TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Ferie med børn

23.01.2018  |  opdateret: 01.03.2023
Vis alle indlæg

Har du overvejet at tage på en rejse med børnene langt væk fra trygge Danmark, men kan ikke helt overskue det?

Hvilken destination er perfekt for hele familien?

Hvordan finder I noget, alle har lyst til?

Læs med her og få 5 tips til at holde ferie med børn samt forslag til, hvor I kan rejse hen.!

Hvorfor skal man rejse med børn?

Det er meget livsbekræftende at rejse med børn. Børn er umiddelbare, og det skaber en ærlig og nærværende kontakt til lokalbefolkningen, som ellers kan være svær at få skabt.

Børnene lærer andre kulturer at kende, og hvilke livsvilkår andre mennesker har. Det er med til at give jeres børn en bedre forståelse for andre, de lærer at sætte sig i andres sted og sætte pris på deres eget liv.

Og selvom det kan være hårdt at tage på en ferie med børn, er det dét hele værd!

Hvor skal I tage hen?

Vi har mange børnevenlige destinationer og rejser, herunder vores familierejser, der er lavet med familien in mente og derfor både er god til jer, der rejser med mindre og større børn.

Men i princippet kan alle vores rejser bruges af familien – det afhænger helt af jeres families temperament, børnenes alder og jeres rejselyst- og mod.

Disse er nogle af vores mest populære destinationer for familier:

5 tips til at holde ferie med børn

De følgende 5 tips giver måske sig selv, men det er alligevel nogle gode reminders at have med i bagagen.

1. God tid er vigtig

På en ferie med børn, og specielt småbørn, skal I huske, at det tager tid at komme fra a til b. Derfor er det en rigtig god idé at tage af sted i meget god tid, lige meget om I er på vej til en seværdighed eller lufthavnen.

2. Bestil rejsen på forhånd

Når I skal på en ferie langt væk med børn, er spontanitet ikke muligt på sammen måde, som når I rejser på tomandshånd. Book derfor en pakkerejse, hvor der er styr på transport og udflugter. Det giver mulighed for at koncentrere sig om det vigtigste: at have en fantastisk ferie.

3. Tag mad med i tasken

En vigtig ingrediens til ferien er mad. De begyndende sure miner kan oftest kureres med lidt energi. Tag derfor snacks som bananer, nødder og kiks med i rygsækken. Og husk vand. Det er guld værd at have ved hånden, hvis blodsukkeret falder.

4. Medbring underholdning til ventetiden

Hvis flyet er forsinket eller rejsetiden bliver for kedelig, er det en god idé at medbringe nogle rejsespil til at fordrive tiden. Spillene kan give såvel børn som voksne en tiltrængt pause. Små rejsegaver til den lange flyveture kan også give noget at se frem til.

5. Rejs, mens I kan

Husk at rejse med dine børn, mens du kan. De bliver lynhurtigt store, og at rejse med børn giver hele familien en masse oplever sammen og et unikt sammenhold.

Vores mest børnevenlige rejser:

TourCompass – Kom helt tæt på!