TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerSmukke nationalparker i Sydamerika

Smukke nationalparker i Sydamerika

23.05.2018
Vis alle indlæg

galapagos

I Sydamerika kan du finde mange fantastiske nationalparker.

I nationalparkerne kan du opleve alt fra storslåede gletsjere, hvide sandstrande, grønne jungler, storslåede vandfald til lyserøde flamingoflokke.

Uanset hvilket land du rejser til i Sydamerika, venter der dig store naturoplevelser.

Herunder får du 7 forslag til smukke nationalparker i Sydamerika, du kan besøge på din næste rejse.

Los Glaciares Nationalpark i Argentina

los glaciares

I Los Glacieres Nationalpark er der intet mindre end 356 gletsjere, der dominerer landskabet. Den mest berømte gletsjer er Perito Moreno-gletsjeren, der strækker sig fem kilometer i landskabet og stiger 60 meter over havet.

Ofte kan man høre høje brag fra gletsjerens is, der har løsrevet sig og er faldet ned i det turkise vand.

I parken er der flere vandreruter og udsigtspunkter, hvor du kan komme helt tæt på gletsjerne samtidig med, at du får en fantastisk udsigt.

De mange gletsjere kommer fra en iskappe, der dækker en stor del af parkens areal. Pga. af de mange store gletsjere er der opstået tre enorme søer. Den største sø, Lago Argentino, dækker et areal på 1.466 km2 og er utrolig smuk. Hvis du er heldig kan du opleve flamingoer, der holder til i søen

Torres del Paine Nationalpark i Chile

torres del paine

På den sydligste spids af Andesbjergene ligger Torres del Paine Nationalpark.

Nationalparken har fået sit navn efter de imponerende ”tårne”, der rækker op i landskabet.

Torres del Paine er et fantastisk sted at vandre, fordi parken har en fantastisk natur, og byder på mange enestående udsigtspunkter.

Her kan du opleve en smuk blanding af betagende skove, dale, gletsjere og brusende vandfald.

Der er også et rigt dyreliv i parken. Du kan se de enorme kondorer, der svæver højt oppe over parken, eller græssende guanakoer, som er et lamadyr, der ikke er ligeså sky som andre lamaarter. Parken er også hjem for pumaer, lyserøde flamingoer, og mange andre dyr.

Cotopaxi Nationalpark i Ecuador

Cotopaxi

Et par timer fra Quito i Ecuador ligger Cotopaxi Nationalpark.

Her kan du opleve Cotopaxi-vulkanen, der stiger majestætisk op af landskabet. Cotopaxi er 5.897 meter høj, hvilket gør vulkanen til det næsthøjeste punkt i Ecuador, efter Chimborazo-bjerget.

I Cotopaxi Nationalpark kan du vandre rundt om Limpiompungo-søen, som er en meget scenisk tur, hvor du oplever et enestående landskab og ser nogle af de specielle flora og fauna, der vokser i området.

Nationalparken har et rigt dyreliv, og er hjem for blandt andet bjørne, pumaer, ulve kaniner, vilde heste, ræve og de store kondorer, der svæver over nationalparken.

Der er også mulighed for at opleve Cotopaxi Nationalpark på hesteryg, hvilket er en meget populær aktivitet.

Tayrona Nationalpark i Colombia

Tayrona

Tayrona Nationalpark er en af de smukkeste nationalparker i Colombia.

Parken byder bl.a. grøn jungle. Her er et fantastisk fugleliv, og du kan være heldig at spotte den sjældne blåknoppet hokko.

Nationalparken byder også på smukke strande, men det er ikke alle steder, man kan svømme pga. de kraftige havstrømme.

Tag på vandretur gennem junglen, hvor du kan opleve eksotiske fugle og måske nogle aber.
Ca. 1,5 times vandring fra indgangen ankommer du til den smukke palmestrand, La Piscina, hvor du kan tage en forfriskende dukkert.

Hvis du vandrer yderligere 30 min. kan du besøge strandene ved Cabo San Juan. De er helt sikkert et besøg værd. Dog ligger de lidt langt fra indgangen til nationalparken, så hvis du er på en dagstur, får du mindre tid til at nyde stranden.

Tijuca Nationalpark i Brasilien

Tijuca

Midt i Rio de Janeiro ligger Tijuca Nationalpark, som er et grønt åndehul for turister, der er på storbyferie i Rio. Det er en af de største urbane skove i verden.

Når du udforsker parken kommer du forbi brusende vandfald, og du har mulighed for at spotte et væld af dyre- og plantearter.

Parkens højeste område er 1.219 meter højt, og du kan gå derop via en sti, som starter i Cascatinha Road i Alto da Boavista. Det er en god vandretur, som man godt kan følge, selvom man ikke er vant til at vandre

Nationalparken blev skabt i 1861 af Pedro ll af Brasilien for at bekæmpe skovrydningen, der tidligere havde fundet sted. Området blev nemlig tidligere brugt til at dyrke sukkerrør og kaffe på.

Til trods for, at regnskoven er ”menneskeskabt”, har parken en fantastisk biodiversitet.

Galapagos-øerne i Ecuador

Galapagos

1.000 kilometer fra det Sydamerikanske fastland, ud for Ecuador, ligger Galapagosøerne.

På Galapagos kan du få nogle af de mest fantastiske naturoplevelser i Sydamerika.

Øerne består af 13 større og 6 mindre øer, samt mange mindre holme. Den største af øerne er Isabela, hvor der lever pingviner, pelikaner, havskildpadder, søløver og den blåfodede sule. På Isabela møder du også øens kæmpeskildpadder som kan blive op til 150 år gamle.

Mange af Galapagos’ dyrearter lever ikke andre steder i verden, hvilket gør Galapagos’ økosystem til et af de mest unikke i verden. F.eks. finder du her Darwins finker, der er blevet symbol på Darwins evolutionsteori, fordi de tilpasset sig og fået træk efter de øer, de lever på.

Det utrolige ved dyrelivet er også, at dyrene ikke har en indbygget frygt for mennesker. Derfor kan du komme relativt tæt på dyrene, hvilket giver nogle helt unikke møder med Galapagos’ dyreliv.

En ideel måde at udforske Galapagosøerne på er ved et cruise, som sejler dig fra ø til ø. Alle øer har nemlig noget unikt at byde på.

Iguazú Nationalpark i Argentina og Brasilien

Iguazu-vandfaldene

På grænsen mellem Argentina og Brasilien ligger Iguazú Nationalpark, hvor du kan opleve de storståede Iguazú-vandfald.

Iguazú-vandfaldene består af 275 vandfald, som strækker sig over 3 kilometer, og er et af de mest spektakulære vandfald i verden. Ved Iguazú-vandfaldene kommer du til forskellige udsigtspunkter, så du ser vandfaldene fra flere vinkler. På stierne ved vandfaldene møder du måske nogle små nysgerrige næsebjørne.

Vandfaldene er omgivet af regnskov, hvor der vokser mere end 2.000 forskellige plantearter, og der lever tapirer, myreslugere, ozelotter (store kattedyr), jaguarer, kaimaner (som er beslægtet med alligatoren) og mange flere dyr. Vandfaldene laver små skyer, som er med til at skabe gode vækstbetingelser for skovene i Iguazú nationalpark.

Man kan opleve Iguazú-vandfaldene fra både den argentinske og brasilianske side.

Vil du opleve Sydamerikas nationalparker?

Sydamerika byder på storslåede naturoplevelser uanset, hvilket land du vælger at besøge.

Vil du gerne opleve Sydamerikas jungler, gletsjere og hvide sandstrande, så kig på vores rejser og find din næste drømmerejse til Latinamerika.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende