TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerCasa Particulares – Bo autentisk i Cuba

Casa Particulares – Bo autentisk i Cuba

22.08.2017
Vis alle indlæg

Casa particulares

Cuba er et fantastisk land, hvor du kan opleve cubanernes varme, livsglæde og imødekommenhed.

Denne imødekommenhed møder du ikke mindst på et ”Casa Particular”, en helt unik og karakteristisk måde at bo på i Cuba.

Vælg denne indkvarteringsform og oplev med egne øjne den cubanske gæstfrihed og ’det rigtige’ Cuba.

Hvad er et casa particular?

Casa particulares, eller casas, betyder ”private hjem” på spansk, og som navnet indikerer, er det en privat form for indkvartering, hvor du bor hjemme hos en cubanske familie.

Det kan bedst sammenlignes med et bed & breakfast, som vi kender herhjemmefra.

Hus i Havanna

Casas blev en officiel indkvarteringsform for 20 år siden, da Cubas regering i 1997 gjorde det muligt for cubanske familier at oprette deres egen virksomhed og tjene penge på at udleje værelser til rejsende fra udlandet.

Hvordan bor man?

I et typisk cubansk casa er husets stue indrettet som en lille restaurant, hvor du får morgenmad og eventuel aftensmad. Det er her, du får mulighed for at komme ind på livet af den familie, du bor hos.

Husene i Cuba er ofte store og indrettet med mange værelser, som lejes ud. Selvom værelserne er simple, får du altid eget badeværelse, aircondition og daglig rengøring.

Derfor minder casa particulares på sin vis om hotelindkvartering. Forskellen er bare, at personalet består af en familie, der bor under samme tag, og som vil gøre alt for, at du føler dig hjemme under dit ophold.

Er der så intet privatliv?

Ivon and Tony in Trinidad

Der er altid en varm og familiær stemning, når du bor på et casa particular i Cuba – og det er uden tvivl den bedste måde at opleve den cubanske gæstfrihed på.

Selvom du bor hjemme hos en familie, skal du dog ikke være bange for, at du ikke får noget privatliv på rejsen.

I de fleste tilfælde ligger familiens udlejede værelser i en separat sektion af huset, så selvom familien altid er klar på at hjælpe med spørgsmål, forstyrrer de dig ikke unødvendigt på dit ophold.

Du får derfor det bedste af to verdener: Du oplever cubanernes levemåde og hverdag helt tæt på, samtidig med at du har mulighed for at lukke døren og slappe af på din ferie.

Hvorfor skal du vælge casa particular frem for hotel?

Interessen for Cuba som rejsemål er eksploderet i løbet af de senere år, og samtidig er priserne for hotellerne også steget. Det har gjort de mere prisvenlige casa particulares til et populært alternativ.

De cubanske hoteller er statsejede og rummer slet ikke den samme charme, som du vil opleve i et casa particular. Og udover at være en fantastisk indkvarteringsform for rejsende, er casas også med til at gavne økonomien for de mange cubanske familier, som udlejer værelserne.

Så der er masser af grunde til, at vi anbefaler casas frem for hotellerne på vores Cuba-rundrejser.

Vælg et casa particular fordi:

  • Du sparer penge ift. at bo på hotel, der sjældent er pengene værd.
  • Du får lækker mad og god, personlig service og får stadig den samme portion privatliv, som du ville gøre på et hotel.
  • Du kommer meget tættere på den cubanske lokalbefolkning, den charmerende cubanske kultur og du får en mere autentisk oplevelse.

 

TourCompass – Kom helt tæt på! 

Hus i Trinidad