TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerSeværdigheder i Rio de Janeiro

Seværdigheder i Rio de Janeiro

19.09.2018
Vis alle indlæg

Udsigt over Rio

Rio de Janeiro er en storby sprængfyldt med livsglæde, samba, storslåede naturoplevelser og fest.

Gå f.eks. på opdagelse i byens karnevalsskattekammer eller besøg euforiens tempel, Maracaña.

Byen har så mange seværdigheder, at det kan være svært at vælge imellem dem.

Velkommen til Rio de Janeiro.

Kristusstatuen

Kristusstatue

På det 710 m. høje Corcovado-bjerg troner den verdensberømte Kristusstatue sig op. Med spredte arme står byens vartegn og kigger ud over den mægtige by, Rio de Janeiro. En tur til Brasiliens karnevalsby er ikke fuldendt uden et besøg på denne bjergtop.

Kristusstatuen er blevet udnævnt som et af verdens syv nye vidundere og det kan man godt forstå. Udsigten fra dette punkt i byen er intet mindre end ubeskrivelig. Fra toppen kan du bl.a. se udover Rio de Janeiros smukke kystlinje, de verdenskendte strande, Maracaña-stadionet og byens farvelaer.

Statuen begyndte at tage form fra 1922, og er lavet af fedtsten og beton. Kristusstatuen, der er af stilen art deco, regnes for at være en af de største statuer i denne kunststil i verden.

Sukkertoppen

Sukkertoppen

På vej mod toppen af dette smukke 396 m. høje bjerg er der rig mulighed for at nyde den fantastiske udsigt. Du kommer nemlig til Sukkertoppen med to forskellige svævebaner. Hvis du har hang til højdeskræk, så kig ikke ned.

Den storslåede udsigt udover Guanabara-bugten og Rio de Janeiro vil helt sikkert også holde dig godt beskæftiget. Sukkertoppen, der hedder Pão de Açúcar på brasiliansk, ligger i et billedskønt landskab og er omgivet af hav. Sukkertoppen er en såkaldt monolit, der består af granit og kvarts.

Ligesom med Kristusstatuen må du ikke tage fra Rio de Janeiro, uden at have været på toppen af Sukkertoppens. Det er et absolut must-see.

Maracaña

Stadion

Da fodboldentusiasterne for første gang kunne brøle fodboldkampen i gang, var der plads til næsten 200.000 tilskuere i en af Rio de Janeiros vigtigste bygninger, nemlig fodboldstadionnet Maracaña. Det var i 1950. Sidenhen er tilskuerantallet blevet reduceret til omkring 80.000 bl.a. pga. sikkerhedsforanstaltninger.

Stadionnet er Brasiliens største, og stemmer godt overens med, at fodbold uden tvivl er den vigtigste sportsgren på disse breddegrader. Stadionet kan nærmest betegnes som et vartegn for fodboldbyen.

Hvis der spilles fodboldkamp mellem nogle af Rio de Janeiros rivaliserende fodboldklubber, Botafogo, Vasco, Flamengo eller Fluminese, så er der garanteret en oplevelse ud over det sædvanlige.

Tag klaphatten på, en øl i hånden og få en uforglemmelig oplevelse på brasilianernes hjemmebane.

Kom ind bag karnevallets lukkede døre

Karneval

Selvom du måske ikke besøger Rio de Janeiro i karnevalsugen, kan du alligevel få en lille smagsprøve på den verdensberømte begivenhed.

Du kan nemlig komme på en guidet tur, hvor du hører om, hvordan karnevallet opstod og hvordan de planlægger og afholder livsglædens fest.

Du kommer til at besøge stedet, hvor det store karnevalsoptog begejstrer de mange fremmødte karnevalsentusiaster, nemlig stadionet Sambadrome. Derudover oplever du også havneområdet, der er det sted, sambaen har sine rødder. Men allervigtigst på denne tur er besøget på Carnival Atalier, der er karnevallets hellige gemakker. Her designes og syes karnevallets festfyrværkerier af kostumer, og du kommer helt tæt på.

Slut evt. dagen af i sambaens tegn med sambaundervisning og en tur på en typisk brasiliansk natklub.

Oplev Rio fra en cykel

Cykeltur

Vil du gerne opleve Rio de Janeiro fra en lidt anden vinkel, er en cykeltur i storbyens gader en sjov og anderledes oplevelse.

Du cykler langs de verdenskendte strande, Copacabana og Ipanema, oplever kanalen, der forbinder lagunen og havet og Jardin de Alah.

Langs kanalen går der cykelstier, som I benytter. Når I kommer op til den smukke lagune, Rodrigo de Freita, kan I sunde jer et øjeblik og nyde den eventyrlige udsigt til Kristusstatuen i det fjerne.

På turen får I også et indblik i byens fodboldkultur samt foldboldklubber og deres rivalisering.

Efter endt cykeltur kan I tage en velfortjent dukkert på en af byens lækre strande.

Strandene i Rio de Janeiro

Strand i Rio

To af de mest kendte strande i Rio de Janeiro er Copacabana og Ipanema. De to strande ligger side om side, og tilbyder lokale og turister et åndehul i storbyen.

Der er mere gang i Copacabana, end i dens nabo, og lokale, der også kaldes cariocas, er altid i gang med en fodboldkamp i sandet, mens strandsælgerne prøver at få afsat dagens kolde fristelser.

Langs Ipanema-stranden er der caféer, gallerier, klubber og restauranter. Stranden er nærmest delt in i zoner, hvor solafhængige foretrækker zone 9, mens familierne vælger 11 og 12. Stranden er lang med det fineste sand og lækre bølger.

Copacabana byder også på lækkert sand og dejlige, forfriskende bølger, og hvis du trænger til at slentre en tur, er der ikke noget bedre sted at gøre det end på promenaden, der er 4 km. lang.

Parque Lage – Botanisk have

Botanisk have

Hvis du trænger til et hvil, hvor der højest sandsynligt er færre mennesker end på de lækre strande, er botanisk have et godt bud på et tilflugtssted.

Parken er hjem for nogle af Brasiliens lidt mere eksotiske plante- og træsorter, end vi er vant til i Danmark. Parken har også en smuk samling af forskellige orkideer og gamle træer.

Den botaniske have har også alléer med palmetræer, der er et smuk og beroligende syn.

Parken ligger lige nedenfor, hvor den verdensberømte Kristusstatue står, mere præcist under Kristus’ højre arm, så der må hvile en særlig ro netop her.

Escadaria Selarón

Selarón

Uden at love for meget, er denne trappe nok en af verdens mest farvestrålende af slagsen.

Kunstneren bag, Jorge Selarón, brugte mere end 20 år på at transformere en kedelig trappe til et farverigt kunstværk. Frem til sin død i 2013 fortsatte han arbejdet med at forskønne den 125 meter lange trappe med 215 trappetrin.

Den fascinerende trappe er beklædt af utal af små stykker kakler i bl.a. røde, gule, grønne og blå nuancer.

Gå forbi trappen, der forbinder Lapa- og Santa Teresa-kvartererne, og nyd en caipirinha eller en anden brasiliansk forfriskning.

Rio de Janeiro er et sandt slaraffenland af seværdigheder.

Der er nærmest ikke den ting, du ikke kan opleve i denne skønne brasilianske by.

Hvis du er i tvivl om, hvilken rejse til Brasilien du gerne vil på, så er der altid hjælp at hente, hvis du kontakter vores rejsekonsulenter.

De kan guide dig til den rigtige brasilianske kombination, der passer præcis til jer.

Er du klar til eventyr?

TourCompass – Kom helt tæt på!