• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideArtikler & rejseguidesAmazonas vs. Pantanal

Amazonas vs. Pantanal

26 June, 2019
Vis alle indlæg

Amazonas

I Sydamerika ligger Amazonas-regnskoven og vådområdet Pantanal.

To helt fantastiske naturområder, der hver især byder på noget helt forskelligt.

Men hvor skal du rejse til?

Læs med herunder og find ud af, hvad de to steder hver især kan tilbyde.

Amazonas

Amazonas jungle

Amazonas er verdens største tropiske regnskov.

Regnskoven markerer sig på landkortet med et areal på omkring 6,7 millioner km2. Amazonas kædes ofte sammen med Brasilien, da 40 % af regnskoven ligger i her. Men regnskoven ligger faktisk i hele 9 lande: Bolivia, Brasilien, Colombia, Ecuador, Fransk Guyana, Guyana, Peru, Surinam, Venezuela.

Hvorfor er Amazonas fantastisk?

Amazonfloddelfin

Amazonas er verdens mest varierede og rige biologiske reservoir, som ikke kun består af regnskov, men også sæsonbestemte skove, løvskove, oversvømmede skove og savanner.

Derudover løber den 6.400 km lange Amazonflod, verdens største vandløb målt i volumen og afvandingsområdets areal, gennem regnskoven. På den lange strækning deler floden sig i over 1.000 bifloder, hvilket skaber et kæmpe netværk af floder, der giver liv til planter og dyr.

Og her er et kæmpe leben!

Der findes omkring 40.000 forskellige plantearter i Amazonas. Og netop planterne har en kæmpe betydning for verdens klima. Amazonas’ planter er nemlig med til at nedbringe drivhuseffekten, da regnskoven omdanner en stor del af verdens CO2 til ilt. Det har også givet regnskoven tilnavnet ”verdens lunger”.

Regnskoven er også hjem til flere millioner dyrearter. Mange af dyrearterne ser man også andre steder i verden, men Amazonas-regnskoven har også mange usædvanlige dyr. Nogle af dem er slet ikke en defineret dyreart endnu. Listen er lang, men nogle af de dyr, der lever i Amazonas, er bl.a. amazonfloddelfin (lyserød delfin), jaguar, dovendyr, tukan, lyserød ara, giftfrø, anakonda, kaiman, tapir og kapivar.

Selvom der er mange dyr i Amazonas, skal du have øjnene åbne for at opleve dem. Dyrene står nemlig i skyggen af Amazonas’ vilde regnskov og plantevækst, hvilket gør at de lettere kan gemme sig bag planternes skygge.

Pantanal

Pantanal

Pantanal er verdens største tropiske vådområde og har et areal på ca. 200.000 km2. Det vil sige, at Pantanal er ca. 28 gange mindre en Amazonas.

Pantanal ligger primært i Brasilien, men bevæger sig også ind over Bolivias og Paraguays landegrænser.

Vådområdet er helt specielt, men får ikke altid ligeså meget opmærksomhed som Amazonas, selvom det er optaget på UNESCOs liste over verdensnaturarv.

Hvorfor er Pantanal fantastisk?

Hyacintara

Vådområdet i Pantanal består af et netværk af floder, vandløb, vandhuller og sumpområder. Selve naturen byder på mere åbne landskaber, hvor vandet dominerer landskabet.

Der er aldrig helt tørt i Pantanal. Vådområdet er en sæsonbestemt flodslette, og i regntiden, fra november til marts, står ca. 78% af Pantanal under vand. I den tørre sæson trækker vandet sig tilbage.

Pantanals dyrearter tæller kun ca. halvdelen af Amazonas’ antal. Men faktisk siger man, at Pantanal har den største koncentration af dyreliv på Sydamerikas kontinent, fordi dyrene lever meget tæt. Derfor har du virkelig god mulighed for at spotte dyrene. Ja, det er næsten som at være i zoologisk have, uden burene.

Koncentrationen er ikke kun høj, men Pantanal har også en bred vifte af dyrearter. Nogle af de helt specielle dyr, du skal på udkig efter, er den brasilianske kæmpeodder, myresluger, bæltedyr, kaiman, kapivar, mankeulven og Pantanal-svampeskildpadden, som er kendt for dens store hoved. Alt efter, hvor i Pantanal, du befinder dig, kan du også være heldig at spotte ozelotter, pumaer og jaguarer.

Pantanal er desuden et mekka for fugle-elskere. Med over 600 forskellige fuglearter er Pantanal nemlig et rigtig godt sted at kigge efter fugle. Du vil bl.a. kunne se jabiru-storken, kæmpetukanen, nayndayparakit og hyancitaraen, som er den største i papegøjefamilien.

Udover de mange specielle og unikke dyr er Pantanal også kendt for at være et stort kvægområde. Det betyder bl.a. af nogle lodges i området er rigtige farme, hvor der opdrættes kvæg. Det er en særlig oplevelse at se rigtige cowboys ride på vej på mod dagens opgaver, når du selv skal ud og opleve vådområdets rige natur og dyreliv.

Amazonas eller Pantanal?

Både Amazonas og Pantanal byder altså på helt fantastisk natur og et rigt dyreliv, og begge destinationer vil give dig uforglemmelige oplevelser.

Så hvor skal du rejse hen?

Rejs til Amazonas, hvis du vil:

 • på en unik jungle-oplevelse, hvor du kommer helt tæt på regnskovens vilde planteliv.
 • se naturfænomenet ”Vandenes møde”.
 • sejle på Amazonas’ floder, hvor du kan være heldig at opleve den fantastiske, lyserøde amazonfloddelfin og kaimaner.

Rejs til Pantanal, hvis du vil:

 • helt tæt på verdens største vådområde, både til vands og til lands.
 • opleve Sydamerikas største koncentration af dyreliv, helt tæt på.
 • se Pantanals farverige fugle, der virkelig imponerer – også dem, der ikke normalt interesserer sig for fugle.

Oplev Amazonas eller Pantanal på disse rejser:

Amazonas og Pantanal er to fantastiske steder i Brasilien.

Du kan være helt sikker på at få en uforglemmelig rejse uanset hvilken destination du vælger. Er du stadig i tvivl, eller har du nogle spørgsmål, så kontakt endelig vores rejsekonsulenter, som er klar til at hjælpe dig.

Lamatours.dk – Drømmerejser til Latinamerika!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Lamatours.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.