Tlf. 89 93 43 84
Kundeservice Man - Fre 9 - 16

Praktisk information om Nicaragua

1. Klima

Nicaragua ligger i den tropiske klimazone, men klimaet er meget varieret. Mod øst er det temmelig varmt og meget vådt, i det centrale og vestlige højland kan temperaturene nå op på noget der minder om en god dansk sommerdag, mens det ved vestkysten er det meget varmt.

Vejrstatistik for Granada (Vestlige Nicaragua):

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dagstemp. 29 30 32 31 31 28 27 29 28 29 29 30
Nattemp. 20 20 22 23 23 22 21 22 21 22 21 21
Nedbør mm 0 0 0 9 66 78 30 60 99 90 36 3
Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 29 20 0
FEB 30 20 0
MAR 32 22 0
APR 31 23 9
MAJ 31 23 66
JUN 28 22 78
JUL 27 21 30
AUG 29 22 60
SEP 28 21 99
OKT 29 22 90
NOV 29 21 36
DEC 30 21 3

2. Følgende er ikke inkluderet i vores pakkerejsers priser

  • Måltider udover de nævnte
  • Afbestillings- og rejseforsikringer
  • Evt. drikkepenge

3. Rejseform

Udflugter og transfers foregår i mindre internationale grupper med engelsktalende guider.

4. Hvornår rejser man til Nicaragua?

Det er bedst at rejse til Nicaragua i perioden fra december til maj, hvor luften er varm og tør med dagstemperaturer på 30-35 grader. Regntiden strækker sig fra juni til november, hvor luften er varm og fugtig med dagstemperaturer på 25-30 grader.

5. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Lamatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.

Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

6. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

7. Sprog

I Nicaragua tales der spansk, men de er meget hjælpsomme og elsker at få en chance for at bruge de engelske gloser, de nu måtte kende. På landet kan engelsk være en mangelvare, og derfor benytter vi tosprogede (engelsk/spansk) guider.  Man kan afslutte mange sætninger med ”por favor”, der betyder ”vær så venlig”. ”Gracias” – ”tak” – baner også vejen for mange venlige smil.

8. Vaccinationer

Vi råder til at kontakte en speciallæge, eller din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik.
www.vaccination.dk kan du læse yderligere om vaccination i Nicaragua.

Få 10% i rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos lamatours.dk, får du 10 % rabat på vaccinationer. I Aarhus samarbejder vi med Medicinsk Speciallægeklinik: www.mslk.dk og i København samarbejder vi med Udlandsvaccinationen: www.vaccination.dk. På begge hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

9. Visum

Som dansk statsborger kræves der ikke visum for ophold under 90 dage. Som med anden international rejseaktivitet skal du være i besiddelse af et gyldigt, dansk pas. Kravet til passets gyldighedsperiode kan variere, men som hovedregel skal passet være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Da disse regler kan ændre sig fra tid til anden, opfordrer vi til et besøg på Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk  Visumreglerne findes under ”Borgerservice”. I er selvfølgelig også altid velkomne til at spørge os.

10. Valuta

Den Nicaraguanske valuta hedder cordoba. På www.bankinfo.dk/valutaomregner.asp kan du altid se den nøjagtige kurs. Det anbefales, at du medbringer amerikanske dollars i kontanter, som du ved ankomsten kan veksle på et officielt vekselkontor. Medbring kreditkort med PIN-koden godt gemt i hukommelsen og kun dér! Hæveautomater, de såkaldte ATM, findes næsten overalt. De gængse kreditkort kan bruges på hoteller, mange restauranter og butikker. Igen gælder det dog, at jo længere man kommer ud på landet, desto sværere kan det være at bruge kreditkort.

11. Prisniveau

Generelt er det billigere i Nicaragua end i Danmark. Det er billigere at spise ude, dog findes der mad og drikke på alle prisniveauer. Kommer man udenfor storbyerne, vil det også være billigere. Et godt måltid kan fås til ca. 100 DKK.

12. Drikkepenge

Drikkepenge på restauranter bør ikke udgøre mere end 10 %. Du behøver ikke at give taxachauffører drikkepenge. Men det er kutyme, at hver gæst giver rejselederen 5 dollars og buschaufføren 3 dollars pr. dag. Det skal dog nævnes, at det altid er frivilligt at give drikkepenge og ikke obligatorisk, men i de latinamerikanske lande er det dog kutyme og almindelig praksis.

13. Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Nicaragua varierer om det er sommer- eller vintertid i Danmark.
Ved sommertid: – 8 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 4 i Nicaragua.
Ved vintertid: – 7 timer, da Nicaragua har sommertid.

14. Elektricitet

Nicaragua har 110/120 volt. Stikkene er med ”flade” ben. Der skal derfor medbringes adapter.

15. Telefon og internet

Den internationale landekode for Nicaragua er +505. Det kan være dyrt at ringe hjem fra Nicaragua, tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald.
Der findes internetcaféer i de fleste større byer, dog er forbindelsen ikke altid så hurtig som herhjemme.

16. Sikkerhed

Overalt i verden, hvor der er fattigdom, gælder det om at være diskret. Det er uklogt at efterlade værdier eller fremvise dem åbenlyst. Vi arbejder kun med uddannede, erfarne og certificerede guider, der altid er villige til at råde dig omkring sikkerhed, og som ved nøjagtig, hvor man kan færdes sikkert. Følg altid guidens vejledning, og der vil ikke være nogen fare. Som hovedregel er det sådan, at man skal være ekstra opmærksom i storbyerne.

17. Mad og drikke

Maden i Nicaragua er mellemamerikansk med masser af frijoles (bønner), tamales (majsblade med fyld), tortillas, ris og majs. Den lange kyststrækning sikrer friske forsyninger af fisk og skaldyr.

18. Modtagelse af flybilletter

Vi sender dig rejseplanen så snart flyrejsen er booket. Her kan du se, hvordan din nøjagtige rejseplan kommer til at se ud. Vi benytter os af elektroniske billetter, som du selv skal udskrive. Når billetterne er udstedt, sender vi dig en e-mail med bookingnummer og de oplysninger du skal bruge for at udskrive billetterne. Samtidigt modtager du et følgebrev med nyttige telefonnumre til turen, deriblandt et telefonnummer så du altid kan komme i kontakt med en af os hos Lamatours.dk, også udenfor kontorets åbningstid.

19. Opgradering og ekstra benplads

Mange flyselskaber tilbyder i dag opgradering af reserverede billetter til pladser med ekstra plads og komfort, bl.a. Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Vi kan ikke opgradere dig til disse pladser, men dette kan du i de fleste tilfælde selv gøre på flyselskabets hjemmeside. Vi kan desværre heller ikke reservere sæder med ekstra benplads, som fx dem ved nødudgangene i flyet. Hvis du har brug for ekstra plads, anbefaler vi, at du tjekker ind i lufthavnen så tidligt som muligt på afrejsedagen og beder om hjælp der.

20. Kuffert og håndbagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Nicaragua, derfor kan det variere, hvor meget og hvor mange kg du må medbringe i både indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil.

Du og din rejseledsager bør pakke kufferterne således, at I begge kan undvære den ene kuffert, hvis man skulle være uheldig at miste den ene. Det oplever I sikkert ikke, men problemet kan opstå. Sker det, kan der gå et par dage, før kufferten bliver leveret til det hotel, I bor på.

Sørg for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen: pas, visum, flybillet, forsikringer, kreditkort, penge, recepter, evt. info om din særlige sundhedstilstand plus den livsvigtige medicin, medicin mod allergi eller mod et pludseligt maveonde (evt. Imodium) og smertestillende (Panodil og/eller Ipren). Derudover også kamera, den dyre kikkert osv.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en trøje eller vindjakke med i håndbagagen.

21. Transfers til og fra lufthavne

Ved ankomst til de forskellige lufthavne i Nicaragua bliver du hentet af vores lokale repræsentant, som vil stå med et skilt med jeres navne på i ankomsthallen. Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen. Ved ankomsten til Nicaragua vil der blive udleveret vouchers, hvor der vil stå afhentningstidspunkter til de forskellige arrangementer.