Tlf. 89 93 43 84 | Snak med en Latinamerika-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomeRejser til Syd- og MellemamerikaCosta RicaCosta Rica & Nicaragua
16 dage:

Costa Rica & Nicaragua

Højdepunkter på denne rejse:

San José, lavlandsområdet Puerto Viejo de Sarapiqui, besøg på en ananasfarm, La Fortuna, Arenal vulkanen og de varme kilder, Rincon de la Vieja Nationalpark, Rincon de la Vieja vulkanen, Granada, sejltur på Nicaragua søen, Isla Ometepe, Charco Verde lagunen, Ojo de Agua og Playa Samara.

Følgende er inkluderet i rejsen:

 • Fly fra Danmark til San José med flyskift undervejs t/r
 • Transfers fra og til lufthavn i San José (foregår i mindre internationale grupper)
 • Minibusser: San José – Puerto Viejo de Sarapiqui – La Fortuna – Rincon de la Vieja – Nicaragua – Playa Samara – San José
 • 14 overnatninger på gode hoteller inkl. morgenmad
 • 1 x middag (dag 5)
 • Velkomstmøde i San José
 • Individuel rundrejse; dog foregår alle udflugter i mindre internationale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere
 • Der er afgang dagligt

Følgende udflugtspakke er inkluderet:

 • Udflugt til ananasfarm
 • Udflugt til Arenal vulkanen og de varme kilder
 • Vandretur i Rincon de la Vieja nationalparken
 • Bådtur på Nicaraguasøen
 • Byrundtur i Granada
 • Ø-rundtur på vulkanøen Isla Ometepe i Nicaraguasøen
 • Entréer til nævnte seværdigheder
Tillæg for enkeltværelse 9.100 kr.
Vælg denne rejse fordi...

Costa Rica og Nicaragua er to unikke perler. På denne rejse oplever du den betagende costaricanske natur med besøg til det 70 meter høje La Catarata de la Fortuna vandfald, grønne frugtplantager i det smukke lavlandsområde samt spændende nationalparker med aktive vulkaner og landets største sø. Der vil her være mulighed for at se aber, farverige frøer, næsebjørne og andre interessante dyr. Landet byder ikke på gamle spanske koloniale bygninger, som de fleste andre syd- og mellemamerikanske lande, men det gør Nicaragua. Du besøger derfor den charmerende, arkitektoniske perle Granada, som er beliggende ved den enorme Nicaragua Sø. Her får du en smagsprøve på landets fantastiske landskab med besøg til søens ottetalsformede vulkanø Isla Ometepe, som er kendt for sin rige præcolombiansk fortid, den grønne lagune Charco Verde og oasen Ojo de Agua. Rejsen slutter ved en af Costa Ricas bedste strande.

Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Flyrejsen til Costa Rica
Dag 1: Flyrejsen til Costa Rica

I dag er der afrejse fra Danmark og turen går til Costa Rica med mellemlanding(er) undervejs. Du ankommer til hovedstaden San José, som er beliggende i den centrale del af landet 1.150 m.o.h. med et dejligt forårslignede klima året rundt. Ved ankomst i San José lufthavn bliver du mødt af en chauffør, som vil køre dig til dit hotel – en køretur på ca. 30 min.

Overnatning Hotel Sleep Inn

Dag 2: San José – Puerto Viejo de Sarapiqui
Dag 2: San José – Puerto Viejo de Sarapiqui

Du bliver hentet på dit hotel og kørt hen til vores samarbejdspartner kontor. Her får du et velkomstmøde og sammen vil I gennemgå din rejses program. Du har mulighed for at få svar på alle dine spørgsmål om at rejse i Costa Rica og Nicaragua.
Herfra kører du videre til Costa Ricas smukke lavlandsområde Sarapiqui. På vejen passerer du Braulio Carrillo Nationalpark kendt for sine vulkaner og tropisk skov. Du ankommer til byen Puerto Viejo de Sarapiqui, som er beliggende 30 km fra Nicaraguas grænse. Byen ligger smukt og er omgivet af frodige, grønne skove samt banan-, ananas og sukkerrørsplantager. Engang var Puerto Viejo de Sarapiqui en lille havneby, i dag er det en populær turistdestination og adventureby med mulighed for white water rafting.

Eftermiddagen er til fri disposition, hvor du kan udforske området, slappe af ved hotellets pool eller nyde hotellets flotte haver med mulighed for at se fugle, sommerfugle og den farverige giftfrø, som bruger dens kraftige farve til at afskrække fjender. Giften menes at stamme fra frøens føde (myrer, termitter og mider) som koncentreres i frøens hud. Dette har i årevis været kendt blandt indianerne, som har brugt giften til giftpile.

Overnatning Ara Ambigua Lodge

Dag 3: Puerto Viejo de Sarapiqui
Dag 3: Puerto Viejo de Sarapiqui

Denne morgen skal du besøge en ananasfarm, hvor du lærer mere om ananassen og besøger ananaspakkeriet, hvor eksportprocessen foregår. Der vil desuden være mulighed for at smage på den dekorative frugt.

Eftermiddagen er til fri disposition.

Overnatning Ara Ambigua Lodge

Dag 4: Puerto Viejo de Sarapiqui – La Fortuna
Dag 4: Puerto Viejo de Sarapiqui – La Fortuna

Det er blevet tid til at forlade lavlandet og turen går mod den lille by La Fortuna. Selve byen er knap så kendt, det er omgivelserne som er unikke. La Fortuna ligger for foden af Costa Ricas mest kendte vulkan, Arenal, som er 1.657 meter høj. Arenal var den mest aktive vulkan i Costa Rica indtil 2010, men har dog ikke været i et alvorligt udbrud siden 1968, hvor et pludseligt udbrud lavede store ødelæggelser. I nærheden ligger også La Catarata de la Fortuna vandfaldet, adskillige naturlige varme kilder og så er det et område, som er populært inden for ridning, rafting, zip-line ture, ATV-ture, cykling, kajakroning mm.

Overnatning Hotel Monte Real

Dag 5: Arenal vulkanen og de varme kilder
Dag 5: Arenal vulkanen og de varme kilder

Formiddagen er til fri disposition. Her kan du slappe af på hotellet eller tage en taxa til det kendte vandfald La Catarata de la Fortuna, som er beliggende tæt ved foden af den sovende vulkan Chato. Vandfaldet udspringer fra Tenorio floden og løber gennem Arenal bjergkæden og regnskoven, indtil det falder 70 meter ned i en lagune, hvor der er mulighed for at bade. Gåturen fra parkeringspladsen og ned til vandfaldet tager ca. 20 min. og foregår via en bro og trapper gennem den frodige regnskov, hvilket giver gode chancer for at spotte tukaner, aber og andre tropiske dyr.

Om eftermiddagen bliver du hentet på hotellet og kørt til et privat reservat tæt ved Arenal vulkanen. En lille sti på ca. 1 kilometer tager dig op til et udkigspunkt, hvorfra du har en fantastisk udsigt til vulkanen, Laguna Verde og Arenal søen. Din guide giver dig spændende information om den aktive vulkan.

Bagefter går du en tur i skovområdet for foden af vulkanen. Guiden fortæller om floraen og faunaen og du kan være heldig at spotte dyr som f.eks. tukaner, påfugle, slanger og aber på den lille vandretur.

Næste stop er Arenals varme kilder, som er naturligt opvarmet af den vulkanske aktivitet i området. Her kan du slappe af i de forskellige pools, hvor vandet er mellem 37-41 grader varmt. Husk badetøj! Der er også en lille poolbar, hvor du kan nyde en drink inden middagen serveres.
Efter middagen bliver du kørt tilbage til hotellet.

Overnatning Hotel Monte Real

Dag 6: Arenal – Rincon de la Vieja Nationalpark
Dag 6: Arenal – Rincon de la Vieja Nationalpark

Efter morgenmaden bliver du hentet og kørt til Rincon de la Vieja Nationalpark – en køretur på ca. 3 timer. Rincon de la Vieja Nationalpark består af et område på 14.084 ha og er et af de mest uspolerede og mindst besøgte områder i Costa Rica. Parken blev oprettet i 1973 for at beskytte vandforsyningen til området og er hjemsted for en spændende kombination af vulkanske geologiske vidundere og uberørte tropiske skove med et fantastisk dyreliv.

Overnatning Cañón de la Vieja Lodge

Dag 7: Rincon de la Vieja
Dag 7: Rincon de la Vieja

Tidligt denne morgen skal du på en 3 kilometers vandretur i nationalparken, som ligger i 600-1.916 meters højde, hvilket giver en imponerende variation i plante- og dyrelivet. I den tætte tropiske skov er der udover mange vandfald et utrolig rigt dyreliv med både aber, fugle, næsebjørn, bæltedyr, firben, leguaner og mange flere. Det er også her, du kan finde det største antal af Costa Ricas nationalblomst, Cattleya Skinneri orkidéen. Den største attraktion er dog den brandhærgede keglevulkan Rincón de la Vieja, der består af 9 sammenhængende kratere heriblandt Santa Maria, som har den højeste top på 1.916 meter. Kraterne er de mest aktive i Guanacaste bjergene, og du kan opleve Von Seebach krateret udsende gasser og dampe.

Efter vandreturen er resten af dagen er til fri disposition. Du kan vælge at slappe af ved lodgens pool eller udforske parken på egen hånd enten på gåben eller på hesteryg. Husk rigeligt med væske samt en madpakke, som du kan bestille på hotellet. Ved indgangen får du udleveret et kort over nationalparken, som giver dig et overblik over tider og længde på de forskellige vandreture.

Vær opmærksom på, at nationalparken er lukket om mandagen.

Overnatning Cañón de la Vieja Lodge

Dag 8: Rincon de la Vieja – Granada, Nicaragua
Dag 8: Rincon de la Vieja – Granada, Nicaragua

Du bliver hentet på dit hotel og turen går til Nicaragua, som er Mellemamerikas største land. Du kører til grænsen ved Peñas Blancas, hvorfra du går 100 meter til Nicaraguas grænsepost. Her vil du blive hentet og kørt til dit hotel. På vejen kører du langs den enorme Nicaragua sø, som er Centralamerikas største sø med sine 8.150 km2, hvilket gør den 1000 km2 større end Sjælland. Søen er en ferskvandssø og har verdens eneste art af ferskvandshajer. Den er forbundet med det Caribiske Hav via den sejlbare flod San Juan. Ved søens bred ligger den charmerende og afslappende kolonitidsby Granada, hvor du har 2 overnatninger. Byen har et blomstrende kulturliv med udendørskoncerter og små kunstgallerier, koloniale kirker, flotte pladser, farverige markeder og høje palmetræer. Du vil hurtigt mærke at byen har sin helt egen atmosfære, som afspejler den koloniale fortid.

Overnatning Hotel El Almirante

Dag 9: Sejltur på Nicaraguasøen – byrundtur i Granada
Dag 9: Sejltur på Nicaraguasøen – byrundtur i Granada

Du starter dagen med en sejltur på Nicaraguasøen, hvor du sejler mellem Las Isletas, som er 365 små øer, der opstod, da den nærliggende Mombacho vulkan, ved et udbrud for ca. 20.000 år siden, sprang sin top af. Øerne byder på flere arkæologiske og historisk interessante områder.

Om eftermiddagen skal du på byrundtur i Granada, som foregår i hestevogn noget af vejen. Byen blev grundlagt i 1524 af Francisco Hernández de Córdoba og er opkaldt efter Granada i Spanien, hvilket tydeligt ses på arkitekturen i gadebilledet. Her ser du de gamle, flotte kolonitidsbygninger, den centrale plads med mangotræer, San Fransisco kirken fra 1529 og La Merces-kirken fra 1534.

Resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning Hotel El Almirante

Dag 10: Isla Ometepe
Dag 10: Isla Ometepe

I dag sejler du til den ottetals formede ø Isla Ometepe, som er beliggende i Nicaraguasøen. Ometepe betyder ”de to bjerge” på det oprindelige indianersprog. Øen består af to vulkaner, der står som kegler op fra øen: La Concepcion som er 1.613 meter høj og Madera som er 1.394 meter høj. Madera er en sovende vulkan og har ikke vist aktivitet i 1.000 år. Den er dækket af frodig regnskov, har vandfald og floder, mens La Concepcion stadig er aktiv, er tør og gruset og først langt nede af bjergsiden begynder frodigheden at tage fat. De tidlige indianere betragtede Ometepe som deres forjættede land –Maderas var det hellige sted af solen, mens Concepcion var månens bror.

Ometepe er ud over dens særprægede form og vulkaner berømt for sin rige præcolumbiansk fortid og i området omkring dit hotel findes flere helleristninger fra denne tid.

Efter du har tjekket ind på dit hotel, er resten af dagen til fri disposition.

Overnatning Xalli Ometepe Beach Hotel

Dag 11: Isla Ometepe
Dag 11: Isla Ometepe

Du skal i dag på en guidet tur rundt på øen, hvor du hører om øens spændende historie og du besøger den grønne lagune Charco Verde kendt for at have et rigt plante- og dyreliv samt Ojo de Agua, som er to swimmingpools, der er halv naturlige og halv kunstige. Kilden til vandet er naturlig, mens selve poolen er lavet med cement og sten og har sandbund. Her vil der være mulighed for en dukkert inden du tager tilbage til hotellet.

Overnatning Xalli Ometepe Beach Hotel

Dag 12: Nicaragua - Playa Samara
Dag 12: Nicaragua - Playa Samara

Denne morgen tager du afsked med Nicaragua og sætter kurs tilbage mod Costa Rica. Du bliver hentet på dit hotel, sejlet til fastlandet og kørt til den afslappede costaricanske kystby Samara på Nicoya-halvøens vestlige bred, hvor du har to overnatninger. Her findes restauranter, butikker og et lille udvalg af barer. Samara er særdeles kendt for sin lange brede sandstrand Playa Samara, som er en af Costa Ricas mest sikre strande. Den ligger omgivet af palmer og tropisk planteliv samt 5 km kyststrækning med levende koraller og farvestrålende fisk, hvilket gør det til et fantastisk sted at snorkle og dykke.

Overnatning Hotel Giada

Opgraderingsmulighed:

Dag 13: Playa Samara
Dag 13: Playa Samara

Dagen er til fri disposition hvor du kan nyde selve byen, slappe af ved hotellets pool eller dase på den brede sandstrand.

Overnatning Hotel Giada

Opgraderingsmulighed:

Dag 14: Playa Samara – San José
Dag 14: Playa Samara – San José

Du bliver hentet på hotellet og kørt til San José – en køretur på ca. 4 timer. Efter du har tjekket ind på dit hotel, er resten af dagen til fri disposition. Den centrale del af San José er ikke så stor, så det er nemt at finde rundt. Du kan evt. tage en tur ind på gågaden, som løber gennem byens centrum. Her findes restauranter, butikker og hyggelige fortovscafeer, hvor du kan nyde en kop ægte costaricansk kaffe, mens du betragter livet omkring de charmerende pladser.

Overnatning Hotel Sleep Inn

Dag 15: Hjemrejse
Dag 15: Hjemrejse

Det er blevet tid til at sige farvel til Costa Rica. Du bliver hentet på dit hotel og kørt til lufthavnen, hvorfra du rejser mod Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 16: Hjemkomst
Dag 16: Hjemkomst

Du ankommer til Danmark efter en oplevelsesrig ferie.

INDHENT TILBUD
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
89 93 43 84
info@lamatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

INDHENT TILBUD

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.