Tlf. 89 93 43 84 | Snak med en Latinamerika-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomePraktisk infoCosta Rica

Praktisk information om Costa Rica

1. Klima

Costa Rica har kyster mod Stillehavet og Det Caribiske Hav. Landet ligger i den subtropiske og tropiske klimazone med jævne temperaturer året rundt på 20-30 grader, dog med mindre variationer afhængig af årstiden og højderne. Den caribiske kyst er generelt varmere og mere fugtig.
Regnmængden varierer meget i de forskellige dele af Costa Rica. Ud mod Stillehavet er der regntid mellem maj og oktober, hvor regnen typisk falder om eftermiddagen i korte, kraftige byger. Mod det Caribiske Hav er der ikke faste regnperioder. December og juli er dog de måneder, hvor det regner mest.

Vejrstatistik for San José:

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dagstemp. 24 24 26 27 27 27 26 26 27 26 25 24
Nattemp. 14 14 15 16 16 16 16 16 16 15 15 15
Nedbør mm 15 5 20 46 229 241 211 240 305 300 145 41
Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 24 14 15
FEB 24 14 5
MAR 26 15 20
APR 27 16 46
MAJ 27 16 229
JUN 27 16 241
JUL 26 16 211
AUG 26 16 240
SEP 27 16 305
OKT 26 15 300
NOV 25 15 145
DEC 24 15 41
2. Rejseform

Udflugter og transfers foregår i mindre internationale grupper. Udflugter er med engelsktalende guider.

3. Hvornår rejser man til Costa Rica?

Det er bedst at rejse til Costa Rica i vores vintersæson, det vil sige i perioden fra november til april, hvor der generelt vil være pænt vejr. Der vil dog altid være regnbyger, især hvis man rejser i bjergene eller har ophold i regnskoven. De dårligste måneder vejrmæssigt er august og september.

4. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Lamatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.

Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

5. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

6. Sprog

I Costa Rica tales der spansk, men de er meget hjælpsomme og elsker at få en chance for at bruge de engelske gloser, de nu måtte kende. På landet kan engelsk være en mangelvare, og derfor benytter vi tosprogede (engelsk/spansk) guider.  Man kan afslutte mange sætninger med ”por favor”, der betyder ”vær så venlig”. ”Gracias” – ”tak” – baner også vejen for mange venlige smil. Da der kommer en del amerikanske turister til det mellemamerikanske land, kan mange på turiststederne tale engelsk.

7. Vaccinationer

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær især opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet syd- eller mellemamerikansk land, hvor der er gul feber.

Nogle lande har krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. Så husk at medbringe dit vaccinationsbevis i disse tilfælde.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Lamatours.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

8. Pas/Visum

Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomst.

Som dansk statsborger kræves der ikke visum til Costa Rica for ophold under 90 dage.

Skal du rejse via USA gælder følgende for danske statsborgere:

For at rejse via USA skal du ansøge om en ESTA indrejsetilladelse (Electronic System for Travel Authorization). Uden ESTA får du ikke lov til at rejse via USA. Ansøg om indrejsetilladelsen i god tid senest 72 timer inden afrejse til USA. ESTA koster 14 USD pr. person og alle rejsende uanset alder skal ansøge om det. Du kan ansøge via følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. Indrejsetilladelsen er elektronisk forbundet med dit pas og er gyldig i 2 år eller til dit pas udløber (hvad end der er tidligst). Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din ESTA indrejsetilladelse, hvis systemet eksempelvis er nede ved ankomst, men dette er ikke et krav.

Får du nyt pas, skal du ansøge om en ny ESTA indrejsetilladelse.

Har du rejst i Iran, Irak, Sudan eller Syrien den 1. marts 2011 eller senere skal du søge visum på Den Amerikanske Ambassade. Du kan ikke søge ESTA. Det samme gælder hvis du dobbelt statsborgerskab i Iran, Irak, Sudan eller Syrien.

Skal du rejse via Canada gælder følgende for danske statsborgere:

For at rejse via Canada skal du ansøge om en eTA indrejsetilladelse (Electronic Travel Authorization). Uden eTA får du ikke lov at rejse via Canada. Ansøg om indrejsetilladelsen i god tid. eTA koster 7 CAD pr. person og alle rejsende uanset alder skal ansøge om det. Du kan ansøge via følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. Indrejsetilladelsen er elektronisk forbundet med dit pas og er gyldig i 5 år eller til dit pas udløber (hvad end der er tidligst). Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din eTA-indrejsetilladelse, hvis systemet eksempelvis er nede ved ankomst, men dette er ikke et krav.

Får du nyt pas, skal du ansøge om en ny eTA indrejsetilladelse.

Reglerne om visum kan tjekkes på udenrigsministeriets hjemmeside.

9. Valuta

Den costaricanske møntfod hedder colón (CRC). På www.bankinfo.dk/valutaomregner.asp kan du altid se den nøjagtige kurs. Det anbefales, at du medbringer amerikanske dollars i kontanter, som du ved ankomsten kan veksle på et officielt vekselkontor. Hæveautomater, de såkaldte ATM, findes næsten overalt. De gængse kreditkort (Visacard og Mastercard) kan bruges på hoteller, mange restauranter og butikker. Igen gælder det dog, at jo længere man kommer ud på landet, desto sværere kan det være at bruge kreditkort. Der kan lægges gebyr ved betaling med kreditkort på hoteller, restauranter og forretninger.

10. Prisniveau

Generelt er det billigere i Costa Rica end i Danmark. Det er billigere at spise ude, dog findes der mad og drikke på alle prisniveauer. Kommer man udenfor storbyerne, vil det også være billigere.

11. Drikkepenge

Der lægges automatisk 10% ”service charge” oven i prisen på restauranter. Hvis man vil give yderligere drikkepenge, lægger man normalt 3-5 % oveni. Hvis man har en guide en hel dag, er det et beløb på 400-500 colón. Hvis det ”bare” er transferguider er det et beløb mellem 100-200 colón.

12. Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Costa Rica varierer om det er sommer- eller vintertid i Danmark.
Ved sommertid: – 8 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 4 i Costa Rica.
Ved vintertid: – 7 timer.

13. Elektricitet

Costa Rica har 110 volt. Stikkene er amerikansk model med ”flade” ben. Der skal derfor medbringes adapter.

14. Telefon og internet

Den internationale landekode for Costa Rica er + 506. Det kan være dyrt at ringe hjem fra Costa Rica, så tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald. Der findes internetcaféer i de fleste større byer.

15. Sikkerhed

Overalt i verden, hvor der er fattigdom, gælder det om at være diskret. Det er uklogt at efterlade værdier eller fremvise dem åbenlyst. Vi arbejder kun med uddannede, erfarne og certificerede rejseledere, der altid er villige til at råde dig omkring sikkerhed, og som ved nøjagtig, hvor man kan færdes sikkert. Følg altid rejselederens vejledning, og der vil ikke være nogen fare. I Costa Rica vil der dog kun være San José, hvor man skal være påpasselig. Hvis man går ud efter mørkets frembrud, skal man benytte taxa til og fra hotellet.

16. Mad og drikke

Costa Rica har ikke verdens mest spændende køkken. Ris og bønner er faste bestanddele i enhver costaricansk ret. Internationale retter kan dog fås på de fleste restauranter. Gallo pinto er en nationalret bestående af stegte ris og sorte bønner. Ellers serveres der ofte kylling til risene (arroz con pollo). Nationaldrikken i Costa Rica er ikke i som andre lande en speciel alkohol, men derimod deres fantastiske kaffe, hvor grano d’oro kan anbefales.

17. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

 

18. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

19. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

20. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Flyselskabet vil tildele dig en plads ombord på flyet ved check-in. Hvis du har specifikke ønsker, så kan du på flyselskabets hjemmeside foretage en sædereservation. De fleste flyselskaber har et punkt i deres menu, der hedder ”manage my booking”. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber kræver betaling for en sædereservation, så du skal have dit kreditkort klar, når du går i gang. Det varierer, hvornår flyselskaberne åbner for sædereservation, men som hovedregel kan du booke sæder fra bookingtidspunkt til 48 timer før afgang.

Mange flyselskaber tilbyder desuden også opgradering med ekstra benplads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside, imod betaling.

Vi gør desuden opmærksom på, at flyselskabet har fuld rådighed over alle sæder på flyet og at de derfor altid har ret til at foretage ændringer på reservationen.
Laver du ikke en sædereservation inden afrejse, så vil flyselskabet tildele dig en plads ved check-in.

21. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Costa Rica, derfor kan det variere, hvor meget og hvor mange kg du må medbringe i både indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en trøje eller vindjakke med i håndbagagen.

22. Transport i Costa Rica

På vores rundrejser i Costa Rica benytter vi os af privat transport, minibusser og billeje til vores kør-selv ture.

Transfers fra/til lufthavnen i San Jose:

Transferen fra og til lufthavnen i San Jose foregår med privat transport, som deles med andre Lamatours gæster. En engelsktalende chauffør vil tage imod dig ved ankomst og køre dig retur til lufthavnen igen ved afrejse.

Minibusser (shuttleservice fra hotel til hotel):

I Costa Rica er der et stort netværk af minibusser (med plads til ca. 15 personer) som kører mellem de populære turistdestinationer i landet. Det er en effektiv og billig måde at komme rundt på. Du bliver hentet på dit hotel og kørt helt til døren ved dit næste hotel. Du kan blot læne dig tilbage i sædet og nyde den smukke natur på din rundrejse i Costa Rica.

På din rundrejse kan der være stræk, hvor minibusserne ikke kører, og her vil der være privat transport, som evt. deles af andre Lamatours gæster.

OBS: I højsæsonen fra dec-mar + henover påsken eller ved andre større begivenheder kan minibusserne godt være erstattet med større busser, så der er plads til alle.

Kør selv rundt i Costa Rica:

Flere af vores ture tilbyder vi også som kør selv ture. Costa Rica er et forholdsvis nemt kør-selv land, og det giver en fantastisk frihed at have sin egen bil og selv bestemme, præcist hvor og hvornår der skal laves et stop.

Ved afhentning af din udlejningsbil skal du fremvise dit pas og internationale kørekort. Det internationale kørekort kan du nemt og hurtigt få lavet hos borgerservice hjemmefra.

Billejen er inkl. fri kilometer, lovpligtige forsikringer og GPS. Du får også udleveret et kort over Costa Rica.

Der skal lægges et sikkerhedsdepositum på ca. 100 USD ved billejens start. Dette beløb skal betales med kreditkort og bliver tilbageført på dit kreditkort, ca. 7 dage efter bilen er blevet afleveret igen.
Husk at medbringe dit kreditkort til dette sikkerhedsdepositum.

De fleste veje i Costa Rica er i god stand, men vær ekstra opmærksom, når du kører ad de kringlede bjergveje. Omkring nationalparkerne hvor dyrelivet er ekstra rigt, skal du også være særlig opmærksom.
Vi anbefaler aldrig at køre efter mørkets frembrud.

Minimumsalderen for at leje bil er 21 år.

23. Pakkeliste
 • Pas – For at besøge Costa Rica skal du have et pas, som er gældende 6 måneder efter din ankomst til landet
 • Billetter
 • Forsikringspapir
 • Sygesygeringsbevis
 • Evt. kopi af dine rejsedokumenter (pas, flybilletter, rejseforsikring, sygesikringsbevis)
 • Kreditkort og penge
 • Shorts
 • Hurtigtørrende lycra shorts – Anbefales til river rafting
 • Lange bukser – Anbefales i regnskoven og områder, hvor myggebårene sygdomme er til stede
 • Jeans – Hvis du planlægger en tur på hesteryg, er disse de mest behagelige
 • Kortærmet t-shirts, skjorter og bluser
 • Langærmede skjorter og bluser
 • Sweater, sweatshirt og/eller vindjakke
 • Komfortabelt fodtøj til vandreture
 • Sandaler eller andet bekvemt fodtøj
 • Vandtætte støvler/gummistøvler – De fleste lodges er placeret i nærheden af skove, hvor mudder kan være et problem. Der vil være et udbud af støvler/gummistøvler til låns eller leje.
 • Badetøj
 • Solhat
 • Solbriller

Day pack:

 • En lille blød pose (en der ikke tager for meget plads i kufferten) – Nyttig til at pakke de souvenirs du køber
 • Plastikposer – Anbefales til at beskytte dit udstyr, hvis du skal på bådtur. Disse er også praktiske, når du skal transportere vådt og/eller beskidt tøj
 • Kikkert
 • Kamera, oplader og batterier (batterier kan aflades i varmen, så ekstra batterier anbefales)
 • Snacks til day pack
 • Lommelygte + batterier – Anbefales til aftener på lodgen

Toiletsager og andet:

 • Toiletsager
 • Piller mod smerter/diarré
 • Medicin (Medbring en liste over navnet samt dosis, hvis du skulle være uheldigt at miste det)
 • Briller/kontaktlinser + pudseklude/rensevæske
 • Plaster – hvis uheldet skulle være ude
 • Beskyttelse mod insekter (Insekter er normalt ikke et problem, men det anbefales at medbringe det for en sikkerheds skyld)
 • Solcreme (min. faktor 15)
 • Læbepomade (bedst med solfaktor)
 • Ørepropper (Der kan være støj om natten fra høns, hunde, nærliggende diskoteker eller andet)
24. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Hvorfor vælge os?
 • Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
89 93 43 84
info@lamatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Populære rejser
Cubas højdepunkter
Cubas højdepunkter
Oplev det bedste af Cuba, bl.a. Havanna, Viñales, Cienfuegos, Trinidad og Santa Clara.
 
Perus højdepunkter
Perus højdepunkter
Oplev Cusco med Inka ruiner og det berømte Machu Picchu.
 
Argentina og Brasilien
Argentina og Brasilien
Oplev bl.a. Buenos Aires, Iguazu vandfaldene og Rio de Janeiro.
 
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af sydamerikanske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.