Tlf. 89 93 43 84 | Snak med en Latinamerika-specialist | Man - Fre 9 - 16
ForsidePraktisk infoCosta Rica

Praktisk information om Costa Rica

1. Klima

Costa Rica har kyster mod Stillehavet og Det Caribiske Hav. Landet ligger i den subtropiske og tropiske klimazone med jævne temperaturer året rundt på 20-30 grader, dog med mindre variationer afhængig af årstiden og højderne. Den caribiske kyst er generelt varmere og mere fugtig.
Regnmængden varierer meget i de forskellige dele af Costa Rica. Ud mod Stillehavet er der regntid mellem maj og oktober, hvor regnen typisk falder om eftermiddagen i korte, kraftige byger. Mod det Caribiske Hav er der ikke faste regnperioder. December og juli er dog de måneder, hvor det regner mest.

Vejrstatistik for San José:

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dagstemp. 24 24 26 27 27 27 26 26 27 26 25 24
Nattemp. 14 14 15 16 16 16 16 16 16 15 15 15
Nedbør mm 15 5 20 46 229 241 211 240 305 300 145 41
Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 24 14 15
FEB 24 14 5
MAR 26 15 20
APR 27 16 46
MAJ 27 16 229
JUN 27 16 241
JUL 26 16 211
AUG 26 16 240
SEP 27 16 305
OKT 26 15 300
NOV 25 15 145
DEC 24 15 41
2. Følgende er ikke inkluderet i vores pakkerejsers priser
 • International afrejseskat på 29 USD. Kan kun betales lokalt.
 • Måltider udover de nævnte
 • Afbestillings- og rejseforsikringer
 • Evt. drikkepenge
3. Rejseform

Udflugter og transfers foregår i mindre internationale grupper. Udflugter er med engelsktalende guider.

4. Hvornår rejser man til Costa Rica?

Det er bedst at rejse til Costa Rica i vores vintersæson, det vil sige i perioden fra november til april, hvor der generelt vil være pænt vejr. Der vil dog altid være regnbyger, især hvis man rejser i bjergene eller har ophold i regnskoven. De dårligste måneder vejrmæssigt er august og september.

5. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Lamatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.

Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

6. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

7. Sprog

I Costa Rica tales der spansk, men de er meget hjælpsomme og elsker at få en chance for at bruge de engelske gloser, de nu måtte kende. På landet kan engelsk være en mangelvare, og derfor benytter vi tosprogede (engelsk/spansk) guider.  Man kan afslutte mange sætninger med ”por favor”, der betyder ”vær så venlig”. ”Gracias” – ”tak” – baner også vejen for mange venlige smil. Da der kommer en del amerikanske turister til det mellemamerikanske land, kan mange på turiststederne tale engelsk.

8. Vaccinationer

Vi råder til at kontakte en speciallæge, eller din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Lamatours.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

9. Pas/Visum

Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomst.

Som dansk statsborger kræves der ikke visum til Costa Rica for ophold under 90 dage.

Skal du rejse via USA gælder følgende for danske statsborgere:

For at rejse via USA skal du ansøge om en ESTA indrejsetilladelse (Electronic System for Travel Authorization). Uden ESTA får du ikke lov til at rejse via USA. Ansøg om indrejsetilladelsen i god tid senest 72 timer inden afrejse til USA. ESTA koster 14 USD pr. person og alle rejsende uanset alder skal ansøge om det. Du kan ansøge via følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. Indrejsetilladelsen er elektronisk forbundet med dit pas og er gyldig i 2 år eller til dit pas udløber (hvad end der er tidligst). Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din ESTA indrejsetilladelse, hvis systemet eksempelvis er nede ved ankomst, men dette er ikke et krav.

Får du nyt pas, skal du ansøge om en ny ESTA indrejsetilladelse.

Har du rejst i Iran, Irak, Sudan eller Syrien den 1. marts 2011 eller senere skal du søge visum på Den Amerikanske Ambassade. Du kan ikke søge ESTA. Det samme gælder hvis du dobbelt statsborgerskab i Iran, Irak, Sudan eller Syrien.

Skal du rejse via Canada gælder følgende for danske statsborgere:

For at rejse via Canada skal du ansøge om en eTA indrejsetilladelse (Electronic Travel Authorization). Uden eTA får du ikke lov at rejse via Canada. Ansøg om indrejsetilladelsen i god tid. eTA koster 7 CAD pr. person og alle rejsende uanset alder skal ansøge om det. Du kan ansøge via følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. Indrejsetilladelsen er elektronisk forbundet med dit pas og er gyldig i 5 år eller til dit pas udløber (hvad end der er tidligst). Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din eTA-indrejsetilladelse, hvis systemet eksempelvis er nede ved ankomst, men dette er ikke et krav.

Får du nyt pas, skal du ansøge om en ny eTA indrejsetilladelse.

10. Valuta

Den costaricanske møntfod hedder Colon. På www.bankinfo.dk/valutaomregner.asp kan du altid se den nøjagtige kurs. Det anbefales, at du medbringer amerikanske dollars i kontanter, som du ved ankomsten kan veksle på et officielt vekselkontor. Medbring kreditkort med PIN-koden godt gemt i hukommelsen og kun dér! Hæveautomater, de såkaldte ATM, findes næsten overalt. De gængse kreditkort (Visacard og Mastercard) kan bruges på hoteller, mange restauranter og butikker. Igen gælder det dog, at jo længere man kommer ud på landet, desto sværere kan det være at bruge kreditkort. Der kan lægges gebyr ved betaling med kreditkort på hoteller, restauranter og forretninger.

11. Prisniveau

Generelt er det billigere i Costa Rica end i Danmark. Det er billigere at spise ude, dog findes der mad og drikke på alle prisniveauer. Kommer man udenfor storbyerne, vil det også være billigere.

12. Drikkepenge

Der lægges automatisk 10% ”service charge” oven i prisen på restauranter. Hvis man vil give yderligere drikkepenge, lægger man normalt 3-5 % oveni. Hvis man har en guide en hel dag, er det et beløb på 400-500 Colon. Hvis det ”bare” er transferguider er det et beløb mellem 100-200 Colon.

13. Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Costa Rica varierer om det er sommer- eller vintertid i Danmark.
Ved sommertid: – 8 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 4 i Costa Rica.
Ved vintertid: – 7 timer.

14. Elektricitet

Costa Rica har 110 volt. Stikkene er amerikansk model med ”flade” ben. Der skal derfor medbringes adapter.

15. Telefon og internet

Den internationale landekode for Costa Rica er + 506. Det kan være dyrt at ringe hjem fra Costa Rica, så tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald. Der findes internetcaféer i de fleste større byer.

16. Sikkerhed

Overalt i verden, hvor der er fattigdom, gælder det om at være diskret. Det er uklogt at efterlade værdier eller fremvise dem åbenlyst. Vi arbejder kun med uddannede, erfarne og certificerede rejseledere, der altid er villige til at råde dig omkring sikkerhed, og som ved nøjagtig, hvor man kan færdes sikkert. Følg altid rejselederens vejledning, og der vil ikke være nogen fare. I Costa Rica vil der dog kun være San José, hvor man skal være påpasselig. Hvis man går ud efter mørkets frembrud, skal man benytte taxa til og fra hotellet.

17. Mad og drikke

Costa Rica har ikke verdens mest spændende køkken. Ris og bønner er faste bestanddele i enhver costaricansk ret. Internationale retter kan dog fås på de fleste restauranter. Gallo pinto er en nationalret bestående af stegte ris og sorte bønner. Ellers serveres der ofte kylling til risene (arroz con pollo). Nationaldrikken i Costa Rica er ikke i som andre lande en speciel alkohol, men derimod deres fantastiske kaffe, hvor grano d’oro kan anbefales.

18. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas.  Hvis du har kommentarer til rejseplanen eller noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

19. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

20. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Vi anbefaler, at du foretager sædereservation på flyet. Mange flyselskaber tilbyder også opgradering af reserverede billetter til pladser med ekstra plads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside. De fleste selskaber har et punkt på menuen, der hedder ”manage my booking”.  Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for sædereservation, så du skal have dit kreditkort/betalingskort klar, når du går i gang.

Desværre er der ikke ens regler for, hvornår der åbnes for sædereservation. Vi anbefaler, at du så tidligt som muligt prøver at foretage en sædereservation, og du vil så der få at vide, hvornår du kan foretage sædereservation, hvis det ikke kan ske med det samme. Det er meget almindeligt, at der først åbnes for sædereservation mellem 72 og 24 timer før afrejse.

21. Kuffert og håndbagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Costa Rica, derfor kan det variere, hvor meget og hvor mange kg du må medbringe i både indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil.

Du og din rejseledsager bør pakke kufferterne således, at I begge kan undvære den ene kuffert, hvis man skulle være uheldig at miste den ene. Det oplever I sikkert ikke, men problemet kan opstå. Sker det, kan der gå et par dage, før kufferten bliver leveret til det hotel, I bor på.

Sørg for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen: pas, visum, flybillet, forsikringer, kreditkort, penge, recepter, evt. info om din særlige sundhedstilstand plus den livsvigtige medicin, medicin mod allergi eller mod et pludseligt maveonde (evt. Imodium) og smertestillende (Panodil og/eller Ipren). Derudover også kamera, den dyre kikkert osv.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en trøje eller vindjakke med i håndbagagen.

22. Transfers til og fra lufthavne

Ved ankomst til de forskellige lufthavne i Costa Rica bliver du hentet af vores lokale repræsentant, som vil stå med et skilt med jeres navne på i ankomsthallen. Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen. I vil få oplyst afhentningstidspunkt ved ankomst til Costa Rica.

23. Pakkeliste
 • Pas – For at besøge Costa Rica skal du have et pas, som er gældende 6 måneder efter din ankomst til landet
 • Billetter
 • Forsikringspapir
 • Sygesygeringsbevis
 • Evt. kopi af dine rejsedokumenter (pas, flybilletter, rejseforsikring, sygesikringsbevis)
 • Kreditkort og penge
 • Shorts
 • Hurtigtørrende lycra shorts – Anbefales til river rafting
 • Lange bukser – Anbefales i regnskoven og områder, hvor myggebårene sygdomme er til stede
 • Jeans – Hvis du planlægger en tur på hesteryg, er disse de mest behagelige
 • Kortærmet t-shirts, skjorter og bluser
 • Langærmede skjorter og bluser
 • Sweater, sweatshirt og/eller vindjakke
 • Komfortabelt fodtøj til vandreture
 • Sandaler eller andet bekvemt fodtøj
 • Vandtætte støvler/gummistøvler – De fleste lodges er placeret i nærheden af skove, hvor mudder kan være et problem. Der vil være et udbud af støvler/gummistøvler til låns eller leje.
 • Badetøj
 • Solhat
 • Solbriller

Day pack:

 • En lille blød pose (en der ikke tager for meget plads i kufferten) – Nyttig til at pakke de souvenirs du køber
 • Plastikposer – Anbefales til at beskytte dit udstyr, hvis du skal på bådtur. Disse er også praktiske, når du skal transportere vådt og/eller beskidt tøj
 • Kikkert
 • Kamera, oplader og batterier (batterier kan aflades i varmen, så ekstra batterier anbefales)
 • Snacks til day pack
 • Lommelygte + batterier – Anbefales til aftener på lodgen

Toiletsager og andet:

 • Toiletsager
 • Piller mod smerter/diarré
 • Medicin (Medbring en liste over navnet samt dosis, hvis du skulle være uheldigt at miste det)
 • Briller/kontaktlinser + pudseklude/rensevæske
 • Plaster – hvis uheldet skulle være ude
 • Beskyttelse mod insekter (Insekter er normalt ikke et problem, men det anbefales at medbringe det for en sikkerheds skyld)
 • Solcreme (min. faktor 15)
 • Læbepomade (bedst med solfaktor)
 • Ørepropper (Der kan være støj om natten fra høns, hunde, nærliggende diskoteker eller andet)
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
89 93 43 84
info@lamatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Populære rejser: 3
Argentina og Brasilien
Argentina og Brasilien
Oplev bl.a. Buenos Aires, Iguazu vandfaldene og Rio de Janeiro.
 
Perus højdepunkter
Perus højdepunkter
Oplev Cusco med Inka ruiner og det berømte Machu Picchu.
 
Cubas højdepunkter
Cubas højdepunkter
Oplev det bedste af Cuba, bl.a. Havanna, Viñales, Cienfuegos, Trinidad og Santa Clara.
 

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!