Tlf. 89 93 43 84
Kundeservice Man - Fre 9 - 16

Havanna

Rejs til Cuba og besøg kolonitidens vigtigste havneby i Latin Amerika, Havanna. Byen bæger præg af mange års udfordringer i blandt befolkningen og udefrakommende samt det kommunistiske styres regime. Byens charmerende gader, farverige biler og mennesker giver et helt særligt vibe, som SKAL opleves.

Populære rundrejser: Havanna

Cuba rundrejse & badeferie i Trinidad

Oplev højdepunkterne fra Cuba og afslut med badeferie ved en af Cubas bedste sandstrande.

14 dage, inkl. udflugterCuba rundrejse & badeferie i Varadero

Oplev Havanna, den smukke Viñales dal, charmerende Trinidad og afslut med badeferie i strandparadiset Varadero.

14 dage, inkl. udflugterCuba kør-selv-ferie

Udforsk Cubas seværdigheder på egen hånd. Oplev bl.a. Havanna, den smukke Viñales dal og hyggelige Trinidad og den flotte strand, Ancón.

16 dage, inkl. udflugterDen store Cuba rundrejse

Uforglemmelige oplevelser i Cuba med spændende kultur og byliv, varieret natur og kridhvide sandstrande.

17 dage, inkl. udflugterHavanna & Varadero

Oplev charmerende Havanna, de gamle amerikanske biler, den cubanske livsglæde og de lækre caribiske sandstrande ved Varadero.

12 dage, inkl. udflugterHavanna

Når du rejser til Cuba kan du glæde dig til et besøg i den cubanske hovedstad Havanna. Byen blev grundlagt tilbage i 1515 på øens sydkyst og hed først La Habana, men blev så flyttet i 1519 til dens nuværende placering på den nordvestlige side af øen, blandt andet grundet klimaet, og fik navnet Havanna (fortsat kaldes den stadig La Habana på spansk).

I 1607 var Cuba en spansk koloni og Havanna var oprindeligt et handelssted og hovedstad på øen, samt den vigtigste havneby i de spanske kolonier i det man kaldte ”den nye verden”.

Byen har mange charmerende områder og ikke mindst den ældre bydel La Habana Vieja, som er på UNESCO’s verdensarvliste over bevaringsværdige steder. Overalt er Havanna præget af den spanske kulturarv og arkitektur fra kolonitiden. Dette ses i samtlige gader hvor der står flotte paladser, gamle historiske bygninger samt skulpturer og monumenter fra gammel og nyere tid.

I dag bor der 2,2 millioner indbyggere i Havanna.

Når man besøger Havanna skal man ikke gå glip af de 5 klassikere!

Salsa, mojito, gamle amerikanerbiler, cigarer og Cubas fascinerende historie

Salsamusikken der pulserer i blodet på cubanerne, som er klar på dans når som helst og hvor som helst. Selv på hverdage i den cubanske hovedstad, kan man høre salsamusik og opleve dans, på barer eller restauranter, i private forsamlinger, eller spontant opstået på gaderne. Cubanerne er åbne mennesker, der gerne inviterer turister med ind i dansekredsen.

Mojito stammer fra Cuba, nærmere bestemt på baren La Bodeguita del Medio i Havanna. For mere end 50 år siden kom man på ideen at mikse rom, mynte, sukker og danskvand til den perfekte kombination, hvilket i dag giver os den forfriskende drink mojito.

Når du færdes på Cuba og ikke mindst i Hovedstaden, kan man ikke undgå at ligge mærke til de flotte gamle amerikanerbiler, som kører på gaderne. I 40érne og 50érne var Cuba storimportør af biler fra USA, men i begyndelsen af 60érne indførte USA et eksportforbud til Cuba hvor alt handel gik i stå landene imellem. Dette har efterladt cubanerne boende i en form for tidalomme, hvor der blev passet godt på bilerne, som blev repareret og vedligeholdt med alt fra ståltråd til øldåser.

Cuba er verdensberømt for sine cigarer, der er blevet dyrket i landet med den perfekte kombination af sol og regn og gode jordforhold i hundredvis af år.

Når man besøger Havanna kan det være en fordel at besøge revolutionsmuseet. Her bliver man klogere på både den revolution, som befriede cubanerne for diktatoren Batista i 1959 og på de, der stod bag revolutionen, i særdeleshed Fidel Castro og Che Guevara. Museet er beliggende i paladset, som landets præsidenter boede i fra 1920 til 1959. ved indgangen er der skudhuller i marmoren, som stammer fra dengang, Batista faldt.

Cubas seværdigheder

Når man rejser til Cuba er det let at lade sig betage af alt lige fra kulturen til omgivelserne eller til det smilende og varme folkefærd. Cuba byder på de kulturelle byer, de smukkeste sandstrande samt landbrug.

Blandt højdepunkterne kan nævnes Varadero også kendt som Cubas største ferieparadis, Viñales dalen hvor skønne naturoplevelser venter, samt Trinidad som er Cubas største sukkerområde.