TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Brasilien: en drøm blev til virkelighed

Rejseberetning fra Brasilien: en drøm blev til virkelighed

18.06.2019
Vis alle indlæg

I april 2019 besøgte vores rejsekonsulent, Beate, Brasilien på vores tur Brasiliens højdepunkter. Læs hendes beretning fra turen herunder.
Corcovado

Vi ankom til Rio de Janeiro tidligt om morgenen, og kort herefter gik turen med guide til dagens første højdepunkt: Til Corcovado-bjerget og den berømte Kristusstatue.

Man får en betagende udsigt over Rio, de fantastisk smukke bugter og Sukkertoppen. Når man besøger Kristusstatuen tidligt om morgenen, som vi var heldige at gøre, får man desuden oplevelsen næsten for sig selv. Vi blev virkelig grebet af stedets skønhed.

Beate

Derefter gik turen videre til den livlige bydel Santa Theresa – til Escadaria Selaron.

Denne berømte trappe begejstrer de fleste. Kunstneren Selaron har gennem mange år skabt trappen af flere tusinde fliser. Besøgende fra hele verden har lidt efter lidt taget fliser og kakler med hertil, så der findes også fliser fra eksempelvis Berlin.

Efter Escadaria Selaron gik turen tværs gennem byen, hvor vi – endelig – kunne opleve Copacabana og den lille, men mere eksklusive “søster”, Ipanema. Her sover byen aldrig… Om morgenen mødes morgenfriske sportsfolk til vands og til lands, og om eftermiddagen, aftenen og natten bliver strækningen til et livligt sted, hvor man mødes for at gå en tur eller gå i byen. Her mødes hele byen for at sludre og fejre med en drinken Caipirinha – Et absolut must for enhver, der besøger byen! Rio de Janeiro er absolut et besøg værd.

Rio

Næste dag gik turen ud i naturen – op til Iguazú-vandfaldene!

Den argentinske side af vandfaldene har utallige gangbroer og veje, der går op- og nedad med direkte adgang til de brusende vandmasser, der med en øredøvende larm styrter 82 meter ned i dybet. Her bliver man med garanti våd! En betagende, fortryllende natur! Det var dog ikke nok for os – der skulle mere til: En speedbådtur til vandfaldene! Vi var virkelig godt udstyret med regnjakker, gulvlange plastikponchoer, barfodet og med hovedbeskyttelse – alligevel havde vi ikke en chance, og vi blev drivvåde – en fantastisk og nervepirrende oplevelse.

Iguassu

Næste dag gik turen til den brasilianske side af vandfaldene. Derfra får man en spektakulær panoramaudsigt ud over de mere end 270 vandfald. Her kan man også tage på forskellige ture speedbådsture– en våd tur (som før beskrevet) og en tør tur, hvor man med garanti holder sig tør.

På vejen tilbage fik vi også en helt særlig oplevelse: Vi kunne live og i farver iagttage en jaguar-familie, der med magelige skridt krydsede vejen foran os. Hvilken oplevelse!

Det varede ikke længe før denne naturoplevelse blev endnu mere intensiv: efter en overnatning i Manaus (Amazonas) gik turen med båd, skib og minivan til Tupana Amazon Lodge, 200 km syd for Manaus på Tupana-floden, til absolut afskårethed: 4 dage uden internet og telefon, med strøm i blot en time, brusebad med koldt vand, smukke, rene, men enkle indkvarteringer – her bliver man meget hurtigt jordnær og får ro i sjælen.

Tucan

Vi var absolut begejstrede: ingen myg (det skyldes vandets lave pH-værdi), autentiske junglevandringer, bådture, piratfiskeri, kajaksejlads, badning og som det absolutte højdepunkt: en overnatning i junglen i hængekøjer – ren natur – uforglemmelige øjeblikke og indtryk. Det var med tunge hjerter og tårer i øjnene at vi forlod dette paradis med dets venlige og hjertevarme mennesker.

Jungle camp

Tilbage i virkeligheden blev vi i Brasiliens smukkeste by, Salvador, modtaget med strålende solskin og med åbne arme. Brasiliens vugge ved Atlanterhavskysten er fuld af livsglæde, huse, der er malet i spraglede, glade farver og åbne, hjertevarme mennesker. Salvador er som ingen anden by præget af den portugisiske kolonitid og den afrobrasilianske indflydelse. Det ses både i gadebilledet og i kunsthåndværk, som tilbydes langs vejen i hele byen. Og i de kulinariske specialiteter: Her har vi spist Brasiliens bedste fiskegryde: gå ikke glip af “Moqueca de Peixe” med fiskefilet, krabber, paprika, løg og koriander! I de moderne bydele, Santo Antonio og Pelourinho, diskuteres der, spilles musik og festes til langt ud på natten! Her oplever man ren livsglæde!

Salvador

På hele rejsen havde vi fremragende og professionelle guider, der gerne besvarede alle spørgsmål.

Tak!

Vi er taknemmelige og lykkelige over at kunne tage på denne oplevelsesrige rejse og vil i lang tid tænke på de forskellige indtryk og oplevelser.

Beate, TourCompass