• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideRejser til Syd- og MellemamerikaCubaCuba kør-selv-ferie fra vest til øst
16 dage

Cuba kør-selv-ferie fra vest til øst

Kør-selv-ferie i Cuba fra vest til øst. Oplev Havanna, Viñales-dalen, Cienfuegos, Trinidad, Camagüey, Bayamo, Santiago de Cuba og den smukke strand i Guardalavaca.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Latinamerika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Brasilien. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Cuba kør-selv-ferie fra vest til øst Cuba kør-selv-ferie fra vest til øst
16 dage

Cuba kør-selv-ferie fra vest til øst

Kør-selv-ferie i Cuba fra vest til øst. Oplev Havanna, Viñales-dalen, Cienfuegos, Trinidad, Camagüey, Bayamo, Santiago de Cuba og den smukke strand i Guardalavaca.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Latinamerika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Brasilien. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Fly fra Danmark til Havanna med flyskift undervejs t/r
 • 1 indenrigsflyvning på Cuba: Holguin – Havanna
 • Transfers fra og til lufthavn i Havanna
 • Billeje fra dag 2-11 inkl. fri km (Model Mercedes Benz B180 eller lignende).
 • 12 overnatninger på gode hoteller og casa particulares inkl. morgenmad
 • 2 overnatninger på strandhotel med all-inclusive
 • 2 x middag (dag 3+6)
 • Byrundtur i Havannas gamle bydel
 • Turistvisum til Cuba
 • Individuel rundrejse, hvor alle udflugter foregår i mindre internationale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere
 • Der er mulighed for daglig afgang

Rejsen kort fortalt

På denne kør-selv ferie i Cuba får du oplevet landets højdepunkter fra vest til øst. Det giver en fantastisk frihed at have egen bil og Cuba er et relativt let land at køre rundt i. Alle overnatninger er forudbestilt og du kan i eget tempo opleve landets seværdigheder med ligeså mange stops undervejs, som du har lyst til.

Fra Cubas skønne hovedstad Havanna starter dit kør-selv eventyr mod Viñales-dalens smukke og frugtbare natur. Herfra kører du til de historiske og koloniale perler Cienfuegos og Trinidad. Du kommer forbi mange spændende steder på vejen til det østligste Cuba, hvor du besøger Cubas anden største by Santiago de Cuba. Byen er kendt for sin historie, musik og helt specielle caribiske stemning.

Du slutter af ved Guardalavacas kridhvide sandstrand med palmer og turkisblåt vand, inden turen går tilbage til Havanna.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Oplev hele Cuba fra vest til øst i lejebil med frihed til selv at planlægge dine aktiviteter og gøre stop, når du har lyst
 • Glæd dig til de farverige kolonitidsbyer Havanna, Cienfuegos, Trinidad og Camagüey
 • Mærk den specielle afro-caribiske stemning igennem mad og musik i landets andenstørste by, Santiago de Cuba
 • Slap af ved Guardalavacas skønne caribiske strand efter et spændende kør-selv-eventyr i Cuba

Vores priser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle transfers på destinationen
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Alle overnatninger
Se alle billeder
Billeder
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark med ankomst i Havanna lufthavn med mellemlanding(er) undervejs. Her bliver du mødt af en chauffør, som vil køre dig til dit overnatningssted.

Dag 2: Byrundtur i Havanna - Afhentning af bil

Efter morgenmaden skal du på en byrundtur rundt i Havannas gamle bydel. Tag et par gode vandresko på og lad dig guide igennem Havannas brostensbelagte gader til imponerende pladser med smukke gamle kolonitidsbygninger. Du kommer til at opleve kontrasten mellem de nyrenoverede og vedligeholdte gader og bygninger samt de mere forfaldne områder, som gør Havanna så unik. Du besøger bl.a. byens ældste plads, Plaza de las Armas, hvor bymuseet og guvernørpaladset ligger. Plaza de San Francisco Asis ved Havannas havn, Plaza Vieja og Plaza de la Catedral med den smukke katedral. Havannas gamle bydel er ikke uden grund på UNESCOs verdensarvsliste over bevaringsværdige steder.

Om eftermiddagen/aftenen henter du din lejede bil, så du er klar til at køre på eventyr næste morgen.

Dag 3: Havanna - Viñales dalen

I dag starter kør-selv programmet og det er tid til at forlade Havanna og køre mod Viñales dalen, hvor skønne naturoplevelser venter.

Landskabet domineres af frugtbare dale med bananpalmer, mangotræer, tobaksmarker og enorme bakker i kalksten, også kaldet mogotes. Bønderne her dyrker stadig afgrøder og tobak på gammeldags vis ved hjælp af oksekærrer. Viñales området er kendt for at have nogle af de bedste tobaksplanter og fra dette område kommer de blade, som senere rulles på Havannas cigarfabrikker og bliver til verdenskendte mærker som Cohiba og Montecristo. Det er muligt at besøge en af Cubas mest spektakulære drypstenshuler, som før var beboet af Indianere, og man kan sejle på den lange flod, der løber gennem hulerne.

Dagens kørelængde: ca. 210 km.

Dag 4: Viñales på egen hånd

Dagen er til fri disposition i hyggelige Viñales. Du kan udforske det smukke område på egen hånd eller vælge en af nedenstående udflugter.

Dag 5: Viñales dalen - Península de Zapata – Cienfuegos

Du kører fra Viñales dalen til halvøen, Península de Zapata, som er et af landets vigtigste økosystemer og det mest omfattende vådområde i Caribien.  Halvøen er kendt for at have et rigt plante- og dyreliv med bl.a. 900 forskellige plantearter og 171 forskellige fuglearter, deriblandt papegøjer og kolibrier, som er kendt som verdens mindste fugl. Der findes også en krokodillefarm, hvor der ude i sumpene lever omkring 100.000 krokodiller. Her får du indsigt i krokodillernes liv i mere beskyttede omgivelser og hvis du er heldig, kan du måske overvære fodringen. Península de Zapata er også ideel til vandreture, fuglekiggeri og vandsport.

Ved den berømte Svinebugt, som er fuld af historie, findes der monumenter fra USA’s invasion i 1961. For at få et indblik i historien er Giron museet værd at besøge. Ved bugten finder du også de to flotte strande Playa Larga og Playa Giron. Der er mulighed for dykning året rundt pga. halvøens geografiske position, som er beskyttet af den kolde front fra nord i løbet af vinteren. På den smukke havbund ved Playa Giron kan du opleve de underjordiske grotter og klippeformater samt de mange forskellige eksotiske fisk. Ikke langt derfra ligger Caleta Buena, hvor du finder koraller, søtræer og havsvampe. Senere på dagen fortsætter du til byen Cienfuegos, hvor du overnatter.

Dagens kørelængde: ca. 420 km

Dag 6: Cienfuegos – Trinidad

Du har formiddagen til at udforske Cienfuegos, som kaldes ”Sydens Perle”, da den ligger smukt ud til den caribiske kyst i den sydlige del af Cuba.

Cienfuegos blev grundlagt i 1819 af en gruppe franske immigranter fra USA. Byen kom i 1957 på det internationale landkort, da en gruppe unge sammen med Fidel Castros guerilla overtog militærbasen. Det blev en kort fornøjelse, og opstanden blev hurtigt nedkæmpet af Batista.

I dag er Cienfuegos en hyggelig by med meget velbevarede bygninger og er af samme årsag kommet på UNESCOS verdensarvsliste. Gå en tur ned til Parque Martí, som er byens centrale plads. Her finder du bl.a. det smukke velbevarede teater ”Tomas Terry” fra 1890 og det flotte borgmesterkontor.

Du kan også gå ad havnepromenaden ud til Punta Gorda, hvor du finder nogle af de fornemmeste bygninger i byen. Nyd en frokost eller en drink på Palacio de Valle, som er en betagende smuk bygning, der er som taget ud af et arabisk eventyr.

Om eftermiddagen kører du videre til Trinidad.

Dagens kørelængde: ca. 90 km.

Dag 7: Trinidad

Trinidad er det største sukkerområde på Cuba og nok den smukkeste koloniale by på øen. Den ligger mellem det Caribiske Hav og bjergkæden Escambray. Trinidad er på UNESCOs liste over bevaringsværdige steder.  Byen blev grundlagt i 1514 og er præget af gamle huse og palæer i pastelfarver fra kolonitiden. Udgangspunktet i byen er den maleriske plads, Plaza Mayor. Rundt om pladsen findes flere museer, bl.a. Museo Romantica, hvor der er juveler, porcelæn, malerier og skulpturer, der tilhørte den spanske adel. På pladsen ligger også byens katedral, Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad, der er en af de største kirker på Cuba. På Segarta pladsen finder du de ældste palæer i byen, som er dekoreret med smukke kalkmalerier. De flotte palæer er alle bygget af rige sukkerbaroner i byens storhedstid mellem 1777 og 1850.

Dag 8: Trinidad – Sancti Spiritus – Camagüey

I dag går turen mod Camagüey. På vejen besøger du Sukkermølledalen, som ligger lidt udenfor Trinidad. Den er erklæret verdenskulturarv af UNESCO. I den frodige dal, som er omgivet af grønne bjerge, ligger der gamle haciendaer, slaveboliger og sukkermøller. I 1800-tallet blev der bygget mere end 50 sukkermøller i dalen. Det var spanierne, der i kolonitiden hentede slaver fra Afrika og skabte sukkerproduktion, hvilket hurtigt gjorde Trinidad til en af Cubas rigeste byer. I kan også se nærmere på sukkerplantage haciendaen, Manaca Iznaga, som i 1750 blev grundlagt af Pedro Iznaga, som var en af Cubas rigeste mænd. Her står et 44 meter højt tårn, hvorfra man holdt øje med, at slaverne ikke løb væk, når de arbejdede ude i dalen.

Når du fortsætter videre mod Camagüey, kan du køre forbi byen Sancti Spiritus, som har levet godt af landbrug; kvæg, sukkerrør- og tobaksdyrkning. I dag er det en markedsby for de omkringboende landmænd. Den er på UNESCOs liste over bevaringsværdige steder pga. dens hyggelige centrum med gamle koloniale gader, torve og kirker. Byens mest kendte symbol er stenbroen Puente Yayabo over floden med de 5 buer. I centrum kan du se det flotte koloniale palæ Quinta de Santa Elena, den centrale Plaza eller Serafin Sanchez pladsen, som omgivet af neoklassiske bygninger.

Herefter kører du til Camagüey. Omkring 110 km øst for byen kan du finde Cubas 3. største strand, Santa Lucia beach. Den er velegnet til snorkling og vandsport.

Dagens kørelængde: ca. 270 km.

Overnatning:
Dag 9: Camagüey – Bayamo – Santiago de Cuba

Camagüey er den 3. største by på Cuba. Før revolutionen blev byen rig på kvægavl, og dens gader og bygninger bærer stadig præg af fortidens rigdom. Byen er kendt for dens mange kirker, smukke pladser og krogede gader, som mange steder ligner et edderkoppespind. Blandt nogle af de vigtigste seværdigheder kan nævnes Agramonte Park med sit majestætiske bronze monument dedikeret til en af Cubas vigtigste uafhængighedsledere, Ignacio Agramonte, den trekantede plads Plaza de los Trabajadores, hvor du kan opleve katedralen Nuestra Señora de la Merced, som er et interessant sted pga. katakomberne.

Efter at have udforsket Camagüey kører du mod Santiago de Cuba, landets næststørste by. På vejen kan du køre forbi den lille idylliske provinsby Bayamo, som har øens flotteste strøg. Kirken ”Basilica de Nuestra Senora del Cobre”, hvor cubanerne velfarter til for at takke La Virgin de Caridad, som er det cubanske helgennavn for Jomfru Maria, er også et besøg værd. Paven erklæret hende hele Cubas skytshelgeninde i 1916.

Dagens kørelængde: ca. 320 km.

Dag 10: Santiago de Cuba

Santiago de Cuba blev grundlagt i 1515 og er kendt som den mest caribisk præget by på Cuba. Den er omgivet af Sierra Maestra bjergene og den længste flod på øen, Cauto. Blandede racer og forskellige kulturer lever her side om side. Musik er en vigtig del for mange af beboerne i Santiago de Cuba. Byen har været fødestedet for vigtige musikere og musikgenrer og er berømt for sine karnevaler og den Caribiske Festival.

Santiago de Cuba ligger på en bakke med udsigt over bugten. Byen er derfor fuld af bakkede gader. Nogle af de mest berømte er Aguilera, som er den længste gade i byen, Enramadas som er kendt for sine markeder og Padre Pico, som er en lang trappe der er mere end 100 år gammel.

I Santiago de Cuba er der en masse historiske bygninger. Blandt de mest kendte kan nævnes San Pedro de la Roca fæstningen, hvorfra man bevogtede den smukke bugt mod piratangreb, El Morro fæstningen, som ligger ved indsejlingen til Santiago bugten med en flot udsigt over havnen, byen og Sierra Maestra-bjergene, Moncada barakkerne, som blev angrebet af soldater ledet af Fidel Castro i 1953 i et forsøg på at vælte diktator Batista samt Vivac, det tidligere fængsel og som nu er et historisk arkiv.

Andre steder som er værd at besøge er Cespedes parken, som er omgivet af gamle bygninger og monumenter såsom katedralen fra 1522. Ved siden af finder du Casa Velazquez, som tilhørte guvernør Diego Velazques. Den to etagers bygning betragtes som det ældste hus på Cuba. Derudover er der Revolutionspladsen og Santa Ifigenia kirkegården, hvor mange af oprørsheltene fra uafhængigheds-krigene mod Spanien, heltene fra Castros revolution og Fidel Castro selv ligger begravet.

Dag 11: Santiago de Cuba – Holguin – Guardalavaca

I dag kører du til Guardalavaca. På vejen kan du stoppe ved Cubas 3. største by Holguin, som bliver kaldt Parkernes By. Byen er udover sine mange parker kendt for æslet Pancho, som drikker øl og sangeren El Guayabero. Fra hvert et punkt i byen kan du se toppen af Loma de la Cruz fæstningen fra det 19. århundrede. Dens historie går tilbage til 1720, da munken Francisco Antonio de Alegria klatrede op af den 272 meter høje Bayado bakke med et kors på ryggen. Han startede Romerias de Mayo, som er en religiøs spansk fest.  Siden da har de berømte Romerias de Mayo festligheder været en tradition. Hvert år den 3. maj bestiger folk de 458 trin op til korset.

Herefter fortsætter du til Guardalavaca, hvor du afleverer bilen. Resten af dagen kan du nyde på den flotte hvide strand med palmer og turkisblåt vand.

Dagens kørelængde: ca. 200 km.

Dag 12: Guardalavaca

I dag kan du frit slappe af og nyde dagen på den flotte strand.

Dag 13: Guardalavaca – Holguin - Havanna

Du bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Holguin, hvorfra du flyver til Havanna. I Havanna bliver du mødt af en chauffør, som vil køre dig til dit overnatningssted.

Resten af aftenen er til fri disposition.

Dag 14: Havanna på egen hånd

Dagen er til fri disposition, hvor du kan udforske fantastiske Havanna på egen hånd eller vælge at tilkøbe en af følgende udflugter hjemmefra.

Dag 15: Hjemrejsen starter

Turen går i dag tilbage til Danmark. Du vil blive hentet på dit overnatningssted og kørt til lufthavnen, hvor hjemrejsen starter.

Dag 16: Hjemkomst

Ankomst til Danmark.

Tillæg for enkeltværelse (ved to eller flere rejsende) 4.600 kr.
Tillæg for enkeltværelse (ved en rejsende) 10.500 kr.
Unikke fordele ved grupper fra 4 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Hvorfor rejse med Lamatours?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af latinamerikanske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.