• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden

Praktisk information om Guatemala

Praktisk information om Guatemala

Praktisk information om Guatemala

1. Klima

Guatemala har et varmt, tropisk klima, dog mere tempereret i højlandet.

Vejrstatistik for Panajachel:

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dagstemp. 22 23 25 25 25 24 23 24 23 22 23 22
Nattemp. 12 12 13 15 16 16 16 16 16 15 14 13
Nedbør mm 0 0 6 12 45 72 87 57 105 48 9 3
Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 22 12 0
FEB 23 12 0
MAR 25 13 6
APR 25 15 12
MAJ 25 16 45
JUN 24 16 72
JUL 23 16 87
AUG 24 16 57
SEP 23 16 105
OKT 22 15 48
NOV 23 14 9
DEC 22 13 3

Vejrstatistik for Flores(Nordlige Guatemala):

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dagstemp. 26 26 29 31 32 31 31 31 30 28 27 26
Nattemp. 17 18 18 20 21 22 22 22 22 21 19 19
Nedbør mm 21 12 15 9 45 87 93 66 69 60 36 18
Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 26 17 21
FEB 26 18 12
MAR 29 18 15
APR 31 20 9
MAJ 32 21 45
JUN 31 22 87
JUL 31 22 93
AUG 31 22 66
SEP 30 22 69
OKT 28 21 60
NOV 27 19 36
DEC 26 19 18
2. Rejseform

Udflugter og transfers foregår i mindre internationale grupper med engelsktalende guider.

3. Hvornår rejser man til Guatemala?

Guatemala er kendt som ”landet med det evige forår” og temperaturene er altid behagelige. Det er dog bedst at rejse til Guatemala i vores vintersæson, det vil sige i perioden fra oktober til april. Der er regntid fra maj til oktober, hvor der kan opleves tropisk regn, dvs. et ordentligt regnskyl hen på eftermiddagen, som typisk varer en times tid, hvorefter det slutter lige så brat som det begyndte og efterfølges af bagende sol. Der er dog ikke så stor forskel temperaturmæssigt på de to årstider som i andre lande.

4. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Lamatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.
Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

5. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

6. Sprog

I Guatemala tales der spansk, men de er meget hjælpsomme og elsker at få en chance for at bruge de engelske gloser, de nu måtte kende. På landet kan engelsk være en mangelvare, og derfor benytter vi tosprogede (engelsk/spansk) guider.  Man kan afslutte mange sætninger med ”por favor”, der betyder ”vær så venlig”. ”Gracias” – ”tak” – baner også vejen for mange venlige smil.

7. Vaccinationer

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær især opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet syd- eller mellemamerikansk land, hvor der er gul feber.

Nogle lande har krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. Så husk at medbringe dit vaccinationsbevis i disse tilfælde.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Lamatours.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

8. Visum

Som dansk statsborger kræves der ikke visum for ophold under 90 dage. Som med anden international rejseaktivitet skal du være i besiddelse af et gyldigt, dansk pas. Kravet til passets gyldighedsperiode kan variere, men som hovedregel skal passet være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Da disse regler kan ændre sig fra tid til anden, opfordrer vi til et besøg på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Du er selvfølgelig også altid velkomne til at spørge os.

9. Valuta

Den Guatemalanske valuta hedder quetzal. På www.bankinfo.dk/valutaomregner.asp kan du altid se den nøjagtige kurs. Det anbefales, at du medbringer amerikanske dollars i kontanter, som du ved ankomsten kan veksle på et officielt vekselkontor. Hæveautomater, de såkaldte ATM, findes næsten overalt. De gængse kreditkort kan bruges på hoteller, mange restauranter og butikker. Igen gælder det dog, at jo længere man kommer ud på landet, desto sværere kan det være at bruge kreditkort.

10. Prisniveau

Generelt er det billigere i Guatemala end i Danmark. Det er billigere at spise ude, dog findes der mad og drikke på alle prisniveauer. Kommer man udenfor storbyerne, vil det også være billigere. Et godt måltid kan fås til ca. 100 DKK.

11. Drikkepenge i Guatemala

I Guatemala er det kutyme at give guider, tjenere og andet servicepersonale drikkepenge. Det er dog frivilligt, om du vil give drikkepenge, og det er helt op til dig selv, hvor meget du ønsker at give. Hvis du gerne vil give drikkepenge, så giv dem personligt, og hav gerne lidt små sedler eller mønter klar.
Som en tommelfingerregel kan du regne med følgende:

 • Guider: 40-50 quetzales pr. person pr. udflugt
 • Chauffører: 30-40 quetzales pr. person pr. udflugt
 • Stuepiger: 4 quetzales pr. værelse pr. nat
 • Piccoloer: 2 quetzales pr. kuffert
 • Restauranter og barer: 10-15 % af regningen

På barer og restauranter kan drikkepenge sommertider være inkluderet i regningen. Hvis de ikke er det, er det kutyme at lægge drikkepengene på bordet, efter at du har betalt regningen. På regningen kan der sommetider også fremgå et tillæg for ekstra ydelser som f.eks. borddækning (”cubierto”) eller live musik. Nogle steder kan der også stå ”IVA” på regningen, som ikke er drikkepenge, men moms.

12. Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Guatemala varierer om det er sommer- eller vintertid i Danmark.
Ved sommertid: – 8 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 4 i Guatemala.
Ved vintertid: – 7 timer, da Guatemala har sommertid.

13. Elektricitet

Guatemala har 110 volt. Stikkene er med ”flade” ben. Der skal derfor medbringes adapter.

14. Telefon og internet

Den internationale landekode for Guatemala er +502. Det kan være dyrt at ringe hjem fra Guatemala, tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald.
Der findes internetcaféer i de fleste større byer, dog er forbindelsen ikke altid så hurtig som herhjemme.

15. Sikkerhed

Overalt i verden, hvor der er fattigdom, gælder det om at være diskret. Det er uklogt at efterlade værdier eller fremvise dem åbenlyst. Vi arbejder kun med uddannede, erfarne og certificerede guider, der altid er villige til at råde dig omkring sikkerhed, og som ved nøjagtig, hvor man kan færdes sikkert. Følg altid guidens vejledning, og der vil ikke være nogen fare. Som hovedregel er det sådan, at man skal være ekstra opmærksom i storbyerne.

16. Mad og drikke

Guatemala byder på et varieret restaurantudbud og flere forskellige landes kogekunst kan findes i landet. Der kan fås alt fra kinesisk til mexicansk, men der er selvfølgelig retter, som er landets helt egne: Tortillas og Tacos. Det mest lækre er grillet kød med bønner og ris. Man drikker gerne øl, rom og Quetzalteca.

17. helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

 

18. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

19. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

20. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Flyselskabet vil tildele dig en plads ombord på flyet ved check-in. Hvis du har specifikke ønsker, så kan du på flyselskabets hjemmeside foretage en sædereservation. De fleste flyselskaber har et punkt i deres menu, der hedder ”manage my booking”. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber kræver betaling for en sædereservation, så du skal have dit kreditkort klar, når du går i gang. Det varierer, hvornår flyselskaberne åbner for sædereservation, men som hovedregel kan du booke sæder fra bookingtidspunkt til 48 timer før afgang.

Mange flyselskaber tilbyder desuden også opgradering med ekstra benplads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside, imod betaling.

Vi gør desuden opmærksom på, at flyselskabet har fuld rådighed over alle sæder på flyet og at de derfor altid har ret til at foretage ændringer på reservationen.
Laver du ikke en sædereservation inden afrejse, så vil flyselskabet tildele dig en plads ved check-in.

21. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Guatemala, derfor kan det variere, hvor meget og hvor mange kg du må medbringe i både indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en trøje eller vindjakke med i håndbagagen.

22. Transfers til og fra lufthavne

Ved ankomst til de forskellige lufthavne i Guatemala bliver du hentet af vores lokale repræsentant, som vil stå med et skilt med jeres navne på i ankomsthallen. Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen. Ved ankomsten til Guatemala vil der blive udleveret vouchers, hvor der vil stå afhentningstidspunkter til de forskellige arrangementer.

23. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Vores mest populære rejser
Her rejser andre til

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.