Tlf. 89 93 43 84
Kundeservice Man - Fre 9 - 16
17 dage:

Den store Cuba rundrejse

Højdepunkter på denne rejse:

Havanna, Viñales, Santiago de Cuba, Bayamo, Holguin, Camagüey, Trinidad, Cienfuegos.

Følgende er inkluderet i rejsen:

 • Fly fra Danmark til Havanna med flyskift undervejs t/r
 • 1 indenrigsflyvning: Havanna – Santiago de Cuba
 • Private transfers fra og til lufthavn i Havanna
 • VIAZUL bus: Havanna – Viñales – Havanna //Santiago de Cuba – Bayamo – Holguin – Camagüey// Cienfuegos – Havanna
 • Private transfers: Camagüey – Trinidad – Cienfuegos
 • 15 overnatninger på gode hoteller og casa particulares inkl. morgenmad
 • 3 x frokost (dag 2, 13, 15)
 • 4 x middag (dag 3, 12, 13, 14)
 • Turistvisum til Cuba
 • Individuel rundrejse; dog foregår alle udflugter i mindre internationale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti
 • Der er afgang dagligt

Følgende udflugtspakke er inkluderet:

 • Byrundtur i Havannas gamle bydel
 • Udflugt i Viñales dalen og Dos Hermanas dalen
 • Byrundtur i Santiago de Cuba
 • Byrundtur i Bayamo
 • Besøg på musikcafé i Bayamo med livemusik og dans
 • Byrundtur i Holguin
 • Byrundtur i Camagüey
 • Besøg på musikcafé i Camagüey med livemusik og dans
 • Byrundtur i Trinidad inkl. udflugt til Sukkermølledalen
 • Besøg på musikcafé i Trinidad med livemusik og dans
 • Byrundtur i Cienfuegos
 • Entréer til traditionelle cubanske spillesteder i Camaguey og Bayamo
 • Entréer til nævnte seværdigheder

Du har mulighed for at ændre dine overnatninger i Havanna, Viñales & Trinidad  fra Casa Particulares til hotel mod en tillægspris fra 3.600 kr. pr. person


Tillæg for enkeltværelse (ved to eller flere rejsende): 5.200 kr.
Tillæg for enkeltværelse (ved en rejsende): 9.800 kr.
Rabat gives ved 4 personer eller mere

Vælg denne rejse fordi...

Cuba er et enestående og unikt land på mange måder. For de fleste er Cuba lig revolution, farverige amerikaner biler, store cigarer og rom. Men Cuba er også spanske kolonitidsbygninger, kridhvide sandstrande, historiske museer og frodig natur. Her er pulserende salsarytmer og en utrolig venlig og afslappet befolkning, som har en hel utrolig smittende livsglæde. På denne rejse kommer du rundt på hele øen. Du besøger de kolonialske, arkitektoniske perler med charmerende kolonitidsbygninger, historiske monumenter og ruiner. Du oplever den skønne og frodige natur med grønne dale, farverige plantager, drypstenshuler og mogotes. Inden rejsen slutter, er der i Trinidad mulighed for afslapning ved den dejlige sandstrand Playa Ancón.

Detaljeret dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark med ankomst i Havanna lufthavn med mellemlanding(er) undervejs. Her bliver du mødt af en af vores chauffører, som vil køre dig til dit hotel.

Resten af aftenen er til fri disposition.

Overnatning Casa Particular - Havanna

Dag 2: Byrundtur i Havanna

Efter morgenmaden skal du på byrundtur i Havanna. Du skal se den historiske bydel, som er på UNESCOs liste over bevaringsværdige steder. Overalt er Havanna præget af den spanske kulturarv og arkitektur fra kolonitiden. Du går gennem Havannas hyggelige gamle gader, hvor du kommer forbi de flotte pladser, de gamle historiske bygninger samt skulpturer og monumenter fra gammel og nyere tid. Du oplever kontrasten mellem de ny-renoverede og vedligeholdte gader og bygninger samt de mere forfaldne områder, som gør Havanna så unik. Blandt nogle af turens højdepunkter kan nævnes byens ældste plads Plaza de las Armas, hvor bymuseet og guvernørpaladset ligger, Revolutionspladsen hvor det 109 meter høje tårn står, som er mindesmærket for landets nationalhelt Jose Marti samt Castillo de la Fuerza, som er den ældste bygning i Havanna. Frokost på en typisk cubansk restaurant.

Overnatning Casa Particular - Havanna

Dag 3: Havanna - Viñales dalen

I dag forlader du Havanna og sætter kurs mod Viñales dalen, hvor skønne naturoplevelser venter. Du kører med bus igennem de flotte landskaber – en køretur på ca. 3-4 timer.

Overnatning Casa Particular - Viñales

Dag 4: Viñales dalen

Efter morgenmaden skal du på rundtur i Viñales, som er Cubas smukkeste naturområde. Landskabet domineres af frugtbare dale med bananpalmer, mangotræer, tobaksmarker og enorme bjerge i kalksten, også kaldet mogotes. Bønderne her dyrker stadig afgrøder og tobak på gammeldags vis ved hjælp af oksekærrer. Du besøger tobaksplantagen Casa del Veguero. Viñales området er kendt for at have nogle af de bedste tobaksplanter og fra dette område kommer de blade, som senere rulles på Havannas cigarfabrikker og bliver til verdenskendte mærker som Cohiba og Montecristo.

Turen går herefter til Dos Hermanas-dalen, hvor du skal se det store flotte bjerg vægmaleri. Du besøger også Cubas mest spektakulære drypstenshuler, som før var beboet af Indianere, hvor du sejler på den flere kilometer lange flod, der løber gennem hulerne.

Overnatning Casa Particular - Viñales

Dag 5: Viñales dalen - Havanna

Inden du forlader Viñales, er der mulighed for at nyde området på egen hånd.

Først på eftermiddagen kører du tilbage til Havanna, inden du flyver til Santiago de Cuba imorgen.

Overnatning Casa Particular - Havanna

Dag 6: Havanna – Santiago de Cuba

Formiddagen er til fri disposition i Havanna. Ved middagstid bliver du kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver til Santiago de Cuba. Ved ankomst i Santiago de Cuba bliver du mødt af din chauffør som kører dig til dit hotel. Du er fremme på hotellet allersidst på eftermiddagen, og aftenen er til fri disposition.

Santiago de Cuba er Cubas næstestørste by. Den ligger smukt omgivet af Sierra Maestra bjergene og Cauto floden, som er den længste flod på øen. Byen blev grundlagt i 1515 og er kendt som den mest caribiskpræget by på Cuba. Blandede racer og forskellige kulturer lever her side om side. Musik er en vigtig del for mange af beboerne i Santiago de Cuba og byen har været fødested for flere musikere og musikgenrer og er derudover også berømt for sine karnevaler og den Caribiske Festival.

Overnatning Hotel Casa Granda

Dag 7: Byrundtur i Santiago de Cuba

Efter morgenmaden skal du på en guidet tur rundt i Santiago de Cuba. Byen ligger på en bakke med udsigt over bugten og der er derfor mange bakkede gader. Nogle af de mest berømte er Aguilera, som er den længste gade i byen og Enramadas som er kendt for sine markeder. Dertil kan også nævnes den lange 100 år gamle Padre Pico trappe.

I Santiago de Cuba er der desuden mange historiske bygninger. Blandt de mest kendte kan nævnes San Pedro de la Roca fæstningen, hvorfra man bevogtede den smukke bugt mod piratangreb, El Morro fæstningen som ligger ved indsejlingen til Santiago bugten med flot udsigt over havnen, byen og Sierra Maestra-bjergene, Moncada barakkerne som blev angrebet af soldater ledet af Fidel Castro i 1953 i et forsøg på at vælte diktator Batista samt det tidligere fængsel Vivac som nu er et historisk arkiv.

Du kommer også forbi Cespedes parken, som er omgivet af gamle bygninger, monumenter og katedralen fra 1522. Her ligger også den 2 etagers høje bygning Casa Velazquez, som tilhørte guvernør Diego Velazques og som siges at være det ældste hus på Cuba. Derudover skal du se Revolutionspladsen og Santa Efigenia kirkegården, hvor mange af oprørsheltene fra uafhængigheds-krigene mod Spanien, heltene fra Castros revolution og kendte personligheder fra Cuba ligger begravet.

Overnatning Hotel Casa Granda

Dag 8: Santiago de Cuba – Bayamo

I dag forlader du Santiago de Cuba og kører til den lille idylliske provinsby Bayamo, som blev grundlagt i 1513. Det er en af de ældste byer på øen og er et nationalt monument. Bayamo var centrum for en oprørsbevægelse mod den spanske dominans. I forbindelse med Uafhængighedskrigen i 1869 valgte byens indbyggere at brænde Bayamo ned i stedet for at overgive byen til spanierne. Derfor findes der i dag ikke megen kolonial arkitektur, dog findes der mange krigsmonumenter. Byen spillede også en rolle i Cubas revolution, hvilket tydeligt ses flere steder.

På byrundturen vil du høre om Uafhængighedskrigen og besøge flere interessante steder såsom revolutionspladsen og Parque Cespedes, som er byens hjerte. Her findes byens mest imponerende arkitektur samt forskellige krigsmonumenter. På pladsen findes også en bronze statue af krigshelten Carlos Manuel de Cespedes, som har lagt navn til pladsen. Derudover skal du besøge Plaza del Himno Naciona, hvor der findes et monument til ære for Perucho Figueredo, som er manden der skrev Cubas nationalsang. Herefter besøger du voksmuseet, hvor man bl.a. kan se øens nationalhelt José Marti og den amerikanske forfatter Ernest Hemingway.

Om aftenen tager du på spillestedet Casa de la Trova, hvor der er livemusik og dans.

Overnatning Hotel Royalton

Dag 9: Bayamo – Holguin

I dag kører du med bus fra Bayamo til Holguin, hvor du ved ankomst bliver mødt af din chauffør som kører dig til hotellet. Umiddelbart herefter er der byrundtur i Holguin.

Holguin er Cubas fjerdestørste by og blev etableret I 1523. Det er også en by, der ikke er særlig kendt blandt turister. Desværre. For det er en by, hvor du endnu kan opleve et uspoleret Cuba. En by, hvor du kan opleve kolonitidens bygninger – urestaurerede. En by med et utal af livlige torve og pladser, hvor du kan sidde på en fortovsrestaurant og opleve cubanerne – ikke turisterne. Du vil opleve en by, hvor pionerrestauranter serverer billig mad, og hvor du kan smage det hjemmehørende bryggeris gode øl. Byen ligger midt i et meget naturskønt område med grønne, bløde bakker, forvitrede bjerge og en kystlinje mod nord, som var det sted på Cuba Columbus først fik øje på. Det var i øvrigt her i Holguin provinsen, at Fidel og Raúl Castro voksede op på en gård.

Holguins tilnavn er “parkernes by” og på rundturen du går bl.a. gennem Parque San Jose, Parque Calixto Garcia og Parque de las Flores. Du gør stop ved San Isidro katedralen, som pave Frans besøgte i september 2015. Turen går videre til Plaza de la Marqueta kulturcenter, hvor du kan nyde udstillinger af kunst og kunsthåndværk, og der er små salgsboder. Desuden ser du La Loma de la Cruz, ser er et af byens vartegn, og som er mål for en årlig festival. På museet La Periquera får du indblik i egnens historie og endelig oplever du Mayor General Calixto García Revolution Square, der ligger lidt uden for centrum.

Efter rundturen er resten af dagen til fri disposition.

Overnatning Hotel Encanto Caballeriza

Dag 10: Holguin

Dagen er til fri disposition i Holguin.

Overnatning Hotel Encanto Caballeriza

Dag 11: Holguin - Camagüey

I dag kører du til Camagüey, som er den 3. største by på Cuba.

Om aftenen er der mulighed for at tage på spillestedet Casa de la Trova, hvor der er livemusik og dans.

Overnatning Gran Hotel

Dag 12: Camagüey - Trinidad

I dag skal du på byrundtur i Camagüeys historiske centrum. Før revolutionen blev byen rig på kvægavl og dens gader og bygninger bærer stadig præg af fortidens rigdom. Byen er kendt for dens mange kirker, smukke pladser og krogede gader, som mange steder ligner et edderkoppespind. Blandt nogle af seværdighederne på vores byrundtur kan nævnes Agramonte Park med sit majestætiske bronze monument dedikeret til en af Cubas vigtigste uafhængighedsledere Ignacio Agramonte, den trekantede plads Plaza de los Trabajadores, hvor man kan finde katedralen Nuestra Señora de la Merced, som er et interessant sted med katakomber samt San Juan de Dios Plaza, som er en af de smukkeste pladser på øen.

Efter vores byrundtur kører du videre til Trinidad, som er det største sukkerområde på Cuba og nok den smukkeste koloniale by på øen. Den ligger mellem det Caribiske Hav og bjergkæden Escambray.

Om aftenen vil en lokal vise dig forskellige spillesteder i byen, så det vil være en livlig aften med musik og dans.

Overnatning Casa Particular - Trinidad

Dag 13: Byrundtur i Trinidad og udflugt til Sukkermølledalen

I dag skal du på en guidet byrundtur i Trinidad smukke gamle bydel. Tag dine gode vandresko på, for Trinidads charmerende gader med toppede brosten er meget ujævne.

Du besøger bl.a. den maleriske plads, Plaza Mayor og byens katedral ”Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad”, der er en af de største kirker i Cuba. Din guide fortæller om byens spændende historie og arkitektur undervejs. Turen sluttes af med en frokost i byen.

Efter frokost besøger du Sukkermølledalen, som ligger lidt udenfor Trinidad. Den er erklæret verdenskulturarv af UNESCO. I den frodige dal, som er omgivet af grønne bjerge, ligger der gamle haciendaer, slaveboliger og sukkermøller. I 1800-tallet blev der bygget mere end 50 sukkermøller i dalen. Det var spanierne, der i kolonitiden hentede slaver fra Afrika og skabte sukkerproduktion, hvilket hurtigt gjorde Trinidad til en af Cubas rigeste byer. Du ser også nærmere på sukkerplantagehaciendaen Manaca Iznaga, som i 1750 blev grundlagt af Pedro Iznaga – en af Cubas rigeste mænd. Her står et 44 meter højt tårn, hvorfra man holdt øje med, at slaverne ikke løb væk, når de arbejdede ude i dalen og skar sukkerrør.

Overnatning Casa Particular - Trinidad

Dag 14: Trinidad

Der er ingen udflugter planlagt. Dagen er til fri disposition.

Dagen er til fri disposition. Du kan vælge enten at blive i Trinidad, vælge en af nedenstående udflugter eller tage en taxa til den flotte hvide sandstrand, Ancón, som er en af Cubas bedste. Den ligger ca. 10 km. fra Trinidad.

Her er et udvalg af ture som kan tilkøbes:

Overnatning Casa Particular - Trinidad

Dag 15: Trinidad - Cienfuegos - Havanna

I dag forlader du Trinidad og kører til Cienfuegos. Cienfuegos kaldes også ”Sydens Perle”, da den ligger smukt ud til den caribiske kyst i den sydlige del af Cuba og er omringet af frugtbare og farverige områder med mango-, sukkerrør, tobak- og kaffeplantager.

Cienfuegos blev grundlagt i starten af 1800-tallet af franskmændene og er omgivet af arkitektonisk skønhed, historie og kultur. Den er desuden på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Det er en af de mest fredelige og pragtfulde byer i Cuba. Du skal på byrundtur, hvor du bl.a. besøger Park Marti, hvor du i bedste franske stil skal opleve Cubas eneste triumfbue til minde om republikkens fødsel. Du besøger herefter José Marti pladsen, som er byens centrum og er omgivet af smukke gamle bygninger bl.a. Tomás Terry teateret fra 1890. Du går ad den centrale boulevard, hvor du kommer til havnefronten, hvor de store palæer ligger, her kan nævnes Palacio de Valle med sin fine arkitektur. Du fortsætter herefter med bus til Havanna, hvor du ankommer sent om aftenen.

Overnatning Casa Particular - Havanna

Dag 16: Hjemrejsen starter

Turen går i dag tilbage til Danmark. Du vil blive hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor hjemrejsen starter.

Dag 17: Hjemkomst

Ankomst til Danmark.

Højdepunkter på denne rejse:

Havanna, Viñales, Santiago de Cuba, Bayamo, Holguin, Camagüey, Trinidad, Cienfuegos.

Følgende er inkluderet i rejsen:

 • Fly fra Danmark til Havanna med flyskift undervejs t/r
 • 1 indenrigsflyvning: Havanna – Santiago de Cuba
 • Private transfers fra og til lufthavn i Havanna
 • VIAZUL bus: Havanna – Viñales – Havanna //Santiago de Cuba – Bayamo – Holguin – Camagüey// Cienfuegos – Havanna
 • Private transfers: Camagüey – Trinidad – Cienfuegos
 • 15 overnatninger på gode hoteller og casa particulares inkl. morgenmad
 • 3 x frokost (dag 2, 13, 15)
 • 4 x middag (dag 3, 12, 13, 14)
 • Turistvisum til Cuba
 • Individuel rundrejse; dog foregår alle udflugter i mindre internationale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti
 • Der er afgang dagligt

Følgende udflugtspakke er inkluderet:

 • Byrundtur i Havannas gamle bydel
 • Udflugt i Viñales dalen og Dos Hermanas dalen
 • Byrundtur i Santiago de Cuba
 • Byrundtur i Bayamo
 • Besøg på musikcafé i Bayamo med livemusik og dans
 • Byrundtur i Holguin
 • Byrundtur i Camagüey
 • Besøg på musikcafé i Camagüey med livemusik og dans
 • Byrundtur i Trinidad inkl. udflugt til Sukkermølledalen
 • Besøg på musikcafé i Trinidad med livemusik og dans
 • Byrundtur i Cienfuegos
 • Entréer til traditionelle cubanske spillesteder i Camaguey og Bayamo
 • Entréer til nævnte seværdigheder

Du har mulighed for at ændre dine overnatninger i Havanna, Viñales & Trinidad  fra Casa Particulares til hotel mod en tillægspris fra 3.600 kr. pr. person


Tillæg for enkeltværelse (ved to eller flere rejsende): 5.200 kr.
Tillæg for enkeltværelse (ved en rejsende): 9.800 kr.
Rabat gives ved 4 personer eller mere