• Tilfredse gæster siden 2006
  • Dedikerede rejseeksperter
  • Gennemtestede kvalitetsrejser
  • Omhyggeligt udvalgte guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistance på rejsen
  • Medlem af Rejsegarantifonden

Praktisk information om Bolivia

Praktisk information om Bolivia

Praktisk information om Bolivia

1. Klima

Bolivia ligger i hjertet af Sydamerika uden forbindelse til havet. Landet har et meget varieret klima, hvilket skyldes Andesbjergene og de meget store højdeforskelle. Mod vest og syd/vest ligger altiplanoet, højlandet med højder af 3500-4000 meter over havet, omkranset af to bjergkæder. Her ligger blandt andet Titicaca-søen, La Paz og Salar de Uyuni. Temperaturen i højlandet er kølig om dagen, og det kan blive meget koldt om natten. Mod nord og øst ligger lavlandet med regnskov, sumpe og flad savanne. Her er klimaet præget af varme og høj luftfugtighed. Året kan opdeles i en tørtid (vinter) og en regntid (sommer).  Regntiden ligger fra november til marts med heftig regn i især januar og februar. Den tørre tid ligger fra april til oktober.

Vejrstatistik for La Paz:

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dagstemp. 13 13 14 14 13 13 13 14 14 16 16 14
Nattemp. 3 3 2 2 0 -2 -3 -2 0 2 3 3
Nedbør mm 116 110 66 26 14 3 6 12 29 42 44 96
Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 13 3 116
FEB 13 3 110
MAR 14 2 66
APR 14 2 26
MAJ 13 0 14
JUN 13 -2 3
JUL 13 -3 6
AUG 14 -2 12
SEP 14 0 29
OKT 16 2 42
NOV 16 3 44
DEC 14 3 96

Vejrstatistik for Santa Cruz:

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dagstemp. 31 30 30 29 26 24 25 28 30 31 31 31
Nattemp. 23 22 22 21 18 17 17 18 19 21 22 22
Nedbør mm 161 136 94 68 63 53 34 40 52 88 116 141
Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 31 23 161
FEB 30 22 136
MAR 30 22 94
APR 29 21 68
MAJ 26 18 63
JUN 24 17 53
JUL 25 17 34
AUG 28 18 40
SEP 30 19 52
OKT 31 21 88
NOV 31 22 116
DEC 31 22 141
2. Hvornår rejser man til Bolivia?

Det er bedst at rejse til Bolivia i perioden fra april til oktober, hvor dagene overvejende er karakteriseret ved høj sol og skyfri himmel. Vær opmærksom på at der i højlandet er stor forskel på temperaturen i solen og i skyggen, og at nattemperaturer under frysepunktet ikke er usædvanligt. Regnsæsonen ligger både i højlandet og i lavlandet fra november til marts, og her kan store regnmængder gøre visse områder ufremkommelige.

3. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Lamatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.

Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

4. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.

Klik her for at gå til vores side om forsikring.

5. Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Bolivia varierer om det er sommer eller vintertid i Danmark.
Ved sommertid: – 6 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 6 i Bolivia.
Ved vintertid: – 5 timer.

6. Sprog

I Bolivia tales der spansk, men de er meget hjælpsomme og elsker at få en chance for at bruge de engelske gloser, de nu måtte kende. På landet kan engelsk være en mangelvare, og derfor benytter vi tosprogede (engelsk/spansk) guider.  Man kan afslutte mange sætninger med ”por favor”, der betyder ”vær så venlig”. ”Gracias” – ”tak” – baner også vejen for mange venlige smil.

7. Vaccinationer

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær især opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet syd- eller mellemamerikansk land, hvor der er gul feber.

Nogle lande har krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. Så husk at medbringe dit vaccinationsbevis i disse tilfælde.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Lamatours.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

8. Pas/Visum

Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomst.

Som dansk statsborger kræves der ikke visum til Bolivia for ophold under 90 dage.

Skal du rejse via USA gælder følgende for danske statsborgere:

For at rejse via USA skal du ansøge om en ESTA indrejsetilladelse (Electronic System for Travel Authorization). Uden ESTA får du ikke lov til at rejse via USA. Ansøg om indrejsetilladelsen i god tid senest 72 timer inden afrejse til USA. ESTA koster 14 USD pr. person og alle rejsende uanset alder skal ansøge om det. Du kan ansøge via følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. Indrejsetilladelsen er elektronisk forbundet med dit pas og er gyldig i 2 år eller til dit pas udløber (hvad end der er tidligst). Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din ESTA indrejsetilladelse, hvis systemet eksempelvis er nede ved ankomst, men dette er ikke et krav.

Får du nyt pas, skal du ansøge om en ny ESTA indrejsetilladelse.

Har du rejst i Iran, Irak, Sudan eller Syrien den 1. marts 2011 eller senere skal du søge visum på Den Amerikanske Ambassade. Du kan ikke søge ESTA. Det samme gælder hvis du dobbelt statsborgerskab i Iran, Irak, Sudan eller Syrien.

Skal du rejse via Canada gælder følgende for danske statsborgere:

For at rejse via Canada skal du ansøge om en eTA indrejsetilladelse (Electronic Travel Authorization). Uden eTA får du ikke lov at rejse via Canada. Ansøg om indrejsetilladelsen i god tid. eTA koster 7 CAD pr. person og alle rejsende uanset alder skal ansøge om det. Du kan ansøge via følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. Indrejsetilladelsen er elektronisk forbundet med dit pas og er gyldig i 5 år eller til dit pas udløber (hvad end der er tidligst). Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din eTA-indrejsetilladelse, hvis systemet eksempelvis er nede ved ankomst, men dette er ikke et krav.

Får du nyt pas, skal du ansøge om en ny eTA indrejsetilladelse.

Reglerne om visum kan tjekkes på udenrigsministeriets hjemmeside.

9. Valuta

Den bolivianske valuta hedder Boliviano. På www.bankinfo.dk/valutaomregner.asp kan du altid se den nøjagtige kurs. Det anbefales, at du medbringer amerikanske dollars i kontanter, som du ved ankomsten kan veksle på et officielt vekselkontor. Medbring kreditkort med PIN-koden godt gemt i hukommelsen og kun dér! Hæveautomater, de såkaldte ATM, findes næsten overalt. De gængse kreditkort kan bruges på hoteller, mange restauranter og butikker. Igen gælder det dog, at jo længere man kommer ud på landet, desto sværere kan det være at bruge kreditkort.

10. Prisniveau

Generelt er det billigere i Bolivia end i Danmark. Det er billigere at spise ude, dog findes der mad og drikke på alle prisniveauer. Kommer man udenfor storbyerne, vil det også være billigere. Et godt måltid kan fås til ca. 40 DKK.

11. Drikkepenge

Drikkepenge på restauranter bør ikke udgøre mere end 10 %. Du behøver ikke at give taxachauffører drikkepenge. Men det er kutyme, at hver gæst giver guiden 4 USD og buschaufføren 2 USD pr. dag. Det skal dog nævnes, at det altid er frivilligt at give drikkepenge og ikke obligatorisk, men i de latinamerikanske lande er det dog kutyme og almindelig praksis.

Vores drikkepenge guideline er i USD, men drikkepengene afregnes i den lokale valuta på destinationen.

12. Elektricitet

Bolivia har 220 volt, La Paz dog 110/120 volt.

13. Telefon og internet

Den internationale landekode for Bolivia er +591. Det kan være dyrt at ringe hjem fra Bolivia, tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald.
Der findes internetcaféer i de fleste større byer.

14. Sikkerhed

Overalt i verden, hvor der er fattigdom, gælder det om at være diskret. Det er uklogt at efterlade værdier eller fremvise dem åbenlyst. Vi arbejder kun med uddannede, erfarne og certificerede guider, der altid er villige til at råde dig omkring sikkerhed, og som ved nøjagtig, hvor man kan færdes sikkert. Følg altid guidens vejledning, og der vil ikke være nogen fare.

15. Mad og drikke

Bolivia byder på et stort udvalg af forskellige køkkener, som varierer fra egn til egn. Ved Titicaca-søen er fiskeretter populære, især ørreden som opdrættes i søen kan varmt anbefales. Ellers er kødretter den dominerende spise med oksekød, kylling eller fisk. Tilbehøret er oftest kartofler og salat. Det var fra Bolivia, at kartoflen i sin tid kom til Europa, og den dyrkes i et utal af variationer i landet, mange flere end vi nogensinde har kendt til herhjemme. Et hovedmåltid består som regel af en suppe, en hovedret som den nævnte og til slut the eller kaffe. Der produceres både vin og øl i Bolivia af udmærket kvalitet, ligesom der findes et stort udvalg af lokale læskedrikke. Derudover er de store internationale cola-mærker også de fleste steder let tilgængelige. Under en rejse i højlandet vil man uden tvivl stifte bekendtskab med drikken mate de coca, som er en the lavet på coca-blade, og som siges at have modvirkende effekt mod højdesyge.

16. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

 

17. Højdesyge

Det er svært at forudse, hvem der bliver ramt af højdesyge. Det er ikke et spørgsmål, om man er i god fysisk form eller ej. Det kan ramme alle. Det er dog muligt at tage nogle forholdsregler for højdesyge, men der er desværre ingen garanti for, at det ikke rammer alligevel. Det er muligt at forebygge højdesyge med medicin (spørg på apoteket eller egen læge), og ellers anbefaler vi at drikke rigeligt med væske (vand), undgå alkohol og spis let. Desuden er det vigtigt at man tager den med ro de første dage. Bevæger man sig gradvist op i højderne, så kroppen har chance for at vænne sig langsomt til den tynde luft, mindskes risikoen for højdesyge.

Symptomerne på højdesyge er stakåndethed, svimmelhed, hovedpine og opkast. Symptomerne vil som regel aftage efter 1-2 dage, når kroppen har vænnet sig til højden og den tynde luft. Mange hoteller kan assistere med ilt, hvis man skulle få brug for dette.

18. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

19. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

20. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Flyselskabet vil tildele dig en plads ombord på flyet ved check-in. Hvis du har specifikke ønsker, så kan du på flyselskabets hjemmeside foretage en sædereservation. De fleste flyselskaber har et punkt i deres menu, der hedder ”manage my booking”. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber kræver betaling for en sædereservation, så du skal have dit kreditkort klar, når du går i gang. Det varierer, hvornår flyselskaberne åbner for sædereservation, men som hovedregel kan du booke sæder fra bookingtidspunkt til 48 timer før afgang.

Mange flyselskaber tilbyder desuden også opgradering med ekstra benplads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside, imod betaling.

Vi gør desuden opmærksom på, at flyselskabet har fuld rådighed over alle sæder på flyet og at de derfor altid har ret til at foretage ændringer på reservationen.
Laver du ikke en sædereservation inden afrejse, så vil flyselskabet tildele dig en plads ved check-in.

21. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Bolivia, derfor kan det variere, hvor meget og hvor mange kg du må medbringe i både indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en vindjakke med i håndbagagen.

22. Transfers til og fra lufthavne

Ved ankomst til de forskellige lufthavne i Bolivia bliver du hentet af vores lokale repræsentant, som vil stå med et skilt med jeres navne på i ankomsthallen. Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen. I vil få oplyst afhentningstidspunkt ved ankomst til Bolivia.

23. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Vores mest populære rejser
Her rejser andre til

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.