TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerTop-5 seværdigheder i Argentina

Top-5 seværdigheder i Argentina

09.11.2017
Vis alle indlæg

Argentina er indbegrebet af smuk natur og fantastiske oplevelser.

Eventyrlige vandfald, forbløffende naturfænomener, sprudlende storbyer og smagfulde vine er bare nogle af de ting, du kan opleve i Argentina.

Så er du til lidt af det hele pakket ind i storslåethed, så er Argentina lige sagen!

Læs med her og få inspiration til, hvilke seværdigheder du skal besøge i Argentina.

1. Iguazú Falls – et af verdens største vandfald

Iguazu Falls

Så langt øjet rækker er der vand. Kaskader af brusende vand. Det strømmer i hastige bevægelser nedad klipperne fra op mod 85 meter høje klipper, inden det holder en lille pause på reposen. Straks efter bruser det videre.

Med sine imponerende 275 vandfald i forskellige størrelser, fordelt over en 2,7 kilometer lang strækning, er Iguazú er et af verdens største vandfald.

Hvert eneste sekund strømmer 6,5 millioner liter vand gennem Iguazú-vandfaldene. Og det er over dobbelt så meget vand, som løber gennem Niagara Falls i Nordamerika.

Rundt om det betagende naturfænomen ligger der en subtropisk regnskov, der huser over 2.000 plantearter og har et rigt dyreliv. I skoven bor der blandt andet tapirer, hyleaber og jaguarer.

I 1984 blev de fantastiske vandfald optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste.

2. Los Glaciares – en exceptionel smuk nationalpark

Los Glaciares

Tæt på grænsen til Chile ligger en spektakulær nationalpark, Los Glaciares. I 1981 blev parken, der er den største i Argentina, en del af UNESCO´s Verdensarvsliste på grund af stedets naturlige skønhed.

Synet, der møder en, når man besøger denne eventyrlige nationalpark, er mangeartet. Bjerge, skove, gletsjere og søer pryder jordoverfladen i den 6.000 km2 store park.

Nationalparkens navn, Los Glacieres, betyder direkte oversat gletsjerne. Og det er der en god grund til. Parken har tre store gletsjere; Upsala, Viedma og Perito Moreno. Faktisk er 30% af Los Glaciares’ areal belagt af is.

Gletsjerne er et spektakulært syn. Perito Moreno er eksempelvis 4 kilometer lang og 60 meter høj. Den blå iskæmpe danner fascinerende formationer, du helt sikkert bliver bjergtaget af.

I nationalparken ligger desuden Argentinas største ferskvandssø, Lago Argentino. Søen er 160 kilometer lang og har et vandareal på 1.466 km2. Søen har et rigt fugleliv, og hvis heldet er med dig, kan du bl.a. opleve flamingoer.

3. Buenos Aires – en fascinerende hovedstad

La Boca

Man kan ikke besøge Argentina uden at besøge landets smukke hovedstad, Buenos Aires.

Hovedstaden byder på et væld af forskelligartede muligheder. Du kan for eksempel tage en tur i operaen på Teatro Colon, på madmarked, besøge arbejderkvarteret eller se et tangoshow.

Buenos Aires har det hele!

Her en lille udsnit af mulighederne:

  • Huse står side om side i alle regnbuens farver i arbejderkvarteret, La Boca. Her kan du opleve en helt speciel bydel, der er karakteristisk for storbyen.
  • Bydelen San Telmo, der er Buenos Aires ældste bydel, er i dag midtpunkt for kunsten i byen. Hvis du gerne vil opleve et madmarked, er der mulighed for det på Mercado de San Telmo. Bydelen er tilmed på UNESCO’s Verdensarvsliste pga. kolonitidshusene i kvarteret.
  • Når man siger Buenos Aires, siger man automatisk også tango. Et stop i hovedstaden er altså ensbetydende med, at du bliver nødt til at opleve et tangoshow.

4. Mendoza – Argentinas største vinproducent

Mendoza

Vejen til Argentinas største og vigtigste vinområde er lang. Naturen skifter fra frodige dale til storslåede bjerglandskaber, inden du til sidst kan skimte vinrankerne i horisonten.

Bjergbyen Mendoza er én af Argentinas ældste byer og blev grundlagt af spanierne i 1560’erne.

Omkring 300 år senere kom både franskmænd og italienere til egnen, og området blev et vigtigt landbrugsområde.

Argentina var verdens niende største producent af vin i 2016, og området omkring Mendoza står for 70 % af landets vinproduktion. Mendoza er synonym med vin i det meste af Argentina og for mange verden over.

Egnen står for landets største produktion af Malbec-druen. Og netop her er klimaet ideelt for druen, der ellers er verdenskendt for at være sur.

I Mendoza går klimaet, jordens kemiske sammensætning og placeringen over havet op i en højere enhed og Malbec-druen bliver til nogle af verdens bedste rødvine.

5. Península Valdés – en usædvanligt smuk halvø

Peninsula Valdes

Halvøen, Península Valdés, ud for byen Puerto Madryn i Chubut-provinsen er sensationel.

Stedet er hjem for en lang række havpattedyr og er kendt for at gøre en masse for at holde arterne i live.

I 1999 kom halvøen på UNESCO’s liste over verdensnaturarv, fordi stedet er af vigtigt betydning som naturligt levested for en række truede dyrearter.

Halvøen har et rigt dyreliv, og du kan blandt andet opleve søelefanter, søløver, sæler og havfugle. Fra juni til december kan du komme på hvalsafari, hvor du blandt andet kan se spækhuggere.

Er du blevet bjergtaget af disse fem fantastiske seværdigheder, så er der ingen vej tilbage!

Tag med TourCompass på en fantastiske rejse til Argentina.

TourCompass – Kom helt tæt på!