala og er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her skal du se de mange pyramider, hvor nogle er 60 meter høje. Du kan også, hvis du er heldig, se aber og andre vilde dyr.

Dag 13: Flores – Chetumal

I dag er det blevet tid til at sige farvel til Guatemala og du kører til Chetumal i Mexico – en køretur på ca. 8 timer. Turen går igennem Belize, da det er den hurtigste vej tilbage til Mexico.
Du skal selv tage en taxa fra dit hotel i Flores til busstationen og ved ankomst i Chetumal skal du selv tage en taxa fra busstationen til dit hotel.

Chetumal er en stille og rolig by beliggende ud til havet og på grænsen til Belize.

Overnatning:
Dag 14: Chetumal – Playa del Carmen

I dag kører du til den lækre badeby Playa del Carmen med den kilometer lange hvide sandstrand med palmer og krystal klart vand. En tur på ca. 4 timer.

Du skal selv tage en taxa fra dit hotel i Chetumal til busstationen og ved ankomst i Playa del Carmen skal du også selv tage en taxa til hotellet.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:

For en tillægspris kan du ændre din strandafslutning fra Playa del Carmen til Tulum. Du kan også vælge at opgradere dit hotel i Playa del Carmen. Se opgraderings- og tilkøbsmulighederne herunder:

Dag 15: Playa del Carmen

Dagen er til fri disposition, hvor du kan nyde Playa del Carmen og slappe af ved den flotte hvide sandstrand. Der er mulighed for at benytte de forskellige vandsportsaktiviteter så som windsurfing og jet-skiing eller du kan snorkle og dykke ved øen Cozumel, hvor det verdensberømte dykkerparadis, med grotter og flotte rev, ligger. Der går en færge direkte fra stranden ved Playa del Carmen til Cozumel – en sejltur på ca. 30-45 minutter.

Playa del Carmens centrum er Plaza Mayor, som ligger ud til stranden og lige ved færgen til Cozumel. Fra Plaza Mayor løber byens hovedstrøg Avenida 5, hvor der findes et hav af butikker, restauranter og barer. Om aftenen bliver strandene lavet om til barer og der er som regel live musik i form af reggae eller calypso. Man kan næsten ikke forestille sig en bedre måde at starte aftenen på end at sidde og nyde en kold Corona og god musik med udsigt til det Caribiske Hav.

Dag 16: Hjemrejsen starter

Det er i dag tid til at sige farvel til Mexico. Du vil blive kørt til Cancún lufthavn, hvorfra hjemrejsen starter.

Dag 17: Hjemkomst

Ankomst i Danmark efter en dejlig ferie.

Tillæg for enkeltværelse 5.600 kr.
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Hvorfor rejse med Lamatours?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af latinamerikanske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.