TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Brasilien: Pantanal

Rejseberetning fra Brasilien: Pantanal

04.01.2019
Vis alle indlæg

I slutningen af 2018 besøgte Christina Pantanal i Brasilien for første gang – og sikke en oplevelse. Læs hendes beretning herunder.

Kaiman ved sit vandhul

Jeg har altid drømt om at komme til Pantanal! Det er verdens største vådområde og et mekka for natur og dyreelskere. Og lige nu er jeg her og min drøm er gået i opfyldelse.

Det er siestatid, og jeg sidder i skyggen ved poolen og kigger ud over markerne. Den afslappende fuglekvidder bliver i ny og næ afbrudt af skræppende papegøjer. Det er den smukke hyacint papegøje, verdens største, der bryder den idylliske fuglekvidder, så det er helt okay. Heste og køer går dovent rundt i middagsvarmen og 3 cowboys rider afsted ud for at genne køerne sammen. Jeg er på Pousada Aguapé i Pantanal, og lige om lidt skal vi afsted på endnu en safari.

hyacint

Jeg ankom i går aftes og allerede på vej ind til lodgen så vi flere dyr end jeg turde drømme om. De sidste 50 km blev asfaltvejen til grus, og tempoet blev automatisk sat ned. Vi måtte lave mange fotostops, da vi både så vilde strudse kaldet Reas, pampas hjorte, kaimaner, tukaner og en myresluger. Ved ankomst til lodgen sad 10 af de smukke hyacinth-papegøjer i palmerne og ventede på os. Sikke en velkomst!

kapivar

Inden aftensmaden gik vi en tur rundt om lodgen, og ved den lille dam mødte vi en kapivar-familie på 5 og vilde grise. Pludselig blev der kaldt over radioen, at der var blevet spottet en ocelot blot 3 km fra lodgen, så vi hoppede i bilerne med en projektør tændt og susede afsted. Og ganske rigtig ved flodbredden kom den smukke kat til syne. Den er i familie med leoparden blot mindre –  en helt fantastisk oplevelse.

Ozelot på udkig efter føde

På vej i seng hørte jeg en puslen i græsset og et lille bæltedyr var i gang med at lede efter insekter. Sikke en dag!

Dyrene er mest aktive tidligt om morgenen og sent om aftenen, så 06.30 startede vores dag med en sejltur op ad Aquidauana-floden. Vores dygtige guide spottede både kapuciner-aber, brøle-aber, kapivarer, tukaner, ibis, isfugle og mange, mange flere smukke fuglearter, jeg aldrig havde hørt om.

Smuk sejltur på Aquidauanafloden en tidlig morgen

Nu er temperaturen faldet, og vi skal afsted på en jeepsafari. Jeg har svært ved at tro på, at vi kan opleve flere dyr, men jeg glæder mig. På med solcreme og myggespray. Batteriet i mit kamera er ladet op igen, og jeg er klar; spændt på om Pantanal kan overraske endnu mere. Det er med sandhed et magisk sted og endnu smukkere end jeg havde drømt om.

Christina, TourCompass